Szalony Kot pisze:Najgorsze, że znam przypadki kotów stestowanych, zaszczepionych, odrobaczonych, po sterylizacji, nawet czip mają... i co, i nikt ich nie chce, bo to czarnuchy czy burasy o nieśmiałym charakterze.
I to znam kilka takich przypadków :/
koteczekanusi pisze:Słuchajcie dziewczyny, naprawdę się tak nie nakręcajcie. Ja wiem, że fundacja nie ma kasy, ale nie każdy adoptujący o tym wie i się tym przejmuje. Poza tym pani nie żąda przebadania kota na wszystko i gwarancji, że nigdy nie zachoruje, tylko zapewnienia, że obecnie nie ma niczego zaraźliwego, czym mógłby się zarazić jej kot. To chyba nic dziwnego?
Szalony Kocie, o ile wiem, Jokot też nie ma kasy, ale robicie testy, leczycie i wydajecie koty, o których jesteście w stanie coś powiedzieć - i tu tylko o to chodzi. A czy pani zdecyduje się na dachowca, to nie wiem, być może.
koteczekanusi pisze:PS. Poza tym zastanawiam się, czy to dobry wybór dla Ryżyka - to jest chyba dość duży kot i chyba z aktywnej rasy (na ile jest rasowy), a to mieszkanie jest małe - czy on się nie będzie męczył?
koteczekanusi pisze:Słuchajcie dziewczyny, naprawdę się tak nie nakręcajcie. Ja wiem, że fundacja nie ma kasy, ale nie każdy adoptujący o tym wie i się tym przejmuje. Poza tym pani nie żąda przebadania kota na wszystko i gwarancji, że nigdy nie zachoruje, tylko zapewnienia, że obecnie nie ma niczego zaraźliwego, czym mógłby się zarazić jej kot. To chyba nic dziwnego?
magaaaa pisze:To ja dla odmiany napisze o jednym z persów z meliny![]()
Michasia była dziś w lecznicy, miała zrobione usg, w badaniu wyszła bolesność w okolicach pęcherza i nerek.
Została w lecznicy w oczekiwaniu na siku (ogólne + posiew), oraz kupę.
Karma -zamiast intestinala Urinary HD.
Proszę o kciuki za pobranie materiału do badań oraz za dobre wyniki.
W uszach ma świerzba; Dr oglądała jej wydzielinę pod mikroskopem, dostała leki.
Pod oczy maść maxitrol + borasol do przemywania.
To tak mniej więcej tyle doniesień z ostatniej chwili...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości