koty z łódzkiego schroniska czekają, Malibu ma dom:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 27, 2004 14:07

No właśnie przekonałam już pewną Panią z SANOKA!! do białej inaczej czyli Magicznej :D Udało się też Panią przekonać,że sama Magiczna czułaby się samotna,więc w czwartek do Sanoka jedzie również Frytka :dance: :dance2:

Sama nie wiem, jak mi się udało w przeciągu dwóch dni znaleźć domki dla 3 kotów, ale jestem bardzo szczęśliwa. To są dobre domki, gdzie wcześniej były już koty:) Coraz częściej myślę,że wszystko to jest kwestią odpowiedniej reklamy, ekspozycji, a także tego,że jest ktoś(w tym wypadku ja), kto doradzi, zaproponuje jakiegoś kota, zajmnie się ludzmi, którzy chcą zaadoptować zwierzaka. Odpisałam na mnóstwo mali, odebrałam mnóstwo telefonów i to przyniosło efekt.
Zostało tylko 5 kotów i mam nadzieję,że się uda

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon gru 27, 2004 14:20

Saskia...... REWELACYJNIE :D :D :D
Jak skoncze akcje z kotami p. Hrynkiewicz, to pomoge ci przy pozostalych kotach schroniskowych. Bedziemy wybierac te przytulaski, rezydentow schroniskowych, koty, ktore maja wspaniala psychike, ale "nieciekawe" umaszczenie lub wady (bielmo na oczku, urazy powypadkowe). Mysle, ze uda nam sie znalezc im domy, bo to cudowne koty sa :D Sama bym wziela kilka, ale moj rozsadek jest silniejszy :wink:
Wspaniale, ze tak ci dobrze idzie :D Gratulacje :D Oby tak dalej i na stale, a nie z doskoku :lol:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Pon gru 27, 2004 14:31

Dzięki :D

Właśnie się zastanawiam czy nie pojechać w tym tygodniu i nie sfotografować innych kotów- akurat mam trochę czasu. Tylko znów boję się,że zaczną się problemy z pozwoleniem itp, chociaż może juz się do mnie przekonali...

saskia

Post » Pon gru 27, 2004 14:39

saskia pisze:Właśnie się zastanawiam czy nie pojechać w tym tygodniu i nie sfotografować innych kotów- akurat mam trochę czasu. Tylko znów boję się,że zaczną się problemy z pozwoleniem itp, chociaż może juz się do mnie przekonali...

pojedz tam, jak juz wyadoptujesz te 3 koty- beda widziec efekty i wpuszcza cie z przyjemnoscia :D Musisz jednak wczesniej zadzwonic i sie umowic, by ktos ci pomogl. Oni czasem sa tak zalatani, ze przez tel nie maja czasu podac informacji, a co dopiero spedzic kilka godzin na kociarni.....
Zdradz jeszcze na pw swoje metody na wyadoptowanie takiej ilosci kotow w tak krotkich czasie :wink: Chetnie skorzystam :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon gru 27, 2004 15:18

główną metodą jest chyba cierpliwość:) i odpowiadanie na tysiące pytań i wątpliwości. I nie nachalnie namawianie, tylko trzeba dać czas ludziom na decyzję.Zresztą sama nie wiem, jak mi się to udało i aż boję się,że coś jednak nie wyjdzie. W sumie na razie kotki wciąż są w schronisku: po Malibu przyjeżdżają 3 stycznia, a po Magiczną i Frytkę w czwartek

saskia

Post » Pon gru 27, 2004 15:31

to Lodzianie czy przyjezdzaja z innego miasta?
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon gru 27, 2004 15:34

Malibu biorą Łodzianie, a Magiczną i Frytkę ludzie z Sanoka 8O - też jestem zszokowana...

saskia

Post » Pon gru 27, 2004 19:20

saskia pisze:Malibu biorą Łodzianie, a Magiczną i Frytkę ludzie z Sanoka 8O - też jestem zszokowana...

piękna akcja!
niedługo z zagranicy będą po koty przyjeżdżać... W końcu to koty z centralnej Polski, z miasta Łodzi... :wink:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Wto gru 28, 2004 0:24

Strasznie się cieszę! :D
Za resztę kociambrów! :ok: :ok:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Wto gru 28, 2004 14:03

Frytka i Magiczna pojadą w czwartek do domu do Sanoka, ale jest problem!! Schronisko czynne jest tylko do godz 16, a Pan, który po nie przyjedzie może je zabrać dopiero koło 18. Czy znajdzie się gdzieś w Łodzi miejsce dla tych kotek na 2 godziny?? Mój Bursztynek jest jeszcze nie zaszczepiony i nie mogę ryzykować :(

Proszę, pomóżcie. Potrzebne jest miejsce dla dwóch kotek tylko na 2 godziny...

saskia

Post » Wto gru 28, 2004 15:58

poszukiwania domku na 2 godziny już nieaktualne. Pan jednak zdąży do schroniska :)

saskia

Post » Śro gru 29, 2004 12:46

Słuchajcie, udało mi się znależź domek dla Burego Weterana- 7 letniego kocura z uszkodzoną łapką! Kot jest naprawdę uroczy, ale jest bury i wiekowy i wydawało mi się,że znalezienie domku dla niego będzie bardzo trudne, a tu proszę. zadzwoniła do mnie dziewczyna,że wzruszyło ją ogłoszenie itp, że miała już kiedyś kota i teraz też chciałaby zaadoptować jakiegoś dorosłego przytulasa ze schroniska :D

Jutro przyjeżdża po Magiczną i Frytkę pan z Sanoka, w piątek do swojego nowego domku idzie Bury Weteran, a w poniedziałek Ilona przyjeżdża po Malibu- jest pięknie :dance: :dance2:

saskia

Post » Śro gru 29, 2004 12:49

Cudowne wieści na Nowy Rok!

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro gru 29, 2004 12:53

saskia pisze:Słuchajcie, udało mi się znależź domek dla Burego Weterana- 7 letniego kocura z uszkodzoną łapką! Kot jest naprawdę uroczy, ale jest bury i wiekowy i wydawało mi się,że znalezienie domku dla niego będzie bardzo trudne, a tu proszę. zadzwoniła do mnie dziewczyna,że wzruszyło ją ogłoszenie itp, że miała już kiedyś kota i teraz też chciałaby zaadoptować jakiegoś dorosłego przytulasa ze schroniska :D

Jutro przyjeżdża po Magiczną i Frytkę pan z Sanoka, w piątek do swojego nowego domku idzie Bury Weteran, a w poniedziałek Ilona przyjeżdża po Malibu- jest pięknie :dance: :dance2:

Super - jak tylko kocinki dotrą szczęśliwie do nowych domków to zdejmę ogłoszenia 8) :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro gru 29, 2004 13:30

:D :D Wspaniale-gratuluje
Czyli jednak pomysł wystawiania do adopcji starszych kotów jest dobry :) .

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]