Dwie koteczki potrzebują domu. Poszukiwania zakończone!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 18:02 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Tak, ale to Ty patrzysz na to nieszczęście, to Ty masz w domu MOkate i słuchasz jego płaczu. To Ty musiałaś znosić tą babę, która Ci go przyniosła i może się do niej uśmiechać. To Ty robisz wszystko na miejscu, a na początku tak inaczej to wygladało :wink:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 21, 2013 18:09 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Wiem Julia, wiem, że wszystkim należą się podziękowania za pomoc, ale wiem też, że zespołem ktoś musi kierować i myślę, że Tobie idzie to świetnie :ok:
Podpisuję się pod tym co napisała Ala :!:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 23, 2013 21:48 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Ło rety, dopiero teraz doszło do mnie, co tu Danusiu powyżej napisałaś.
Co tylko jest dowodem na to, że wcale mi dobrze nie idzie i nie ogarniam :D
To, co nam się udaje, udaje nam się jedynie dzięki współpracy :ok:

To teraz trochę o dziewczynkach, bo to ich wątek. Będzie trochę dobrych i więcej złych informacji niestety.

Iskierka ponownie "zdziczała". Było z nią już dobrze, można ją było karmić niemalże z ręki (a konkretnie trzymać miseczkę, z której jadła) i głaskać. Było już nawet tak, że podbiegała z podniesionym ogonkiem (za co zresztą obrywała od innego kota z "kocim ADHD").
Wczoraj do niej zaszłam, i już podejść nie chciała. Robiła wokół wielkie kółka i nie pozwalała się dotknąć. Dziś przy próbie dotyku pacnęła mnie łapką (bez pazurów, ale jednak), a próby złapania jej spełzły na niczym. Ani po dobroci, ani podstępem, ani zespołowo, nie udało jej się złapać.
Dobrą wiadomością jest to, że jej przyszła opiekunka wie o tym, i wcale jej to nie zraziło. Powiedziała, że ma duży dom, bez zwierząt (Jej 16 letnia kotka odeszła jakiś czas temu), bez dzieci, i niech w nim sobie Iskierka oswaja się ile chce, a może z czasem nawiążą przyjaźń :ok:
Jutro więc ponowimy próby łapanki.

Z Lusią natomiast jest zdrowotnie gorzej, i póki co, musimy wstrzymać jej ogłoszenia. Martwi mnie, bo chudnie dziewczyna, a nie chce jeść. Jak będzie trzeba, to zaczniemy ją na siłę strzykawką karmić, ale chciałabym zabrać ją od razu jutro do weta. Chyba należałoby jej badania krwi zrobić, bo nie wygląda to na zwykłe przeziębienie.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw sty 24, 2013 15:01 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Lusia i Iskierka a wy co tak marudzicie.
Proszę natychmiast w kosmos prośbę o porządne DOMKI wysłać.
Raz, raz - Lusia
Dwa, dwa - Iskierka

Takie piękne kotki i się ukrywają w otchłani zamiast śmiało na wybieg i prezentować wdzięki.
No dziewczyny, mruuuu i do dzieła.
Będę mieć na was oko - bo widzę że maruderki z was straszliwe.
Jakie piękne tak i uparte.

Luśka , Iskierka ---- do roboty ! na psa urok w gorę koty :ok:

Lusia jedz i nie wygłupiaj się , nie ma nawet tematu że chora.
Lusia jest zdrowa .

Isierka nie zdziczała tylko jest foch-mistrzynią.
Wlezie jak sama " zachce " jak to kot.

I tak wizualizujemy :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 24, 2013 20:47 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Przepraszam Was, ale skopiuję wiadomości o dziewczynach, które przed chwilą napisałam na zbiorczym wątku schroniskowym:

Iskierka złapana, już po odrobaczeniu i szczepieniu p/wściekliźnie: https://www.dropbox.com/s/6hg97xt2aohs4fb/Iskierka_opis.jpg
Czeka na sobotnią podróż u mojej koleżanki.

A teraz... Lusia... :cry: :cry: :cry:
Napiszę krótko, wybaczcie, ale brak mi słów.
Zabrałam Lusię ze schroniska. Miałam ją przywieźć na badania krwi (obawiałam się głównie o nerki) i leczenie, i zostawić w lecznicy, żeby mogła dochodzić do siebie a w tym czasie może znaleźlibyśmy dom na miejscu (2 kociaki w lecznicy, po 2 dniach zostały już "zarezerwowane", więc Lusia mogła teraz tam czekać na adopcję lub DT).
Niestety... Lusia nie dożyła tej szansy :cry:
Od wczoraj (a kto wie, może nawet wcześniej) nie przyjmowała już jedzenia, piła tylko wodę. Zrobiliśmy jej morfologię i biochemię, ale już po wstępnym przeglądzie było słabo. W trakcie kroplówki Lusia dostała ataku padaczki, z którego już nie wyszła. Po dwóch godzinach walki o nią i dogrzewaniu termoforami, podjęliśmy decyzję o eutanazji. Lusia odeszła głaskana, ale nie odzyskała przytomności :cry: :cry: :cry:
Opis wizyty tu: https://www.dropbox.com/sh/a24xh1ommmjc34p/G-2mlQtX2w
Ja nic więcej teraz nie mogę napisać... przepraszam...
Lusia, przepraszam [*] [*] [*] wcześniej powinnam te badania zrobić...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 24, 2013 20:57 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Lusia, koteczko, tak mi przykro :cry:
Obrazek

alab108

Post » Sob sty 26, 2013 15:21 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Iskierko czy już pojechałaś?
Obrazek

alab108

Post » Sob sty 26, 2013 22:44 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Właśnie została odebrana :ok:
Do domu ma jeszcze 50km, ale jest już w rękach swoich nowych opiekunów :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob sty 26, 2013 22:52 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Biedna, ale dostała w kość :mrgreen: Cały dzień, ale dobrze, że już ze swoimi. Będziemy wiedzieli co u niej słychać?
Obrazek

alab108

Post » Nie sty 27, 2013 17:41 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

alab108 pisze:Biedna, ale dostała w kość :mrgreen: Cały dzień, ale dobrze, że już ze swoimi. Będziemy wiedzieli co u niej słychać?

Proszę bardzo, z dzisiejszych wieści:
"Kotka do domu przywieźliśmy dopiero po północy, umieściliśmy go w pokoju, przygasili światło i otworzyli po kilku minutach transporter. Po kilku minutach wahania Iskierka wyszła i poszła sobie pojeść. Potem zaczęła zwiedzać pokój ale była bardzo płochliwa i musieliśmy pozostawać w bezruchu.
Poszliśmy spać a Iskierka zwiedzała pokój przez calutką noc, była na wszystkich półkach i we wszystkich zakamarkach.
Załatwiła się do kuwety. Najbardziej spodobało się jej wyglądanie przez okno i miejsce na parapecie za zasłonką, gdzie ją znaleźliśmy rano. Było to również ulubione miejsce naszej poprzedniej kotki. Przez cały dzień dzisiaj kotka utrzymuje do nas dystans a my się jej nie narzucamy.
Pani Julio Iskierka jest prześliczna i mam nadzieję, że wkrótce zdobędę jej zaufanie.
"

Wiecie co, przyznam się, że to był dla mnie ciężki tydzień. Ale jak czytam takiego maila, albo informacje z domu Mokate, to jakoś tak od razu cieplej się robi :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie sty 27, 2013 17:52 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Tak, masz rację :1luvu:
No to żebyś się nie nudziła, które koty bierzemy na tapetę :?: :P
Obrazek

alab108

Post » Nie sty 27, 2013 18:05 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Ależ ja się nie nudzę :mrgreen:
Teraz muszę najpierw na łono rodziny wrócić, a potem skupić się na Dniu Kota.
Ale "powybieram" jakieś kolejne do ogłaszania. Póki co, wpadła mi w oko jedna buraska :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie sty 27, 2013 22:34 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

Iskierko to ty się trzymaj tu na ziemi i niech się wiedzie w nowym domku tobie.

A Lusia niech bryka za Tęczowym Mostem i niech teraz będzie już tylko szczęśliwa.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon sty 28, 2013 9:40 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Zajrzyj!

:)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 28, 2013 12:47 Re: Dwie koteczki ze schroniska potrzebują domu. Nieaktualne

Żegnaj Lusiaczku! :cry: Bądź szczęśliwa, tam gdzie jesteś!

Iskierko, cieszę się bardzo, że masz domek. Będzie już tylko dobrze!!!

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

[poprzednia][następna]