SCHRONISKO SOSNOWIEC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2013 0:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Oto Kira i Rita dwie koteczki mega wystraszone tafiły do schroniska 23.01.2013. wraz z 4 swoimi braćmi i siostrami z powodu choroby opiekuna. Są przestraszone i nie potafią odnależć się w schroniskowej rzeczywistości.
Kira biało - czarna kotka, Rita czarna z białymi wstawkami szukają kochającego domu. Szukają domków stałych lub tymczasowych.
Sześć kociaków z jednego domu trafiło do schronu - oprócz Kiry I Rity jeszcze 3 kocurki i jedna kotka

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 27, 2013 0:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Dorosła pręgowana kotka, która trafiła do schroniska 23.01.2013.wraz z 5 kotami z jednego domu. Jest bardzo przestraszona bo całe życie spędziła na wygodnym fotelu, a teraz musi przebywać w boksie.
Jest w trakcie leczenia.
Obrazek

terenia1

Post » Nie sty 27, 2013 0:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Kociaki trafiły do schroniska 23.01.2013. Starciły swój ukochany dom i nie potrafią odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości. Tak jak ich trzy siostry z postów powyżej , i jeszcze z tego domku trafił do schroniska w Sosnowcu piesek :(
Atos - dorosły kocur biało - czarny,
Portos - czarny i Aramis - biało - pręgowany.
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Nie sty 27, 2013 0:57 Re: SCHRONISKO SONOWIEC

Filomen pisze:prosimy o pomoc, to znaczy niestety o kasę albo bazarki cokolwiek :(

Antek trafił do schroniska we wrześniu, bo chorował i włascicielka nie chciała/nie mogła go dłużej leczyć. Kocur był w opłakanym stanie - jedna po drugiej seria antybiotyków zapalenie płuc, oskrzeli potem grzybica, ogromna rana od grzyba na łopatkach, łysy obstrupiały nos.
w schronisku gasł w oczach w oczach. Wzięliśmy go na DT i Antek wyszedł na ludzi :) przestał brać antybiotyki, grzyba wyleczyliśmy ale kocur dalej nie mógł oddychać przez nos. Charczał prychał, dusił się, bo pyszczkiem sie cieżko kotom oddycha.

W Mikołowie zostal umówiony na diagnostykę tomografii a potem na zabieg rynoskopii. Okazało się, że w nosie były duże polipy, które przeszkadzały oddychać. Wycięte tkanki zostały posłane do diagnostyki do Niemiec czy nie ma tak zmian nowotworowych, grzyba i czegoś tam jeszcze.

niestety koszt tomografii to 300 zł a rynoskopii 911 zł (zamieszczam fakturę, kliknij a otworzy sie pełny rozmiar) Prosimy pomóżcie Antkowi - to jego szansa na normalne życie i adopcję

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wrzuciłam Antka na FB, ale w tym przypadku oddzew nie będzie taki chyba wielki jak w przypadku zainteresowania Zezolkiem :?

terenia1

Post » Nie sty 27, 2013 13:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

A czy nie możemy wziąć tej szóstki do KCh?

Na stronie schronu chyba brak Pinezki :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie sty 27, 2013 14:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Dziewczyny przepraszam za wciskanie sie w wątek ale może jest ktoś z okolic Mysłowic -Kosztów? Zaginął śliczny psiak, bardzo przypominający boksera - to Maks mojej kuzynki
ktoś otworzył furtkę wieczorem.. i pies zwiał..
ja niestety nie umiem wklejać zdjęć może ktoś na FB wypatrzy https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie sty 27, 2013 16:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

mamaGiny pisze:Dziewczyny przepraszam za wciskanie sie w wątek ale może jest ktoś z okolic Mysłowic -Kosztów? Zaginął śliczny psiak, bardzo przypominający boksera - to Maks mojej kuzynki
ktoś otworzył furtkę wieczorem.. i pies zwiał..
ja niestety nie umiem wklejać zdjęć może ktoś na FB wypatrzy https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 27, 2013 16:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Zaznaczam

Odkąd w głosowaniu na Tesco zostaliśmy daleko w tyle głosuję i namawiam do głosowania na was:)
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2013 21:05 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 27, 2013 18:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Od paru dni śledziłam wychudzoną ,bielusieńką suczkę ,która sie gdzieś oszczeniła.w piatek cudem udało sie odkryć jej kryjówke na czyjejś posesji.Podrzucałyśmy jej jedzenie,a dzis jak tam poszłysmy to wyszły jeszcze 4 małe szczeniaczki.Poszłam na policje i zgłosiłam fakt.Przyjechali panowi policjanci i złapali 4 maluchy,piaty był juz martwy :( .Suczka nie dała sie złapać,ale została porzadnie nakarmiona.Wzięłyśmy do domu po dwa maleństwa.Najgorsze jest to,że nasza gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem,policja powiedziała,ze postara sie cos załatwić i ze będą tą sunię starali sie złapać.Niby jutro mają kogoś podesłać do nas po te szczeniaki-no oby,bo nie wiem co zrobimy.Wstępnie popytałam czy ktoś nie chciałby pieska ale nic z tego :( .Oby cos wymyslili.a może wy macie jakąs rozsądna propozycję pomocy?Dowiedziałam się,że jak np.dadza je do Mysłowic to będzie po nich ,bo malutkie i niezaszczepione....Może u Was znalazłoby sie dla nich miejsce?
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2013 18:46 przez anksunamun, łącznie edytowano 1 raz
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Nie sty 27, 2013 18:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Do domu pojechała dzisiaj Kawa i Puchatek.....oby jak najmniej kociastych docierało do schronu....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Nie sty 27, 2013 21:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

anksunamun pisze:Od paru dni śledziłam wychudzoną ,bielusieńką suczkę ,która sie gdzieś oszczeniła.w piatek cudem udało sie odkryć jej kryjówke na czyjejś posesji.Podrzucałyśmy jej jedzenie,a dzis jak tam poszłysmy to wyszły jeszcze 4 małe szczeniaczki.Poszłam na policje i zgłosiłam fakt.Przyjechali panowi policjanci i złapali 4 maluchy,piaty był juz martwy :( .Suczka nie dała sie złapać,ale została porzadnie nakarmiona.Wzięłyśmy do domu po dwa maleństwa.Najgorsze jest to,że nasza gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem,policja powiedziała,ze postara sie cos załatwić i ze będą tą sunię starali sie złapać.Niby jutro mają kogoś podesłać do nas po te szczeniaki-no oby,bo nie wiem co zrobimy.Wstępnie popytałam czy ktoś nie chciałby pieska ale nic z tego :( .Oby cos wymyslili.a może wy macie jakąs rozsądna propozycję pomocy?Dowiedziałam się,że jak np.dadza je do Mysłowic to będzie po nich ,bo malutkie i niezaszczepione....Może u Was znalazłoby sie dla nich miejsce?

najlepiej na dogo napisz na watku sosnowieckim
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sty 27, 2013 21:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

Wątek do szczeniaczków tytuł :marznące szczeniaczki viewtopic.php?f=21&t=150319
anksunamun

anksunamun

Post » Nie sty 27, 2013 21:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

MarKotek pisze:
anksunamun pisze:Od paru dni śledziłam wychudzoną ,bielusieńką suczkę ,która sie gdzieś oszczeniła.w piatek cudem udało sie odkryć jej kryjówke na czyjejś posesji.Podrzucałyśmy jej jedzenie,a dzis jak tam poszłysmy to wyszły jeszcze 4 małe szczeniaczki.Poszłam na policje i zgłosiłam fakt.Przyjechali panowi policjanci i złapali 4 maluchy,piaty był juz martwy :( .Suczka nie dała sie złapać,ale została porzadnie nakarmiona.Wzięłyśmy do domu po dwa maleństwa.Najgorsze jest to,że nasza gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem,policja powiedziała,ze postara sie cos załatwić i ze będą tą sunię starali sie złapać.Niby jutro mają kogoś podesłać do nas po te szczeniaki-no oby,bo nie wiem co zrobimy.Wstępnie popytałam czy ktoś nie chciałby pieska ale nic z tego :( .Oby cos wymyslili.a może wy macie jakąs rozsądna propozycję pomocy?Dowiedziałam się,że jak np.dadza je do Mysłowic to będzie po nich ,bo malutkie i niezaszczepione....Może u Was znalazłoby sie dla nich miejsce?

Podaj ich stronkę :)
anksunamun

anksunamun

Post » Pon sty 28, 2013 7:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

U mnie psiaki ładnie spały w nocy,rano zrobiły po kupie -ok.Ogólny dom wariatów sie zrobił :ryk: Ten czarny ma białą brodę jak umazana mlekiem i krawatkę-muszkę :) .Rozrabiaja i leją ile wlezie.Zaraz kolezanka dowiezie mi swoja dwójkę,bo idzie do pracy ,a mąż chory i zły.PRawdopodobnie,dzis pan z katowic przyjedzie po pieska,więc zostałyby dziewczyny.
anksunamun

anksunamun

Post » Pon sty 28, 2013 8:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC

anksunamun pisze:
MarKotek pisze:

Podaj ich stronkę :)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... WCU-II-Zbiórka-Publiczna-na-ogrzewanie-boksów-!/page188
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]