Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2013 22:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Kinnia pisze:Morelowa to co z ta Twoją chałupą nie tak, że dogrzać nie można?

Morelowa spi :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sty 27, 2013 1:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorota pisze:

Nadal spi :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 2:23 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorota pisze:
Dorota pisze:

Caly czas :twisted:

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 4:40 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorota pisze:
Dorota pisze:
Dorota pisze:

Caly czas :twisted:

Jak wyzej :wink:

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 8:24 Re: Morelowo-migdałowo..:)

...i zaspała na dodatek :roll:

Dorota nie śpi [to nie jest normalne :twisted: ] bo jest pełnia :wink: Wampiry mają swój czas :mrgreen:
Pewnie teraz śpi, jak normalni ludzie zdążyli już porobić to i owo...

Ranek ze słońcem, -11, teraz śnieżek - żeby go pokręciło :twisted:

Kinnia - stary dom, mieszkanie 'na około' znaczy na 3 str. świata, wilgoć i tp. A, wszystko na prąd. Ale jak jest mi juz ekstremalnie zimno to przestaję myśleć o oszczędzaniu. Ale wczoraj czytałam na jednym z wątków o temp. jakie maja dziewczyny w domach... zgroza dla mnie - jakby tak było na zewnątrz to byłoby zimno :evil: Pomyślałam, że mam RAJ. Ale w tym raju i tak mi zimno :D . Po prostu wychłodzony, zawilgocony organizm w takim domu marznie jak jest poniżej 20st. Lubię mieć 26 przynajmniej - taka cecha osobnicza :mrgreen:
Mieszkanie jest za wysokie jak dla mnie i jak dwa akumulacyjne piece są rozgrzane prawie do czerwoności a jest 19st., natomiast w drugim końcu pokoju jest zimniej to mam świadomość marnowania prądu. Łazienka to już w ogóle - strach się rozebrać.
Mam bez przerwy lodowate ręce i koniec nosa.
Ale nie choruję. Mówią, że zimno konserwuje...
Tzn nie choruję w sposób widoczny. Idzie mi w stawy [jak innym], choć staram się bardzo zapobiegać.
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2013 10:36 przez morelowa, łącznie edytowano 1 raz
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 27, 2013 10:23 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Generałowa Zajączkowa :ok: :twisted:

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 11:07 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorota wstała :ok:

No, bym nawet rozumiała te pomysły generałowej, jeśli ona to lubiła, dobrze sie czuła fizycznie i psychicznie w tych krańcowo niskich temperaturach. Ale zmuszać się do czegoś tylka dla wyglądu? W życiu. Pewne rzeczy są przypisane do wieku i warunków, genetyki, karmy i tp. i walka z nimi tylko dla gładszej cery, czego i tak większość otoczenia nie zauważy, jest bez sensu moim zdaniem.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 12:53 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Dorota wstała :ok:

No, bym nawet rozumiała te pomysły generałowej, jeśli ona to lubiła, dobrze sie czuła fizycznie i psychicznie w tych krańcowo niskich temperaturach. Ale zmuszać się do czegoś tylka dla wyglądu? W życiu. Pewne rzeczy są przypisane do wieku i warunków, genetyki, karmy i tp. i walka z nimi tylko dla gładszej cery, czego i tak większość otoczenia nie zauważy, jest bez sensu moim zdaniem.

U generalowej zauwazano :twisted:

Spac nie moge :crying:

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 13:38 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Dorota - może spróbuj naprostować sobie tryb dzień-noc? :mrgreen: Kotom spać nie dajesz... Zaslony w oknach masz, albo co? Mleczko ciepłe [tfu, tfu... bardzo niezdrowo... :mrgreen: ]?

Generałowa nawet nie jest tym wyjątkiem co to potwierdza. Wiele się na to złożyło prawdopodobnie. A pewnie też i dobre życie i żarcie. Zdaje sie, że nie cierpiała na brak gotówki.
Mam wkleić zdjecia starych Tybetanek? Himalaje, zimno, śnieg, lód... Na okrągło prawie. Dzieciaki wyglądają jak przyrumienione pyzy, ale na starość już nie..
Jeszcze jedno - ona żyła w czasie, kiedy kobiety 30 letnie były postrzegane jako ..no, dojrzałe. Oczywiście wyglądać w wieku 90 lat na dojrzałe 35 to też jest coś !!
Dorota, próbujesz? tego lodu pod łóżkiem itp. Tylko , żeby Ci sie koty nie przeziębiły... :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 14:04 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Dorota - może spróbuj naprostować sobie tryb dzień-noc? :mrgreen: Kotom spać nie dajesz... Zaslony w oknach masz, albo co? Mleczko ciepłe [tfu, tfu... bardzo niezdrowo... :mrgreen: ]?

Generałowa nawet nie jest tym wyjątkiem co to potwierdza. Wiele się na to złożyło prawdopodobnie. A pewnie też i dobre życie i żarcie. Zdaje sie, że nie cierpiała na brak gotówki.
Mam wkleić zdjecia starych Tybetanek? Himalaje, zimno, śnieg, lód... Na okrągło prawie. Dzieciaki wyglądają jak przyrumienione pyzy, ale na starość już nie..
Jeszcze jedno - ona żyła w czasie, kiedy kobiety 30 letnie były postrzegane jako ..no, dojrzałe. Oczywiście wyglądać w wieku 90 lat na dojrzałe 35 to też jest coś !!
Dorota, próbujesz? tego lodu pod łóżkiem itp. Tylko , żeby Ci sie koty nie przeziębiły... :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:

A ja jeszcze przed sniadaniem :twisted:

Upierzenie ino umylam.

Dawaj Tybetanki! :twisted:

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 16:44 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Morelowa, jak ja dobrze Cie rozumiem- też mam mieszkanie na trzy strony świata, a właściwie na cztery. Tylko kawałek ściany wspólny z sąsiadami, reszta to podwórko i nieogrzewana klatka schodowa. Dodatkowo parter, a więc podłoga sąsiaduje z lodowatą piwnicą. Dużo wilgoci. Wysokie. I ogrzewanie na prąd... :strach:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 27, 2013 16:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:Morelowa, jak ja dobrze Cie rozumiem- też mam mieszkanie na trzy strony świata, a właściwie na cztery. Tylko kawałek ściany wspólny z sąsiadami, reszta to podwórko i nieogrzewana klatka schodowa. Dodatkowo parter, a więc podłoga sąsiaduje z lodowatą piwnicą. Dużo wilgoci. Wysokie. I ogrzewanie na prąd... :strach:

Nie parter.

Dorota

Post » Nie sty 27, 2013 16:53 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ty nie parter, Morelowa, czy ja?
Nie zrozumiałam :oops:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie sty 27, 2013 17:03 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:Ty nie parter, Morelowa, czy ja?
Nie zrozumiałam :oops:

Ja też nie zrozumiałam :oops:
Kto nie jest ' parter' :mrgreen: :mrgreen:

Piątka - Revontulet :D Zamiast piwnicy miałam do niedawna strych nieogrzewany... Chyba mi się znudziło stare budownictwo :twisted:
I tylko współczuje dziewczynom, o których pisałam - 13-15 st. w mieszkaniu wydaje mi się czymś w rodzaju horroru.. :(
Idzie ocieplenie. Jutro ma być jakiś +... :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 17:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Piątka - Revontulet :D

Piątka :D
13-15 stopni w mieszkaniu? :strach: O rany, straszne!
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]