Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 16:07 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Dzisiaj o mało nie zeszłam z nerwów na zawał...
A wszystko przez tego biednego, małego, chorutkiego...
Takie mam o nim zdanie, a on ma gdzieś moją opiekę, udając, że jest już duży i zdrowy :evil:
Rano jak zwykle, kiedy nie ma wiatru i deszczu obaj panowie Jamniś i Żuczek wybiegają na ogródek, chwilkę ganiają i razem wracają do domu...
Dzisiaj też pobiegli, po chwili wrócił tylko Żuczek...Myślałam, że kocio zaraz przybiegnie...
Zamiast Cudaczka przyszedł mój brat z kotem pod pachą :)
Okazało się, że Rambo zwiał Żuczkowi za płot, piesio zaczął za nim szczekać, więc brat wyszedł zobaczyć co się dzieje...i zobaczył...Cudaka na brzozach...a brzozy rosną przy drodze, w odległości ok.6 m od naszego płotu...
Kocio beztrosko skakało sobie z drzewka na drzewko a Żuczek szalał, bo nie miał jak wyjść...pewnie też chciał poskakać :mrgreen:
Więc diabełek ma karę, będzie siedział w chałupie...
I teraz mam zmartwienie, obawiam się, że nie będzie się pilnował domu, że to kot wędrowny :wink:
Już raz przyłapaliśmy go na dezercji, kiedy próbował przejść po siatce do sąsiadów...
Kiedy go przygarnęłam miałam wrażenie, ze kociak już był w czyimś domu, był czysty, nie miał pcheł, grzecznie ganiał do kuwety, ale wywędrował, no i spotkało go nieszczęście...
Nockę mam z głowy...

Ładne kwiatki :strach: :strach:
Można na zawał zejść przez takiego Cudaczka, wcale nie przesadziłaś. To macie kłopot. Jedyna nadzieja, że po stracie jajeczek się uspokoi i pokocha domowe pielesze :) i weźmie przykład ze starszych koteczków.
Ale obawiam się, że Cudaczek, z jajkami czy bez, jeszcze nie raz sen Wam przepędzi i przyprawi o palpitacje serca :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt sty 25, 2013 22:49 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

No i po południu znowu się wkurzyłam nie na żarty :evil:
Rambo tak prosił na ogród, tak popłakiwał, tak się łasił, że uległam, ( on jest taki kochany i mądry kociak)...
Postanowiliśmy wyjść na chwilę przed dom, wypuścić kota jednocześnie go przypilnować i chwilkę pogadać z bratem i naszą córką.
Żuk i Rambo biegali po śniegu, a my w najlepsze ucinaliśmy gadkę :D, zwierzynę mieliśmy na oku...
Ale Cudak i tak odwinął numer... w jednym momencie wylazł z ogrodu i wlazł przez furtkę obok do sąsiadów...a tam mieszka husky, który kocha koty inaczej...
No i byliśmy wszyscy, widzieliśmy jak się bawią, nawet Dianka była z nami...
I co?
Mam zawał pisany...
Jutro albo smycz, albo będziemy budowali klatkę dla kota....no bo nie wiem co wymyślić... inaczej ten kot się nie uchowa...( tu nastąpiło trzykrotne plucie przez lewe ramię) :twisted:
Ale jak sąsiadka go "pogoniła" to wiedział, w którą stronę pobiec, żeby się znależć z powrotem u nas...
Wzięłam gada na ręce, zaczęłam tłumaczyć mu, że jest samobójcą, ale on się tym nie przejął, :mrgreen: za to tak pięknie się wtulił i głośno mruczał, że nie ma siły żeby go nie kochać...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob sty 26, 2013 12:04 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Rambuś to 100% rambo niczego się nie boi :roll:
To już nie jest zabawne, kotek może znaleźć się w niebezpieczeństwie :evil:

Oj Rambusiu stresujesz Dużą :evil:

Masz rację nauka chodzenia an smyczy albo budowa woliery :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob sty 26, 2013 13:06 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witamy się weekendowo :)
Rambusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie stresuj Dużej, bardzo Cię proszę
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob sty 26, 2013 15:24 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pisze:Rambuś to 100% rambo niczego się nie boi :roll:
To już nie jest zabawne, kotek może znaleźć się w niebezpieczeństwie :evil:

Oj Rambusiu stresujesz Dużą :evil:

Masz rację nauka chodzenia an smyczy albo budowa woliery :wink:

Ja opisuję jego wyczyny na wesoło, ale tak jak mówisz, to nie jest zabawne...przecież ten kociak może w jednej minucie stracić życie, i to mnie przeraża...nie myślałam, że takie żywiołowe czorty są na świecie i w dodatku mnie się taki jeden z nich trafi :twisted:
A dziś od rana paskuda siedzi w domu, po śniadaniu siedział z nami, aż porządnie wkurzył Kropkę, (ta nie przyzwyczai się do niego nigdy), to go wyprowadziłam na smyczy...
Cudak mało się na niej nie powiesił, a ja się o niego prawie wywaliłam, plątał, biegał we wszystkie strony, więc uwolniłam kocio i zaniosłam do brata.
Po dwóch godzinkach kocio poszło z małżem na ogród, ale bez psa, więc się pilnował i nie "dobiegał" do płotu, potem z powrotem do nas, a po obiadowym żarełku poszedł do swojego nowego-starego koszyczka i śpi...
Może to będzie dobry sposób na wyprowadzanie kota bez psa?
Mąż sprawdził, którędy kot wychodzi, bo przecież na bramie i furtkach mamy dodatkową siateczkę, (pamiątka po Okruszku, co by nie wyszła) i znalazł... mamy taką wąską szparkę między słupkiem a bramą...tam nic nie można zapchać, jedynie może coś dospawać, ale z tym musimy poczekać, bo w tym miejscu będzie stała skrzynka z licznikiem gazowym....jedyne co na dzień dzisiejszy możemy, to jeszcze troszkę podtuczyć kotka...
Szkoda tylko, że będąc na ogrodzie Rambuś nie reaguje na swoje imię, natomiast gdy jest w domu, wystarczy go zawołać i kocio jest już przy nogach...no, ale na ogrodzie nie dają żarełka, a w domu i owszem...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob sty 26, 2013 16:53 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Na dworze jest za dużo atrakcji dlatego ignoruje wołanie, w głowie ma jedynie psoty...
Nie jest nauczony chodzić na smyczy, musisz stopniowo go przyzwyczajać do niej. Niech chodzi na początku po domu w szelkach, jak oswoi się z tych obecnością na grzbiecie dopinaj smycz. Niech chodzi w niej po domu, dopiero później na dworze.

Chodzenie bez psa hmmmm zawsze to jakiś sposób, może zadziała :ok:

Kubuś nie umie chodzić na smyczy, bo za bardzo boi się otoczenia. Tofiego nigdy nie uczyłam, jednak od razu zaczął chodzić bez problemu w szelkach i na smyczy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob sty 26, 2013 17:01 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

No i żeby nie było, że na moim wąteczku są same skargi na pięknego kotku:)
Dla odmiany pochwalę, że miałam noc cudów i to wcale nie za sprawą małża:)
Tej nocy dokładnie o 3,15 nasz ukochany jamniś postanowił się z nami rozstać...
No bo ile taki biedny psio może znosić wyrzucanie go z JEGO poduszek i przenoszenie w nogi na kołdrę, no ile?
Dwa, trzy razy góra, ale siedem...tego piesiu nie ścierpiał... kazał się zdjąć z naszego łoża, bo sam nie zeskakuje i postanowił się obrazić, na śmierć, do samego rana...a może i na dłużej...
Poszedł spać do swojego kosza, ale długo nie poleżał, postanowił się jeszcze bardziej obrazić i wyprowadzić z naszej sypialni...
Najpierw z pokoju wywlekł koc, gdy go zatargał pod okno w salonie, wrócił po koszyk...tłukł się przy tym jak grzeszna dusza po piekle...
Rano zastałam taki obrazek:)
Co prawda, kiedy wróciłam po aparat, jamnisio się obudził, ale nawet nie drgnął, żeby się przywitać...
Obrazek
Obrazek

W ciągu dnia, też mu coś nie pasowało, bo i z salonu zaczął się eksmitować:)
Najpierw ciągnął kosz, coś jednak mu przestało pasować, wiec go zostawił i wrócił po koc...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W końcu małż pozbierał psie manatki położył pod oknem i kazał psu iść do "siebie":)
Więc poszedł... i się położył...o tak...
Obrazek
Obrazek

Kontaktów z nami nie utrzymuje do tej pory, a mamy godzinę prawie 17-stą :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob sty 26, 2013 17:07 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

to chyba żadna nowość ,jamniki majką charakterek
kiedyś słyszałam o obrażaniu na właścicieli :ryk: :ryk:
dokumentacja fotograficzna rewelacyjna
przeprosiliście jamniorka ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob sty 26, 2013 17:17 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pójdę za Twoją radą i ubiorę go w szeleczki, niech lata po domu, chociaż Kropka gdy była w jego wieku nie protestowała gdy nakładałam jej uprząż:), zachowywała się tak, jakby się w szelkach urodziła:)

Ruda32 czy przeprosiliśmy jamnisia?
Nigdy w życiu...........za bardzo obrażony...................................... jeszcze się nie da :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob sty 26, 2013 17:33 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Żuczek ma focha no proszę :ryk: :ryk: :ryk:
Przejdzie mu przy porze kolacyjnej :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob sty 26, 2013 18:40 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

bozena640 pisze:Witamy się weekendowo :)
Rambusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie stresuj Dużej, bardzo Cię proszę

Witaj Bożenko:),
Rambusia wszyscy o to samo proszą, ale to do niego nie dociera :wink:
Rambuś jest uparty :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie sty 27, 2013 0:48 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

witaj Ciociu :1luvu: :1luvu:
przyszłam z prawie białym miśkiem Belfaścikiem aby podziękować za głosy w konkursie na naj................Belfaścik miał wtedy złamaną łapkę, było mi go szkoda i nawet go polubiłam :D
natomiast Pusi już nie ma :cry: nikt mi jej nigdy nie zastąpił, nawet duża....
robisz Ciociu piękne foty a to małe czarne kogoś mi przypomina, mam coś takiego małego, wściekłego w domu :mrgreen:

dziękujemy pięknie :1luvu:

Kisia i Belfaścik
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie sty 27, 2013 7:29 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

:ryk: :ryk:
Słodki Zuczek a charakterek ma .... no, jak to jamniś .... jamnisiowaty :lol: :lol:

Słodziak obrażalski - czy kolacja poprawiła mu humorek ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie sty 27, 2013 8:31 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Żuczek vel Foch
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie sty 27, 2013 8:42 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzień dobry :kotek:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

[poprzednia][następna]