Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 22:59 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Oj dziękuję, dziękuję - ale sądzę, że na resume' to jest za wcześnie - mam nadzieję jeszcze coś przeżyć i do ewentualnych wspomnień dopisać. Ale myślę o tym. Póki co - są kocury i to się dzieje na bieżąco - powiem nawet - bardzo dynamicznie. Przed rokiem, zupelnym przypadkiem znalazł się Albercik. Wcale nie myślalem o kocie. Nie myślałem o nikim. Ale przyszedł i zajął wolne miejsce. Zajął też część serca. Odik już świadomie wszedł do mojego życia. Tak jak i niedawno Maru. I cóż? Okazalo się, że serce się nie kończy. Bo każdy z nich wziął część, a ja nadal mam je całe. Taki mały paradoks.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt sty 25, 2013 15:59 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Witajcie Czarowne.
Pomoc potrzebna. Koty w potrzebie. Tutaj. viewtopic.php?f=1&t=149090&start=465 Potrzebne domy. Trochę już znalazło - jeden niestety nie zdążył. :cry: Lekarze uratowali życia ale dług jest ogromny. Forumowa zbiórka przyniosla niezbyt wiele. Pomyślcie Naczelne - może da się coś zrobić? Proszę dla kotów - one same nie potrafią. Nie łudzę się, że zapłacimy wszystko, ale może choć jakąś cząstkę - żeby oddech złapać. Proszę.
Ich opiekunka dostanie jakąś pomoc, bo z ludźmi to jeszcze się trochę liczymy... A koty... W najlepszym przypadku schronisko - nikt ich nie skrzywdzi, ale one tam gasną. W gorszym przypadku - ktoś je wyrzuci za miasto do lasu.
Ostatnio edytowano Pt sty 25, 2013 16:11 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt sty 25, 2013 16:01 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Czy myśmy znowu nie przegapili głosowania?
Na początku miesiąca nawet miałam kandydata, ale teraz już nie pamiętam kogo :roll:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt sty 25, 2013 16:17 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Hikiko.
Tu nie poradzi nawet smok. Choć pomoże na pewno. Kandydatów jest wielu. Żeby tylko dobrze zacząć i pójdzie do przodu. Pójdzie!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt sty 25, 2013 16:17 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Witajcie Czarowne.
Pomoc potrzebna. Koty w potrzebie. Tutaj. viewtopic.php?f=1&t=149090&start=465 Potrzebne domy. Trochę już znalazło - jeden niestety nie zdążył. :cry: Lekarze uratowali życia ale dług jest ogromny. Forumowa zbiórka przyniosla niezbyt wiele. Pomyślcie Naczelne - może da się coś zrobić? Proszę dla kotów - one same nie potrafią. Nie łudzę się, że zapłacimy wszystko, ale może choć jakąś cząstkę - żeby oddech złapać. Proszę.
Ich opiekunka dostanie jakąś pomoc, bo z ludźmi to jeszcze się trochę liczymy... A koty... W najlepszym przypadku schronisko - nikt ich nie skrzywdzi, ale one tam gasną. W gorszym przypadku - ktoś je wyrzuci za miasto do lasu.

Villenie, zgłoś po prostu te koty jako kandydatów do pomocy w tym miesiącu. hurtem - pieniądze pójdą na spłatę długu. każdy może zgłosić, bo każdy z nas płaci składki. i za chwilę, bo to już koniec miesiąca, będzie głosowanie nad kandydatami - lub tylko nad jednym, jeśli nie pojawią się inni potrzebujący.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt sty 25, 2013 16:20 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Witajcie Czarowne.

Ja myślę, że post ten spokojnie można potraktować jako zgłoszenie. Co prawda po terminie, ale już to praktykowałyśmy, gdy nie było zgłoszenia w terminie.

Naczelne. Wypowiedzcie się.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sty 25, 2013 16:26 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Na spłatę u weta jak najbardziej TAK... Co myślicie??
Były inne zgłoszenia?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sty 25, 2013 16:26 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

właśnie przekopuję się przez wątek. Mulesia chciała zgłaszać na styczeń Neigh - Mulesiu, podtrzymujesz?

Becia zgłaszała koty z Fundacji KOT, ale do pakietu ogłoszeń.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pt sty 25, 2013 16:34 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Jeśli nie było zgłoszonego kandydata to traktujemy post Villena jako zgłoszenie na styczeń. Jeśli był to proponuję przenieść to zgłoszenie na luty.
Edit: I oficjalnie zobowiązuję się do pilnowania tej sprawy od tej pory, żeby zawsze było wiadomo, czy kandydat jest a jak tak, to jaki :lol:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt sty 25, 2013 16:35 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Maupa pisze:właśnie przekopuję się przez wątek. Mulesia chciała zgłaszać na styczeń Neigh - Mulesiu, podtrzymujesz?

Becia zgłaszała koty z Fundacji KOT, ale do pakietu ogłoszeń.

Nie śledziłam później tego wątku, więc na razie nikogo nie zgłaszam.
Zastanowię się po powrocie z ferii i ewentualnie zgłoszę w lutym.

Zatem, moim zdaniem, można uznać że na styczeń kandydata zgłosił Villen.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt sty 25, 2013 16:38 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

przekopałam wszystko. poza zgłoszeniem (wycofanym) Mulesi, mamy tylko zgłoszenie Villena.

to co teraz? wypowiadamy się?
maupa na tak :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pt sty 25, 2013 16:46 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Wybaczcie Czarowne, ale jeszcze mam niewielkie doświadczenie i nie wiem jak to "formalne" zgloszenie powinno wyglądać. Napisałem tak jak to czuję. Koty wyleczone - weci zrobili co trzeba i nie można ich z tym tak zostawić. Domki się znajdą - piękne koty i ktoś je wszystkie pokocha - dużo już domy znalazło.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt sty 25, 2013 16:49 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Wybaczcie Czarowne, ale jeszcze mam niewielkie doświadczenie i nie wiem jak to "formalne" zgloszenie powinno wyglądać. Napisałem tak jak to czuję. Koty wyleczone - weci zrobili co trzeba i nie można ich z tym tak zostawić. Domki się znajdą - piękne koty i ktoś je wszystkie pokocha - dużo już domy znalazło.

charakteryzuje się głównie skitranym gdzieś sformułowaniem "zgłaszam", "proponuję" lub równoważnym + odpowiedni miesiąc. :mrgreen:
grunt, żeby było wiadomo, o co chodzi - i u Ciebie było wiadomo, to ja jak zawsze latam i robię bajzel ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pt sty 25, 2013 16:52 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Przeczytałam i uznałam, że pomoc jest tam pilnie potrzebna.
Zatem mój głos : ZA

AYO. Siostrzyczko. Potrzebna jesteś.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt sty 25, 2013 17:10 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

AYO już chyba trochę wie. :wink:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]