Feluś - nas opuścił

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 21:57 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

jestem i ja :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro sty 23, 2013 8:00 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

dzięki, pustawo i Felusia, nie dziwię się, bo wiele tu kociej biedy z różnych stron kraju, ale może ktoś na niego spojrzy kochającym okiem i jakoś pomoże?
Nie obchodzą mnie naprawdę kontrowersje wokół miejsca, gdzie on jest, obchodzi mnie tylko, czy i jak mu pomóc.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 23, 2013 10:08 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

czarno-czarni pisze:
22.01 - rozmawiałam z Andżeliką. ........

a Feluś: Badania - w takim zakresie, jaki można zrobić w Radomsku - około 70- zł. Będą zrobione. Kasa jest. Problem: kot ma znów nawrót bólu, krew w moczu, problemy z załatwieniem się. Wcześniej badania pokazywały leukocytozę, stosowano różne antybiotyki bez efektu. Nawroty są co 2 - 3 tygodnie. Kot cierpi z bólu.Stale podawany ma suplement na drogi moczowe, ale to poważniejsza sprawa, suplement jej nie załatwi. Może3 to kamienie / kryształy?
Może skutek urazu - ogon był wyrwany, do tego doszedł potężny obrzęk pourazowy, kto jakie organy i w jakim zakresie zostały uszkodzone..
POTRZEBNY DT nawet TDT oby tylko zrobić porządne dokładne badania i zdefiniować problem + dać rozwiązanie = leczenie, może płukanie pęcherza, dobre USG, itp.

Z szukaniem domu pomóc nie mogę :(
Czy mam rozumieć, że bez DT czy TDT nie ma szansy na dokładne badania?
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro sty 23, 2013 10:14 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

tam na miejscu może mieć w sumie zbadaną krew i mocz. I tyle. A do tego: nie ma szans na dietę, obserwację taka, jakiej potrzebuje bo jest w gronie wielu kotów, także specjalne troski.
Leczenie jest tylko objawowe - a jak dla mnie warto pochylić się nad przyczyną - także być może pourazową, moze neurologiczną.
Małe miasto bez ośrodków leczniczych - takich bardziej zaawansowanych i jedna opiekunka kilkudziesięciu kotów - fizycznie nie jest możliwe więcej niż te badania i objawowe leczenie.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sty 24, 2013 11:19 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

viewtopic.php?f=20&t=149634
błękitna koszulka na ramiączkach
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sty 24, 2013 11:58 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

jutro powinny być badania, jeśli się uda logistycznie :-)
gdy tylko będę mieć kompletną informacje - napiszę.

Spójrzcie proszę na tę mordkę - jest ujmujący i ponoć z charakteru miły i niekonfliktowy. Gdy wróci do stabilnej sytuacji zdrowotnej - powinien znaleźć dom, jest uroczym kotem
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sty 24, 2013 18:39 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

Trzymam kciuki za logistykę. :ok:

A mordkę cały czas mam przed oczami.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw sty 24, 2013 20:54 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

biedulek :( , na razie chociaż przypnę banerek, pomyślę nad bazarkiem dla koteczka...
Pako

Post » Czw sty 24, 2013 20:55 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

musi się udać.
dziękuję wszystkim za zaglądanie :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sty 24, 2013 21:22 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

bazarek dla kotka - koci namiot viewtopic.php?f=20&t=150220
Pako

Post » Czw sty 24, 2013 21:40 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

zaznaczam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt sty 25, 2013 0:39 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

do góry kawalerze po domek :ok: i zdrowie
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt sty 25, 2013 13:04 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

Prawdopodobnie wyjaśniła się sprawa choroby Felusia. Tylko nie wiem jeszcze czy się cieszyć czy martwić. Pierwszy raz się z tym spotkałam i weci u mnie także.
Badania krwi - morfologia , profil nerkowy / oprócz kreatyniny, którego odczynnika zabrakło/ i profil wątrobowy są w normie.
Natomiast z trzech pobranych próbek moczu w dwóch wyszło świństwo pod nazwą - PEARSONEMA FELICATI / CAPILARIA /. Dzisiaj będzie miał podany lek o nazwie Ivermina. Ten robal mieści się w pęcherzu moczowym i nie jest zaraźliwy dla innych kotów. Feluś musiał go skonsumować na wolności .
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt sty 25, 2013 13:09 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

myślę, że cieszyć - to bardzo rzadki pasożyt u kotów, spotyka się takie "coś" w pęcherzu raczej u psowatych ale leczenie jest możliwe i skuteczne - wierzę, że tak będzie
Fakt: niełatwo znaleźć informacje o tym pasożycie, przynajmniej na polskich stronach.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt sty 25, 2013 14:57 Re: Feluś - trochę pączuś, trochę brytek, trochę inny....

No to kciuki za skuteczne leczenie :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

[poprzednia][następna]