Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 12:44 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Ciocia :1luvu:
Mówisz i masz :mrgreen: specjalnie dla Ciebie wyszłam z domciu...pochodziłam po ogrodzie, ale jamniś z Cudakiem są w ciągłej gonitwie...więc wróciłam i strzeliłam fotkę Laluni, gdy siedziała na parapecie i opalała się w słoneczku:), bo u nas znowu jest piękna pogoda!
Zero wiatru, lekki mrozik bez opadów i duuużooo słoneczka!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Rambuś w trakcie śniadanka...
Obrazek

Kacperek też próbował się opalać, podobnie jak Lunka, tylko na parapecie od wewnątrz :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw sty 24, 2013 15:41 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kto śmiał zakłócić spokój Panu Persowi :ryk:
Lukna puchata, śliczniutka, i te niebieskie futerko :love: :love: :love:
Rambuś przesłodki z ta kitką :1luvu:
Widzę, że Kropeczka nie chciała wychylić nochalka poza domek :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 24, 2013 15:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzięki, dzięki :lol: :lol: :1luvu:

Śliczne fotki :ok:

Luneczka z Kropką w tle - fantastyczne ujęcie :lol:

Kacperek i jego języczek :ryk: :ryk: Puchate, czarne, z różowym jęzorkiem :ryk: :ryk:
Już wyobrażam sobie obraz przedstawiający Kacperka .... wielka czarna plama, na niej dwie cienkie skośne złote kreseczki i jedna półokrągła różowa plamka .... :wink: :ryk:

Rambuś - przy miseczce, bo trudno jeść i biegać jednocześnie. Widać to jedyny sposób aby cyknąć mu dobrą fotkę :lol:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw sty 24, 2013 17:27 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 24, 2013 20:34 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witaj czarny i puchaty z Rumii !

Jedzonko to to co koteczki lubią najbardziej

jarekm pisze:A ta lodówka jest tylko moja

Obrazek

Trzeba pilnować nawet przed kumplami

Pozdrawia
Czarny i puchaty z Redy
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw sty 24, 2013 21:44 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle, masz rację, Kropka nie wychodzi do ogródka :mrgreen: a z Cudaczkiem miałam dzisiaj kłopot...
Póżniej opiszę, bo jeszcze mnie "trzymie nerw" na samą myśl...

Kotina, fajny pomysł z tym obrazem z Kacperkiem w roli głównej, myślę, że może kiedyś :wink:
Narazie mam w głowie namalowanie....nadgryzionej gruszki - w miniaturce o wym. 9 cmx16 cm :ryk:
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 22:00 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 24, 2013 21:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

zaglądamy i pozdrawiamy :1luvu: Kropencjo, zgadnij na kogo będę głosować w Konkursie :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw sty 24, 2013 22:02 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

jarekm pisze:Witaj czarny i puchaty z Rumii !

Jedzonko to to co koteczki lubią najbardziej

jarekm pisze:A ta lodówka jest tylko moja

Obrazek

Trzeba pilnować nawet przed kumplami

Pozdrawia
Czarny i puchaty z Redy

A co na to kumple :ryk: Puchaty Sąsiedzie???
No szczera prawda, jedzonko jest najważniejsze!!!
Też pilnuję lodówki, ale troszkę w inny sposób, nie mogę na niej siedzieć, więc siedzę obok, i drę japę, że tam jest zamknięte żarełko, MOJE żarełko:)
Pozdrawiamy :D
Kacperek Gapciowaty
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 24, 2013 22:04 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Ale cudny psio!!!!
Witaj:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 24, 2013 22:05 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

puszatek pisze:zaglądamy i pozdrawiamy :1luvu: Kropencjo, zgadnij na kogo będę głosować w Konkursie :?:

Dziękujemy Ciociu, za pozdrowienia i zgadujemy....zgadujemy....zgadujemy :ryk:
Kropencja
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 24, 2013 22:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzisiaj o mało nie zeszłam z nerwów na zawał...
A wszystko przez tego biednego, małego, chorutkiego...
Takie mam o nim zdanie, a on ma gdzieś moją opiekę, udając, że jest już duży i zdrowy :evil:
Rano jak zwykle, kiedy nie ma wiatru i deszczu obaj panowie Jamniś i Żuczek wybiegają na ogródek, chwilkę ganiają i razem wracają do domu...
Dzisiaj też pobiegli, po chwili wrócił tylko Żuczek...Myślałam, że kocio zaraz przybiegnie...
Zamiast Cudaczka przyszedł mój brat z kotem pod pachą :)
Okazało się, że Rambo zwiał Żuczkowi za płot, piesio zaczął za nim szczekać, więc brat wyszedł zobaczyć co się dzieje...i zobaczył...Cudaka na brzozach...a brzozy rosną przy drodze, w odległości ok.6 m od naszego płotu...
Kocio beztrosko skakało sobie z drzewka na drzewko a Żuczek szalał, bo nie miał jak wyjść...pewnie też chciał poskakać :mrgreen:
Więc diabełek ma karę, będzie siedział w chałupie...
I teraz mam zmartwienie, obawiam się, że nie będzie się pilnował domu, że to kot wędrowny :wink:
Już raz przyłapaliśmy go na dezercji, kiedy próbował przejść po siatce do sąsiadów...
Kiedy go przygarnęłam miałam wrażenie, ze kociak już był w czyimś domu, był czysty, nie miał pcheł, grzecznie ganiał do kuwety, ale wywędrował, no i spotkało go nieszczęście...
Nockę mam z głowy...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 24, 2013 23:07 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Skarżyłam tutaj na Cudaczka a małż w tym czasie zrobił fotkę Kacperkowi jak zza moich pleców zaglądał do laptopa :ryk:
Cenzura:)
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt sty 25, 2013 8:24 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sty 25, 2013 11:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Cudak wędrownik :mrgreen:
Takie samotne wycieczki mogą być niebezpieczne dla małego kotka :evil:
Pewnie po kastracji będzie trzymał się domku.
Jest jeszcze młody, głuptakowaty, jak dojrzeje to i zmądrzeje :ryk:

Gapcio looka co tam Duża wypisuje :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sty 25, 2013 12:21 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witaj Karola! :D

Miraclle , mam nadzieję, że będzie trzymał się domu, tylko żeby nie miał głupich pomysłów, np. łażenie po siatkach, chociaż nasze siatki są dosyć wysokie ok.180-200 cm, i do tej pory żadne kocio z naszej drużyny nie wpadło na pomysł, żeby po nich się wdrapywać, to jednak Cudak odkrył taką możliwość i złapaliśmy go w połowie drogi...
Od rana kocio nie było na spacerku, a mamy taką piękną pogodę!!! Słonce i +6 oC na termometrze na tarasie...
Koty garną się do ciepełka, Kropka i Kacper grzeją szyjki na parapetach, Cudak też się opala tylko, że przez szybę w swoim "gabinecie", natomiast Lunka za nic na świecie nie zejdzie do poziomu tych kotów, :mrgreen: żeby z nimi grzać dooopkę woli samotne spanko w mojej sypialni...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]