Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2013 11:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

proszę o wyrozumiałość, ale tak zorganizowałam życie sobie i Reniferowi, że w tym tygodniu prawie każdego dnia jest akcja kociasty (i jazda - dosłownie i w przenośni.
W dodatku Mila miała w nocy atak i mimo tego, że jest wtedy zaśliniona i zasiusiana zabrałam ją do łóżka (tylko wtedy nie boję się jej brać na ręce, bo jest półprzytomna)...
Muszę galopić, ale bardzo proszę o przypomnienie (gdybym w amoku nie dopilnowała)... co i jak mam przygotowac na sobotę i keidy, etc...
I żebym nie zapomniała o kontakcie z Sebastianem i odbiorze gratów... Na razie, niestety, są priorytetowe kocie i nie kocie sprawy... ale cza pamiętać. :oops:

Przepraszam za tradycyjny bełkot.
Ja to chyba piszę dla siebie, żeby się sporządkować (jak se spojrzę, to przypomnę co mam jeszcze zrobić)
Licze na tolerancję

i ku chwale kociastych :kotek: :ok:
(Proszę też o kciuki za inne sprawy kociaste, które leżą mi na sumieniu)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 23, 2013 11:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 23, 2013 22:05 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Mokatek coraz lepiej. Nadal płochliwy, ale miziak jest niesamowity i mruczy jak traktor :1luvu:
Teraz właśnie gra pod drzwiami w łapki z moją Malutką (http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144686)

Iskierka nie dała się dziś złapać, będziemy próbować jutro.
Mamy odpłatny, ale pewny już transport Iskierki z Katowic do Krakowa, za zwrot kosztów (60zł + "dobre piwo" ;) ). Razem z Iskierką będą jechały już od Warszawy 4 szczeniaki, więc podróż opłacimy na pół ;)

Chciałabym też zabrać Lusię do weta, bo dziewczyna marnieje w oczach i nie chce jeść. Martwię się, czy to nie jest coś poważniejszego, niż zwykłe przeziębienie :(
Badania krwi pewnie mogłyby dużo powiedzieć.

A jedna z nowych wolontariuszek, jest bardzo chętna do zajmowania się kotami :)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 23, 2013 22:08 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A ta sunia, która Danusia ogłaszała? jest jakieś zapytanie :?:
Obrazek

alab108

Post » Śro sty 23, 2013 22:11 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Było jedno, ale pytała pani, która uprawia sporty, i chciała pieska aktywnego, do biegania. Sunia jest aktywna, ale chyba nie aż tak, żeby w różnych sportach uczestniczyć.
W każdym razie zapytanie przesłałam Pani Oli, która się Sunia opiekuje.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 23, 2013 23:39 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A propos piesków......Julio, pamiętasz o mojej prośbie?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 24, 2013 10:19 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pamiętam, pamiętam dziś dopytam kierowniczkę :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 24, 2013 13:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pokażcie tą Iskierkę :) muszę wiedzieć czy się nie zakocham czasami 8) :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 24, 2013 19:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:Było jedno, ale pytała pani, która uprawia sporty, i chciała pieska aktywnego, do biegania. Sunia jest aktywna, ale chyba nie aż tak, żeby w różnych sportach uczestniczyć.
W każdym razie zapytanie przesłałam Pani Oli, która się Sunia opiekuje.

Jeśli sunia byłaby za mało aktywna to u marty-po na tymczasie jest piesek sprężynka. Jak go Marta określiła On ciągle radośnie skacze. ADHD do kwadratu.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Czw sty 24, 2013 20:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

CatAngel pisze:Pokażcie tą Iskierkę :) muszę wiedzieć czy się nie zakocham czasami 8) :mrgreen:

Witaj Cat, a pewnie, że się zakochasz, więc lepiej nie zaglądaj za bardzo do transportera, jak już będziecie wieźli dziewczynę: http://tinyurl.com/anqk7xl

Iskierka już po odrobaczeniu i szczepieniu p/wściekliźnie: https://www.dropbox.com/s/6hg97xt2aohs4fb/Iskierka_opis.jpg
Czeka na sobotnią podróż u mojej koleżanki.

A teraz... Lusia... :cry: :cry: :cry:
Napiszę krótko, wybaczcie, ale brak mi słów.
Zabrałam Lusię ze schroniska. Miałam ją przywieźć na badania krwi (obawiałam się głównie o nerki) i leczenie, i zostawić w lecznicy, żeby mogła dochodzić do siebie a w tym czasie może znaleźlibyśmy dom na miejscu (2 kociaki w lecznicy, po 2 dniach zostały już "zarezerwowane", więc Lusia mogła teraz tam czekać na adopcję lub DT).
Niestety... Lusia nie dożyła tej szansy :cry:
Od wczoraj (a kto wie, może nawet wcześniej) nie przyjmowała już jedzenia, piła tylko wodę. Zrobiliśmy jej morfologię i biochemię, ale już po wstępnym przeglądzie było słabo. W trakcie kroplówki Lusia dostała ataku padaczki, z którego już nie wyszła. Po dwóch godzinach walki o nią i dogrzewaniu termoforami, podjęliśmy decyzję o eutanazji. Lusia odeszła głaskana, ale nie odzyskała przytomności :cry: :cry: :cry:
Opis wizyty tu: https://www.dropbox.com/sh/a24xh1ommmjc34p/G-2mlQtX2w
Ja nic więcej teraz nie mogę napisać... przepraszam...
Lusia, przepraszam [*] [*] [*] wcześniej powinnam te badania zrobić...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 24, 2013 20:52 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Bardzo mi przykro wiem co teraz czujesz sami niedawno straciliśmy kota nagle :( a nie tak miało być
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 20:54 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 24, 2013 20:54 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Lusiu, tak mi przykro, że nie zdążyłyśmy Ci pomóc. Do widzenia koteczko :(
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 24, 2013 20:56 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Lusieńko [*]

....... :( :( :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 24, 2013 21:07 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

O matko :| [*][*] biedna Lusieńka...
Nowa_Sztno, bardzo mi przykro...
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Czw sty 24, 2013 21:18 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Kurcze... mam wyrzuty. No mam. Ale Luśka długo trzymała się dobrze, a potem nagle z dnia na dzień wyglądała gorzej. I wydawało mi się, że i tak szybko reaguję zabierając ją dziś na badania krwi, bo jeszcze się zastanawiałam, czy nie podawać antybiotyku, immunodolu i nie karmić strzykawką aż znów załapie... A to już i tak za późno było...
A ja jej jeszcze kurcze dzisiaj w samochodzie powiedziałam, zaraz po wyjściu ze schroniska, że już tam nie wróci, i że teraz będzie już tylko lepiej...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]