Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2013 21:29 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Przepiękna jest. Gdyby nie to że mam już kilka wzięłabym. Szkoda że rok temu nie było takich fotek jak dumałam nad towarzystwem dla mojego Tygrynia. Byłoby dwa całe bure. ;) Przepiękna.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pt sty 18, 2013 16:32 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

:oops: :oops: :oops:
Zabijcie ale autostrada to nie jest git miejsce dla kota więc zasuwam tu z OT.
Bo tu duży tłum czytających, a może się akurat uda .
U siebie na wątek już dałam, Fasolce też podrzuciłam kukułcze jajo :oops:

Wybacz Avian :oops: - ale a nuż jest tu chętny DT z okolic Wrocławia na czarnego kotka, chłopak
który założył wątek ofiaruje że dowiezie kota. Tu wątek :
viewtopic.php?f=13&t=149920

Obrazek jeszcze raz przepraszam za OT
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 23, 2013 20:36 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Dzisiaj dostałam wyniki testów Striełki na wirusówki - oba ujemne, ufff :dance:

Miała robione na szybko, bo okazało się, ze Biełka jest FIV+ :(
Teraz trzeba będzie zdecydować, czy może dołączyć mimo wszystko do siostry, czy nie ...
Przekopuję się właśnie przez całą wiedzę o FIV.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sty 23, 2013 21:04 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

FiV + u Biełeczki :( hmmm... trzeba szukać domku z plusem albo na "jedynaka" chyba.
Jedni mówią żeby łączyć tylko FiV-ki+ z innymi plusami ,inni że mieli koty dwa jeden z FiV + inny bez - i że się nie zaraziły.
Nie zabiorę głosu ani się nie wyrwę do porady albowiem się na tym nie znam absolutnie.
Wiem tylko , że na innym wątku mamy Rudzielca pięknego z FiV+ i szukamy mu domu jako jedynakowi, lub do innego FiV+

O tu jest jego wątek :
viewtopic.php?f=1&t=149021&start=465

Avian możesz zapytać "Ewar" - ona chyba ma jakieś doświadczenia z takimi przypadkami , coś kojarzę.
Zawsze można poszerzyć wiedzę pytając u tych co styczność z takimi przypadkami mieli.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro sty 23, 2013 21:40 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Biełka ma już dom stały, do niej na tymczas miała "dobić" Striełka.
Doczytałam na miau co znalazłam o fivkach i widzę, ze nie jest łatwo sie zarazić. Własciwie u nikogo do zarażenia nie doszło. Jedynie trzeba by było poobserwować, czy kotki nie chcą ostrych zabaw z podgryzaniem, bo wtedy może być groźnie.
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 23, 2013 22:09 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Tak właśnie wspominała ewar w którymś ze swych postów. Nie pamiętam gdzie i na jakim wątku.
Mówiła , że bardzo długo miała koty wśród których był FIV+ i nikt się nie zaraził a nawet podjadały sobie z misek.
No z tym, że gryzienia i drapania nie było to fakt.
Jeśli więc dziewczyny nie będą robić tzw. wrestlingu z użyciem pazurków i kiełków to może się udać :ok:

Monika_Krk

Post » Śro sty 23, 2013 22:53 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Oj, źle Biełeczko źle... :cry: Walcz kochana.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw sty 24, 2013 0:38 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Biełeczkę
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 24, 2013 7:34 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Biełka jest zdrowa i silna, nie ma żadnych objawów chorobowych. Pewnie się urodziła FIV+ ...

Dobrze, ze zechciała zaufać człowiekowi - na wolności nie miałaby szans.
Obrazek

Avian

Post » Pt sty 25, 2013 19:56 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Striełka już doszła do siebie po sterylce, resztki szwów wyciągnięte, a ponieważ testy na wirusówki ujemne, nie było sensu trzymać jej dalej w klatce.
No i wybuchła miłośc Striełki i Macha :lol:
I kwitnie w czeluściach garażu 8)

Styrany życiem wyga Macho i podlotek-trzpiotek Striełka :D
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt sty 25, 2013 20:18 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Ojacie 8O Macho,ale on jest wielki 8O
Ale sobie przecudownie śpiuchają :1luvu: :1luvu:

Striełka ,cudowne ma te pręgi ,a ich ułożenie :1luvu: niesamowicie umaszczona Kicia

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt sty 25, 2013 20:43 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Striełka i wujcio Macho, jak pięknie razem wyglądają :1luvu:

Cudownie, że Striełeczka zdrowa :)
Śliczna jest, szybciutko znajdzie dom :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie sty 27, 2013 17:23 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

:mrgreen:

Kurcze ja już wiem kogo będę kochać w "tym porcie" jak każdy porządny marynarz.
Właściwie pirat ... wątkowy. A zatem ogłaszam jak dla mnie :
Macho :1luvu: jest teraz sztandarowym kotem tego wątku .

Maru abdykował na inny wątek i jego będę niezmiennie kochać ... ale tam :ryk:
A Macho będę kochać tu :ryk:

No cudny jest , cały po przejściach a taki filozoficznie zadumany nad życiem.
Kot ideał bo i Macho i Inteligent w jednym.
Oksymoron - a jednak dowód na istnienie tegoż to Macho :idea:
Eureka :idea:

Macho :mrgreen:

PS A swoją drogą to i Macho i Maru są na "M" to raz, dwa to mają charyzmę jak
stare wilki morskie co to z niejednego pieca chleb jadły, są nader urodziwe -
ale nie tam, żaden budyń malinowy - tylko mieszanka chilli i tequili, są to jednym
słowem koty , które raz ujrzysz i pamiętasz do końca życia.
Słodkie dranie, gamonie i zawadiaki :1luvu:

PS Groszek jest poza tą konkurencją ale tysz pyszny , ekstra - wagabunda :mrgreen:
bo się Avian obraziła jak nazwałam go ekstrawaganckim kotem , więc będzie
ekstra-wagabundą :wink: ekstra-minencja lub ekstra- kt kota
:ok:

Monika_Krk

Post » Nie sty 27, 2013 19:40 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Moniko, Maruda się obrazi. Tacy jak ON, nie abdykują. On tu po prostu objął w posiadanie nowe, inne królestwo. Ale bez wojny. Zupełnie pokojowo. Wylazł po paru dniach spod łóżka i powiedział:
"-Teraz Ty, smarku przypomnisz Dużemu o żarełku, a w tym czasie ja z Odikiem rozszarpiemy dla hecy ten karton. I zaraz Duży poleci do sklepu po nowy. I tak tam codziennie łazi nie wiadomo po co. A jakby co, to Odik klapsnąć Cię może, no bo ja to nie będę się nawet zamachiwał - zbyt poważny już jestem. A tam gdzie leżę - to leżę, bo to kota prawo i powinność. Obchodź łukiem, Fukania nie używaj. Łapoczyny potrafię odbić niczym lustro. Przy miskach pamiętaj! Ja kontroluję, czego ktoś nie zjadł! I w myśl śląskiego powiedzenia - kogo ni mo - to pojodł" - Po pół godzinie nic tam nie znajdziesz. Zgoda jest, i będzie, bo to nasz dom, ale kindersztuby się trzymaj. OK?
-No OK. Kurczę, nowy szeryf jest w mieście... To ja już nie rządzę tu?
-Ależ rządź sobie, rządź Młody. Tytularnie.
-A z tymi miskami?
-Hehe. Spiesz się!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie sty 27, 2013 21:51 Re: Maru i Striełka z działek - Maru pojechał do DS :)

Villentretenmerth pisze:Moniko, Maruda się obrazi. Tacy jak ON, nie abdykują. On tu po prostu objął w posiadanie nowe, inne królestwo. Ale bez wojny. Zupełnie pokojowo. (...)
[/color]

W takim razie udam się do jakiegoś kociego rabina , czy też lepiej imama :mrgreen: aby mi dał zezwolenie na ''Życie na Kocią Łapę" z dwoma kotami.
I zaśpiewam im góralską przerobioną piosenkę :
"Hej , hej koty nie bijta się
Ma Monika duże serce podzielita się "
---tu się robi takie cieńkie iiiiijjuuuuuuuu po góralsku.

Maru jest najcudowniej nadąsanym kotem świata i ma miejsce w mojej lewej komorze sercowej.
Macho będzie po prawej.
Zmieszczą się obaj, Villentretenmerthcie, obiecuję że zaniedbam żadnego.

A królową wątku będzie w takim razie Striełka- aby nie było kontrowersji. :mrgreen:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]