Najgłupszy tekst do kota... - cz.2

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 27, 2004 20:28

Matti wczoraj wariował jak nie-Matti, czy też może raczej jak Matti sprzed choroby. Gryzł po rękach, ganiał w tę i z powrotem, a mój brat się wkurzył i powiedział do niego: "I ty jesteś niby chory? Pfffffff.... Przestań ściemniać!" :lol:

Agia

Od: Pon paź 11, 2004 20:00

Post » Pon gru 27, 2004 20:46

Majorka pisze:Uff, to mi ciężar z serca zleciał (niedawno kurowałam z grzybicy Miodunkę, a Tika do tej pory walczy z grzybem Soyki). :evil:

Majorko nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę!!! U mnie jeszcze HAPPY ENDu nie widać :( .

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon gru 27, 2004 20:46

Ostatnio do Pandziorka, który co tu dużo mówić spasł się: Wiesz Młody, jak siedzisz to wyglądasz jak piramida.

Potem rozmawiając z TZ: Gdyby Młody miał większą głowę to by się taki gruby nie "wydawał"

tiaaa grunt to wsparcie ;-)

dziuba

Od: Czw lip 18, 2002 17:11

Post » Pon gru 27, 2004 20:48

Niedawno Rumianek strasznie molestował Krakersa..Mąż postanowił wkroczyc i ukrócić ten proceder..Stanął na Rumiankiem i grożąc mu w powietrzu palcem stwierdził.."Rumian, prosze natychmiast wyjść do drugiego pokoju i przemysleć swoją postawę.."
Stał się cud, kot wyszedł i odpuścił sobie na ten wieczór.. 8O

vienna

Od: Pt sie 20, 2004 8:15

Post » Pon gru 27, 2004 20:51

Rozmowa o grubym jak pączek kocie..
"Patrz, jak tak sobie leży, łapki z przodu, głowa dumnie, wygląda jak prawdziwy sfinks.."
"Z tą tuszą raczej jak śfinks.."

vienna

Post » Pon gru 27, 2004 21:05

Bonkreta pisze:Mój TŻ w czasie sprzątania przedświątecznego: -Już wiem, jaki jest piąty żywioł. To żwirek.

Dla mnie bomba :smiech3:
vienna pisze:Stanął na Rumiankiem i grożąc mu w powietrzu palcem stwierdził.."Rumian, prosze natychmiast wyjść do drugiego pokoju i przemysleć swoją postawę.."

Ciekawe, co tak na niego podziałało - czy ten grożący palec czy ten "Rumian"? :lol:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon gru 27, 2004 21:07

Bardziej O KOCIE, ale...

Dzisiejsza rozmowa z moim TŻ-tem:
TŻ: naturą Soyi jest spanie i jedzenie!
Ja: Co ty mówisz.
TŻ: No przecież tak jest!
Ja: A rozmyślania?
TŻ: Na pewno rozmyśla o tym czy coś zjeść czy iść spać.

Tika

Post » Pon gru 27, 2004 21:08

Tika pisze:
Majorka pisze:Uff, to mi ciężar z serca zleciał (niedawno kurowałam z grzybicy Miodunkę, a Tika do tej pory walczy z grzybem Soyki). :evil:

Majorko nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę!!! U mnie jeszcze HAPPY ENDu nie widać :( .

Ja dziś też dołączyłam do "grzybiarzy" :cry: No a raczej Matti dołączył :roll:

Agia

Od: Pon paź 11, 2004 20:00

Post » Pon gru 27, 2004 21:09

Ja przed chwilą, podnosząc kolejny kłak z dopiero co odkurzonej podłogi: "Prawdziwi producenci kłaków! Powinnam to sprzedawać jako koci puch"!

Sin, dzięki, kicia dzięki Bogu odpukać wyleczona. Tikuniu, będzie dobrze, jeszcze troszeczkę cierpliwości!
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon gru 27, 2004 21:21

Agia pisze:
Tika pisze:

Ja dziś też dołączyłam do "grzybiarzy" :cry: No a raczej Matti dołączył :roll:

Właśnie przed chwilą przeczytałam :( .

Tika

Post » Wto gru 28, 2004 10:29

Majorka pisze:
Bonkreta pisze:Mój TŻ w czasie sprzątania przedświątecznego: -Już wiem, jaki jest piąty żywioł. To żwirek.

Dla mnie bomba :smiech3:
vienna pisze:Stanął na Rumiankiem i grożąc mu w powietrzu palcem stwierdził.."Rumian, prosze natychmiast wyjść do drugiego pokoju i przemysleć swoją postawę.."

Ciekawe, co tak na niego podziałało - czy ten grożący palec czy ten "Rumian"? :lol:

Chyba to że mąż sie w ogóle odezwał.. :lol: ..jeszcze nigdy nie wygłosił takiego przemówienia do kota.. :lol: wszyscy byliśmy pod wrażeniem.. 8O

vienna

Post » Wto gru 28, 2004 10:33

Majorka pisze:Ja przed chwilą, podnosząc kolejny kłak z dopiero co odkurzonej podłogi: "Prawdziwi producenci kłaków! Powinnam to sprzedawać jako koci puch"!

Sin, dzięki, kicia dzięki Bogu odpukać wyleczona. Tikuniu, będzie dobrze, jeszcze troszeczkę cierpliwości!

cos w tym jest...lekarz weterynarii jak golil Rumkowi jajeczka przed opreacją, na chwile oderwał się, wyprostował, otarł pot z czoła i stwierdził." ..normalnie jakbym gęś skubał..."...( Rum miał strasznie gęsty i puchaty podszerstek.. :lol: )

vienna

Post » Wto gru 28, 2004 11:29

Tika pisze:Soya ostatnio nie chce jeść. Staram się ją do tego zachęcić i opowiadam różne rzeczy. To mój ostatni text: "Ty nie chcesz jeść, a w Etiopii koty głodują" 8O

Zacytowałam to dzisiaj rano moim panienkom w odrobinę zmodyfikowanej formie. :) :wink: "Biedne kotki w Etiopii piasek z głodu jedzą a wy nie chcecie zawartości takiej dobrej (i drogiej) puszeczki!" :)

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto gru 28, 2004 11:40

Mnie to skojarzenie z glosującymi kotami i niejadkami już jakiś czas temu przyszło do głowy (napisałam o tym w wierszu "Niejadek", sorry, Misiu wlazł mi w monitor :lol:

" Zjedz chociaż trochę, miejże sumienie,
wiesz, jak głodują bezdomne koty?
A ty wzgardziłeś takim jedzeniem!
- Wybacz, po prostu nie mam ochoty."
Obrazek

Majorka

Post » Wto gru 28, 2004 11:54

"Znowu dzwonilas? A kto zaplaci rachunek?"
To po tym jak kot zadzwonil do mojej Mamy z tel stojacego na biurku (wciska sie jeden przycisk wiec jak lazila po aparacie to i zadzwonila:) )
I juz dosc o Etiopii,ok? Tak wielka tragedia narodu chyba nie powinna byc argumentem w karmieniu kota....

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

[poprzednia][następna]