Vipkowo....smile forever ! :-)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 20:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

To nie ja tak błysnęłam dowcipem, to moja Emilka :evil: .
Ja mogłam najwyżej błysnąc tępotą...naprawdę przez moment pomyslałam, że mam dawać wiewiórowi słone paluszki :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto sty 22, 2013 20:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Na pocieszenie, też bym nie wiedziała o co chodzi z Łik-ciki :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto sty 22, 2013 20:50 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Biedne te zwierzaki zimą. Ja dzisiaj obudziłam się ok. piątej rano i wyjrzałam przez okno, bo chciałam zobaczyć czy pada śnieg. Przed moim oknem rośnie krzew, taki gdzieś ze 2,5 metra wysokości.
Spojrzałam i oniemiałam. Na gałeziach siedziało sporo sikorek, niektóre były przytulone do siebie, a wiał dosyć spory wiatr. Jak mi ich było strasznie żal. Kompletnie ciemno, zimno i wietrznie, a te sieroty siedziały takie poprzytulane do siebie. Kombinowałam, żeby im coś wyrzucić przez okno, ale niczego nie miałam :( do teraz łza mi się w oku kręci na samo wspomnienie....
Dodam, że dawno nie widziałam żadnych małych ptaszków w mojej okolicy. Jedynie gołębie, wrony, gawrony. Nawet wróbli tu nie widuję.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Wto sty 22, 2013 20:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

no loodzie kochane.... ja oszaleje chyba......
najpierw pisze ze nie jest ciekawie, potem ze dodatkowe badania.... a potem ze w sumie to Ona nie chce nas denerwować......
i bądź tu człowieku zdrowy
a potem jakies łik ciki dla wiewióra..... wiewiórowi to orzeszki zapodaj... jakbyś chciała to ci włoskich mogę podesłać....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Wto sty 22, 2013 20:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

johaśka pisze:no loodzie kochane.... ja oszaleje chyba......
najpierw pisze ze nie jest ciekawie, potem ze dodatkowe badania.... a potem ze w sumie to Ona nie chce nas denerwować......
i bądź tu człowieku zdrowy

a potem jakies łik ciki dla wiewióra..... wiewiórowi to orzeszki zapodaj... jakbyś chciała to ci włoskich mogę podesłać....

O to to! Dokładnie!
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto sty 22, 2013 20:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Caragh pisze:Na pocieszenie, też bym nie wiedziała o co chodzi z Łik-ciki :ryk:

Podobno jest taka reklama jakichś nowych paluszków, i wiewiór reklamuje...
I te paluszki sie nazywaja łik-ciki, piszę fonicznie, bo nie wiem, jak sie to pisze :mrgreen: .

Iwonko, ja tu mam całe stada ptaszków, cały czas dokarmiam, bo tyle śniegu nasypało, że nawet szans nie mają na zdobycie czegos do jedzenia :( . I mój dzięciołek też się mnie trzyma :ok: . Zrobiłam mu ostatnio dwa zdjęcia. postaram się wstawić.
Widać jego śliczną czerwoną dupkę, ma jeszcze czerwoną czapeczkę, ale nie wyszła na zdjęciu :? .

Obrazek

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto sty 22, 2013 21:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

nie wyszła bo chylił czoła przed toba a nie wypinał się zadnią częścią.....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Wto sty 22, 2013 21:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

johaśka pisze:nie wyszła bo chylił czoła przed toba a nie wypinał się zadnią częścią.....

Tak naprawdę to wyjadał słoninę sikorkom :ryk: .
Wierny ten mój dzięciołek :1luvu: .
Wczoraj z paczką suchego jedzonka dla piesków, zakupionego z Ringowej skarpety, przyszedł mi w gratisie domek dla szczurkow 8O ...
Nie bardzo wiedziałam, co z nim zrobić,a potem mnie olśniło!
Jest z niego świetny karmnik dla ptaszków :D .

vip

Post » Wto sty 22, 2013 21:16 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

I nagle się okaże,że w domku dla szczurków.......zamieszkał wiewiór..... :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto sty 22, 2013 21:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

kocurzyca41 pisze:I nagle się okaże,że w domku dla szczurków.......zamieszkał wiewiór..... :ryk:

E, nie, Reniu, on za duży :D .
Ale dla maluchów- wróbelki, sikorki i inne- jest świetny, śnieg w miarę nie zasypuje jedzonka, są trzy wyjścia, rewelacja :ok: .

vip

Post » Wto sty 22, 2013 21:29 Forum

Oj Vipku kciukasy za zdrowko i widac niezly zwierzyniec na tym Zosinie sie zbiera :D Ja kupuje slonecznik na targu po 5 zl kg i staralam sie podkarmiac sikorki na 9 pietrze osiatkowanego balkonu. U ciebie sceneria zdecydowanie fajniejsza. Dbaj o siebie Vipku bó jak widzisz coraz wiekszej bandzie jestes potrzebna :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 22, 2013 21:35 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Oj Vipku kciukasy za zdrowko i widac niezly zwierzyniec na tym Zosinie sie zbiera :D Ja kupuje slonecznik na targu po 5 zl kg i staralam sie podkarmiac sikorki na 9 pietrze osiatkowanego balkonu. U ciebie sceneria zdecydowanie fajniejsza. Dbaj o siebie Vipku bó jak widzisz coraz wiekszej bandzie jestes potrzebna :ok:

Cześć, Dorotko :D .
No tak, tych ptaszków to tu sporo...pewnie sobie dały " cynk ", że w Zosinie dobrze karmią :ryk: .
Tutaj do karmniczka przylatują maluchy, no i mój mały dzięciołek.
Kojec Ringa to królestwo duzych ptaszków, tu przylatuja na stołówkę sroki, krukowate, wielkie szare dzięcioły, no i czasem bażanty.

vip

Post » Wto sty 22, 2013 21:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Pożegnam Was juz dziś, cioteczki.
Zimno sie zrobiło.
I smutno bardzo...
Mała Hunhurtu bez łapeczek umarła.

Dla Ciebie, koteńko dzielna [*]

Dobrej nocy, cioteczki...

vip

Post » Wto sty 22, 2013 21:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Dobranoc Gosiu i Zosinowe zwierzaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto sty 22, 2013 21:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

O Hunhurtu czytałam. Przynajmniej nie umarła na ulicy.
Bez badań, skoro nawet lekarz nie wie, wcale się nie dziwię, że nie chcesz pisać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]