S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 19:30 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja zobowiązuję się napisać tekst o kotach wolnozyjących.
Nawet coś już tam zaczęłam dłubać ale najpierew mój bakcyliusz a potem Dudusia ciężka choroba wybiła mnie z rytmu.

Nie wiem czy mogę już przyjechać do schronu, Małą jak myślisz?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 21, 2013 19:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka- w schronisku nie ma tfu,tfu 9 odpukujac) żadnej ,,zarazy,,
myśle ,ze mozesz, ale w ciuchach na zmianę :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 21, 2013 19:41 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja mam nadzieję, że moje też nie mają żadnej "zarazy".
Bo ja się we dwie strony boję.
Tylko, że Dudi dziś pierwszy raz mył się troeszke dłużej i zaczepiał z drapaka Jacka jak przechodził obok. Tak jak przedtem:))
U mnie żaden kot więcej nie zachorował choć nie wszystkie są szczepione, bo kiedyś nie było możliwości a teraz to raczej bez sensu.

Lidka

Post » Pon sty 21, 2013 19:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Spróbuję podjechać w czwartek.

W sobotę nie pogłaskałam Quari, bo maltretowałam zasmarkańce na obu kociarniach ( Lindana mnie zbiła, a potem uczesała mi włosy :mrgreen: ) nie chciałam potem do brytki podchodzić, żeby jej czymś nie zarazić. Chciałabym mieć jeszcze okazję.......
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pon sty 21, 2013 22:04 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Korciaczki pisze:Dominka :1luvu:

To my się tak tematycznie przypomnimy trochę;-)
Że. Potrzebne są teksty na stronę. Część już powstało. Ale wciąż jeszcze trochę do napisania zostało.
Koty wolnożyjące, dokocenie, koci wolontariat, alergie?
Jakby ktoś miał czas, wenę, chęć:-)

Może spróbujemy w czwartek przyjechać

Dokocenie, koci wolontariat zostawię komuś, kto się na tym zna. Spróbuję alergie. Ale tak potrzebuję koło tygodnia, oki?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto sty 22, 2013 0:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przepraszam za ciszę, miała kila ciężkich dni pracy a wtedy ograniczam się tylko dla Niekochanych czyli myślę tylko o ''naszych kocich dupkach''
ale dyskusja jak mnie nie było 8O :o

NIEKOCHANE na FB nie usunę i się na to nie zgadzam <foch> jestem dalej chętna na prowadzenie i udzielanie się na tym wątku, na fundacji i schroniskowym fb starałam się przez kilka tyg o hasŁa t w jakimŚ celu, skoro tak kocham siedzieć na Fb (na boczku prywatnie mówię) to czemu tego nie wykorzystać? :ok:
dwa: na schroniskową dodam koci album szukający domu jak i z tydzień temu psi został dodany, koty są w schronisku i będą dodane :P jutro,
teraz niedawno przyszłam i ciśnienie mi skacze po tym co tu czytałam - jak piszę wyrywkowo i nieskładnie plus interpunkcja etc wybaczcie późna godzina :oops:
Kamakolo, Mała ma rację, NIC NIE ROBIMY, nie udzielamy się stad jest jak jest :roll:
co do plakatu tylko jest mi niezbyt miło jak nie ma jednego słowa w zdaniu cytuję: ''na akcję adopcyjna psów z katowickiego schr bla bla itd a gdzie koty? a z drugiej strony jeśli będziemy na dworze a będziemy, to taka akcja z kotami skończy się niepowodzeniem, ewentualnie łapaniem ludzi na pogawędkę by siś rozgrzać
fb się zajmę
ale mam pytanie
co robimy z naszą klasą?? czy ma ktoś konto na naszej klasie? jutro na bieżąco to zrobię ALE
stronka umarła, nie mam czasu się nią zajmować ogólnie, jestem za usunięciem NIEKOCHANYCH Z NASZEJ KLASY - proszę o jakieś sugestie

mamaja zdjęcie grupowe jest kociarzy i psiarzy tylko kociarzy mniej i są rozproszeni ale to na stronce schronisko milowicka na fb
jak Piotrek z którym rozmawiałam - mamy takie same prawo jak psiarze o udzielaniu się na forum, ogarniemy to, bez paniki, nie ''rzucajmy się'' jeśli oskarżenia są naciągane bo fajnie się patrzy na efekty które są poparte ciężką pracą głównie psiarzy, fakt nas mniej, jesteśmy większość starsi, chodzimy do pracy, więcej obowiązków ale to nie znaczy, że to będzie tłumaczyć wszystko
na fb udziela się kto chce, już co niektórzy zauważyli jacy są ludzie, ich reakcje, jak z jajkiem trzeba się obchodzić, nie może nas ktoś zmusić by zakładac jakieś konto bo inni się udzielają bardziej niż inni, ja lubie FB i jakbym tam nie wchodziła dziennie to bym umarła :twisted:
wbrew pozorom to niełatwe, ludzie potrafią wybadać każdą pierdołę, jedno słówko może wywołać lawinę pytań i komentarzy, tłumaczenie i spowiadania się obcym ludziom po co dlaczego etc, pilnowanie i przestrzeganie dat, kiedy w schr się pojawił ahaaa wtedy a tu napisane, że choory a teraz już zdrowy, to czym go leczyliście i powinniście to a to mu podawać, a moim zdaniem to a to i już wyzdrowiał?? tak szybko ciekawe!;p ludzie się czepiają i będą się czepiać, na początku tego się bałam, teraz nawet zaczyna mnie to bawić :wink:
Julita _a 115v to norma takie komentarze, zdążyłam się już przyzwyczaić, nic z tym nie zrobimy, teraz czytam i nic chce mi się nic dodawać, pisać..dlatego może pomagamy MY zwierzętom, udzielamy się w schronisku a nie w hospicjum, ludziom etc...to ludzie ludziom zgotowali ten los, gorzka prawda ale w tym wypadku co do nas to ludzie zwierzętom zgotowali ten los..tak gorzka, że żadna czekolada nie pomoże.. :|

Quari...cóż... :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto sty 22, 2013 9:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:Kochani, głosujcie, rozsyłajcie
http://zwierzaki.tesco.pl/vote,102.html

Że tak siebie zacytuję.

Minęło kilka dni my mamy 282 głosy i 25 miejsce Sosnowieckie schronisko 2342 i drugie miejsce.
W ubiegłym roku też się załapali i dzięki temu sfinansowali chyba remont klatek bo to sporo forsy było.

To nasze miejsce to nie tylko kociarze, to i psiarze:(
Znaczy do dupy jesteśmy ogólnie.

A w głosowaniu 10 schronisk dostaje pomoc.
Na 10 miejscu są 734 głosy.
Spróbujmy sie sprężyć, rozesłać wśród znajomych i znajomych królika.
Zabiera to 5 sek, wystarczy wejść w wynik głosowania i i kliknąć w ostatnią pozycję "głosuj" o potem drugi raz kliknąć potwierdzenie. To wszystko.
Przecież, kurde, stać nas na to, żeby poświęcić to dodatkowe 5 sekund.
Spróbujmy sobie udowodnić, że jesteśmy fajną grupą.

http://zwierzaki.tesco.pl/results.html

Tak napisała na wątku schroniskowym filomen

Filomen pisze:Ruszyła kolejna edycja akcji TESCO - "Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę" .
Akcja trwa od 17 do 30 stycznia.
Tak jak w poprzednim roku głosujemy na wybrane schronisko. 10 placówek, które otrzymają najwięcej głosów zdobędą karmę dla swoich podopiecznych.

W minionym roku dzięki Waszej pomocy udało nam się wygrać karmę oraz ok. 10 tys złotych , za które wybudowaliśmy dodatkowe 9 boksów pojedynczych, dla psiaków, które tego potrzebowały ! :)

Bardzo prosimy o głosy, wsparcie naszej placówki -naszych psiaków i kotów. Głosy można oddawać tutaj raz dziennie :
http://zwierzaki.tesco.pl

Do końca tej akcji zostało 8 dni. Każdy może jeszcze oddać 8 głosów i spróbować namówić innych do tego samego.

Lidka

Post » Wto sty 22, 2013 9:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

NASZA mamusia mi dała szlaban na forum miau. :oops: No i nie mogę pisać, choć mnie swędzi.
Tylko zaproponuję - pomyślcie WSZYSCY nasi wolontariusze - kiedy można zrobić WIEC? (proszę bez konotacji i skojarzeń). Żeby każdy miał czas (ok. 2 godz.), wałówkę (pomidorów zaniechać bardzo proszę) i przyszedł z karteluszkiem pełnym PROPOZYCJI na wolontariat z uwzględnieniem własnej działaności. Jakiejkolwiek.

Edit:Jeśli ktoś ma pomysł GDZIE mozna by robić akcje wspomagające "nasze kocie dupki" (no i "psie doopki") :twisted: to niech sie podzieli.

Kolejny Edit: Ktoś ogrania ogłoszenia na tablica.pl?

Kolejny kolejny Edit: Kto idzie z puszkami w sobotę - zgłasza na stronie Fundacji. Młodzież - bardzo proszę o solidne wsparcie. SOLIDNE - bo polecę po punktacji za zachowanie :mrgreen:

Jeszcze: Opiekun wolontariatu kociego? - można prosić o listę wszystkich kocich wolontariuszy, najlepiej ze zdjęciami do wglądu, "martwe dusze" dostaną wilczy bilet.

Korciaczki będziecie w sobotę z aparatem? I z waszą wiedzą :wink: rzecz jasna na temat kotów. Zwłaszcza tych na dużej kociarni.

I proszę głosowac na TESCO. Raz dziennie CODZIENNIE!

Wiec sobota po wolontariacie? - tylko czy Schronisko nam pozwoli zostać tego nie wiem?
Mamusiu - możemy?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Wto sty 22, 2013 13:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kiedy Michałek znalazł domek? z datą tak konkretnie plus minus kilka dni

które koty Boeny nadal szukają domku a które już nie?

co z nowymi domkami? wszystko ok? Nie ma jakichś tam ''niepokoju'' etc, że to nie ten kot i wcale nie jest taki jak mówiliście? Odnośnie aktualizacji bo pisanie że znalazła domek a potem że jednak wróciła to robi małe zamieszanie, ale czasie to i dobrze, przynajmniej na forum coś się dzieje :twisted:

jak radzi sobie Bukari????
jak Elegant;)
kciuki za nich dalej :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sty 22, 2013 13:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Po ostatniej aktualizacji Katowice 28 pozycja 301 głosów

http://zwierzaki.tesco.pl/results.html

Lidka

Post » Wto sty 22, 2013 13:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Sprężamy się :)
Dajemy głosy :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 22, 2013 13:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Michuś poszedł do domku 5 stycznia. Chciałam go wycofac ze stronki - bo ludzie dzwonią, a ja nie mam kitka. Ale propnuję równie dobre, :mrgreen: kocie zamienniki.
Obrazek

Kamakolo

Post » Wto sty 22, 2013 13:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

zagłosowałam znów;)
rozdałam też parę wizytówek i pogadanka krótka o naszym schronisku w pracy i kilku sklepach w scc, zawsze coś :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sty 22, 2013 13:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:Michuś poszedł do domku 5 stycznia. Chciałam go wycofac ze stronki - bo ludzie dzwonią, a ja nie mam kitka. Ale propnuję równie dobre, :mrgreen: kocie zamienniki.

juz zmieniam i ogłosic coś co mi ciężko, szukam zdjęć, mam oczywiście, wspomnienia przykre.. :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sty 22, 2013 13:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

słuchajcie-ja jak wiecie mam weekendy w pupie ostatnio
Ten najblizszy zupełnie mi odpada prywatnie, mam nadzieje ,że mnie nie zabijecie
a w następny mam szkołę, ale zajecia kończymy najczęściej koło 15ej-jeszcze nie dostałyśmy planu
W kazdym razie serdecznie zapraszam na naradę do siebie w przyszła sobotę, po akcji na Dolinie, albo po wolontariacie po prostu
Mam nadzieje ,że jacyś kociarze pójdą kwestować. Ja z Martą bardzo chciałyśmy, ale niestety- szkoła, wrrrr
Dziś sie widzimy zresztą też w schronie

Quari już nie ma, jest po drugiej stronie tęczy
[i]

Tania-dzis dam Ci wszystkie wieści, będe obdzwaniać

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]