KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 21:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

wolontariusz pisze:Czekam na fotki kotów Kociochatkowych plus opis, żeby wrzucić je na stonę schronu...

A czy to muszą być koty wzięte ze schronu?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon sty 21, 2013 22:57 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:
wolontariusz pisze:Czekam na fotki kotów Kociochatkowych plus opis, żeby wrzucić je na stonę schronu...

A czy to muszą być koty wzięte ze schronu?

Piotrek zdjęcia kotów i opisy bez problemu mozna kopiować z naszej strony :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 22, 2013 9:19 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kobieta chce oddać około 4 letnego brytyjczyka z rodowodem. Powiedziała że kolor czekoladowy :( nie wiem czy brytyjczyki też mają taki kolorek?
Wieczorkiem ma mi przesłać zdjęcia może ktoś zainteresowany?

terenia1

Post » Wto sty 22, 2013 10:02 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Kobieta chce oddać około 4 letnego brytyjczyka z rodowodem. Powiedziała że kolor czekoladowy :( nie wiem czy brytyjczyki też mają taki kolorek?

Jeżeli ma faktycznie rodowód i był kupiony z Hodowli musi najpierw ich o zgodę zapytać, poza tym on raczej powinien do Hodowcy wrócić, a nie być oddawany gdzie indziej :?
Niżej jest zdjęcie czekoladowego brytyjczyka http://aquaforta.info/kociaki.html
Ostatnio edytowano Wto sty 22, 2013 10:21 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 22, 2013 10:15 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nawet jeśli nie ma rodowodu a jest brytyjczykowaty to chyba możemy go wziąć do Kch bo raczej szybko znajdzie dom

Mara S

Post » Wto sty 22, 2013 10:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

CatAngel pisze:
terenia1 pisze:Kobieta chce oddać około 4 letnego brytyjczyka z rodowodem. Powiedziała że kolor czekoladowy :( nie wiem czy brytyjczyki też mają taki kolorek?

Jeżeli ma faktycznie rodowód i był kupiony z Hodowli musi najpierw ich o zgodę zapytać, poza tym on raczej powinien do Hodowcy wrócić, a nie być oddawany gdzie indziej :?

Dzwoniła do hodowli ale hodowla jest zlikwidowana i była hodowczyni nie jest zainetersowana losem kota.

terenia1

Post » Wto sty 22, 2013 10:23 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:
CatAngel pisze:

Dzwoniła do hodowli ale hodowla jest zlikwidowana i była hodowczyni nie jest zainetersowana losem kota.

No to dobrze, że dzwoniła :) bo juz raz była afera o Brytyjczyka z rodowodem że oddany bez zgody Hodowcy :?
Ja go nie będę ogłaszać bo zlecą się sępy tym bardziej że kot będzie za darmo z rodowodem. Jemu to trzeba by dom zaprzyjaźniony znaleźć.

Teresa może wątek na miau załóż na ogólnym albo tutaj viewforum.php?f=10 :) Może by jaki Hodowca się zgłosił, albo ktoś kto ma już brytyjczyka.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 22, 2013 10:34 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ja tylko mam zamiar go wystawić na naszą stronę i ewentualnie rozpuścić wieści tutaj, numer telefonu będzie podany do kobiety, poinformowałam ją że sama może robić ogłoszenia w internecie i szukać mu domu - nie mam zamiaru za kobietę odwalać roboty w kkwestii szukania domu, tak samo może to zrobić sama, jak na razie ograniczyła się tylko do popytania znajomych - ona myślała że skoro jesteśmy stowarzyszeniem to dom dla kota chyba bedzie na już.

terenia1

Post » Wto sty 22, 2013 10:38 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

To najlepiej dowiedz się jeszcze ile ten kot ma czasu - żeby go nie oddała jakiemuś debilowi, (który np. będzie potem próbował go sprzedać)

Mara S

Post » Wto sty 22, 2013 10:46 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dzwoniłam do dr. Szymańskiego ponieważ był hodowca kotów, więc pomyslałam, że moze cos wiedzieć w tej kwestii.
CatAngel pisze:No to dobrze, że dzwoniła :) bo juz raz była afera o Brytyjczyka z rodowodem że oddany bez zgody Hodowcy :?
Ja go nie będę ogłaszać bo zlecą się sępy tym bardziej że kot będzie za darmo z rodowodem. Jemu to trzeba by dom zaprzyjaźniony znaleźć.

Wytłumaczył mi, że to czy kot ma być oddany w porozumieniu z hodowcą zależy tylko od tego w jaki sposób została sporządzona umowa, więc nie zawsze trzeba zgłaszać do hodowcy fakt, że kota chce ktoś oddać.
Poza tym nie wiedział nic więcej w tej sprawie, a szkoda, bo myślałam, że cos więcej się dowiem...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 22, 2013 11:56 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

A czy kot/ kotka sa sterylizowane. Bo jezeli nie, to biorąc pod uwagę pazernosc narodu mozna kota narazić na los rozmnażacza
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 22, 2013 13:50 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

No właśnie, pseudohodowcy polują na takie okazje.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto sty 22, 2013 14:33 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kot jest wykastrowany.

terenia1

Post » Wto sty 22, 2013 15:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Kot jest wykastrowany.

To zmienia postać rzeczy :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto sty 22, 2013 15:48 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nowe lokatorki KCH są super.Ciągle biegają wszystkim zaciekawione,uwielbiają się miziać no i bez przerwy mruczą :lol: Tylko te kupy trochę nie takie,ale może to zmiana karmy lub efekt przejadania?
Ala wymiziana,bardzo jej tego brakuje.Mam nadzieję,że jak zdejmie się jej kaftanik to zacznie się trochę ruszać.Moją kotkę kaftanik bardzo paraliżował,może Ala też tak ma.
Wąsik chyba ma grzyba pod jednym okiem :?
Nowa kotka w dolnym boksie spokojniutka,z ciekawością przygląda się wszystkiemu.
Nad Bolkiem,Lolkiem i Dzidką trzeba trochę popracować bo "dziczą"

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]