Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 21, 2013 20:11 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Zapewniam, że żadnych egzorcyzmów nam Milusią nie odprawiam :lol:

U nas nic nowego właściwie. Milusia jak niechętnie jadła mokre, to teraz sama doprasza się, lamentując nad miskami. Wręcz szaleje za saszetką, wymieszaną z mięsem i zalaną odrobiną gorącej wody. Przynajmniej jedna adeptka mojej kuchni.

Żyjemy sobie spokojnie, niedługo czaka nas kolejna wizyta u weta. Nawet nie zauważyłam, że już ponad miesiąc minął, od kiedy Milusia do mnie zawitała.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Pon sty 21, 2013 20:15 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Pozdrawiam kobitki (Alyss i Milusię).
Wyrażam ogromny podziw i cieszę się, że Milusia trafiła właśnei na ciebie.
Siła spokoju :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon sty 21, 2013 23:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dziękujemy i również przesyłamy z Milusią cieplutkie pozdrowienia :D

Z tą sił spokoju bym nie przesadzała choć faktycznie jakoś dla kotów mam więcej cierpliwości, niż dla ludzi :twisted:

A... zapomniałam się pochwalić, że Mila buziaki zaczęła sprzedawać. Całuśna kobitka się z niej zrobiła.

Alyss

Post » Wto sty 22, 2013 0:02 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Grzeczna, kochana dziewczynka :1luvu:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Wto sty 22, 2013 8:38 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

No Alyss z tymi buziakami to już przesada, przecież to miała być kotka niedotykalska i humorzasta i wredna - a Ty co z niej zrobiłaś, całuśną przytulaśną koteckę :) Nawet do jej gabarytów nie pasuje :) Buziaki ode mnie przekaż pannicy.

Alyss :1luvu:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Wto sty 22, 2013 10:33 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

zapomniałam spytać, ta wizyta u weta to w sprawie testów ?
a jak z odrobaczaniem, pozbyłaś się pasiemca u chłopaka ?
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Wto sty 22, 2013 15:06 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Z tasiemcem walczymy, z jakim skutkiem przekonamy się po badaniu kału.

Tak, idziemy zrobić testy i doszczepić się na białaczkę ewentualnie ;) Zobaczymy jak tym razem Mila zniesie wizytę.

Właściwie to składam reklamację, dostarczono mi nie tego kota, miała być zabójczyni, a przysłali mi pieszczocha :roll:. Ja się nastawiałam, że będzie kim postraszyć w razie co, a tu zamiast ostrych zębisk buziaczek...

Alyss

Post » Wto sty 22, 2013 15:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Chciałaś Milą straszyć domokrążców?:) No tak, w sumie masz prawo czuć się zawiedziona:) :ryk: Krew sie nie leje, prawie że sielanka z tasiemcem w tle :kotek: :lol: Nuuuuudaaaaaa :kotek:

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Wto sty 22, 2013 15:21 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

O rany :roll:
To będzie zwrot do nadawcy?
Wieźć z powrotem? :oops: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 22, 2013 17:40 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Alyss czemu chcesz ją szczepić od białaczki?
Czytałam gdzieś, że w miejscu szczepienia może po jakimś czasie pojawić się mięsak.
Nie wiem czy czegoś nie poplątałam :oops:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto sty 22, 2013 20:06 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Jeżeli Milusia będzie kotem wychodzącym to powinna być zaszczepiona przeciw białaczce. Mięsak może się zrobić ale to nie jest regułą, trzeba umiejętnie podać szczepionkę.

Alyss nie zwracaj Milusi, błagam :placz:
Kod:

lula11

Post » Wto sty 22, 2013 20:42 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Co ja mam zrobić, nastawiałam się na kota obronnego, a tu klops... Przyznam wam szczerze, że Mila owinęła mnie wokół najmniejszego pazurka :oops: Nie wiem czy jestem w stanie szukać jej nowego domu. Stanę na głowie, żeby zaakceptowała mój duet. Gdy tylko to się uda nie ma mowy, żebym ją komuś oddała. Nie nadaję się na dom tymczasowy jak widać :lol:

Aniu tak jak powiedziała Lula11, jeżeli Milusia ma w przyszłości wychodzić musi być zaszczepiona przeciwko białaczce. Najpierw jednak trzeba wykonać testy. Jak wyjdą ujemne (innej myśli nie dopuszczam), to szczepimy ;D Niestety ryzyko powikłań jest nawet przy zwykłym szczepieniu.

Na razie Milusia nie ma zapędów do okien czy drzwi, ale nie wiem co będzie się działo jak przyjdzie wiosna.

Alyss

Post » Wto sty 22, 2013 22:55 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Napisałam tak bo jestem przewrażliwiona.
Moja Kitka[*] miała zrobioną biopsję zmiany na udzie i wet stwierdził, że to mięsak.
Po wycięciu zaczęła się masakra. Na całym ciele zaczęły wyrastać małe guzki. W badaniu histopatologicznym wyszło że prawdopodobnie chłoniak.
Moja druga kotka Figa po pierwszym szczepieniu mało nie umarła. Wet powiedział mi, że może jest nosicielem jakiegoś wirusa i radził, żeby już więcej jej nie szczepić.
Wiem, że szczególnie koty wychodzące powinny być szczepione.
Głaski dla "dzikiej kotki" Milusi :1luvu:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro sty 23, 2013 6:03 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Milusia chyba miała dość wolności.Gdyby chciała wychodzić, już teraz by to pokazywała.A zaszczepić zawsze zdążysz.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 23, 2013 9:02 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Moja cała trójka, mimo, że nie wychodzi, to jest szczepiona przeciwko białaczce. Nigdy się nic nie działo. Ja mam spokój sumienia. Enola bywała na spacerach i śmiać mi się chciało jak znalazła dziure wykopaną przez jakiegoś psa, bo okopała się jak żołnierz na polu walki:)

Alyss, ja też Cie rozumiem:) Ja też jestem lipnym DT:) Miałam u siebie 10 swoich osobistych tymczasów, ale 3 zostały:) Po każdym wydaniu wyłam jak głupia, mimo, ze trafiały na świetne domy. Jedynie po wydaniu rodzeństwa mojego średniego byłam spokojna, bo chłopaki poszli do "swoich", a nie obcych:)Jeden poszedł jako prezent na urodziny, normalnie tego nie pochwalam, ale to była wyjątkowa sytuacja. Znajomi brali ślub, ona weszła z posagiem w postać suni, a on myslał, że to przekreśla szansę na kota:) No i już wtedy żona przyszła do mnie i powiedziała, że chciałaby swojemu mężowi zrobić niespodziankę. I zrobiła:) Przyprowadziła go do mnie pod pretekstem, że chce pożyczyć książkę. Wybraniec koci nazywał się Tadeusz:) Mąż stanął jak ciapa, minę miał mocno zdziwioną, bo nadal nie wiedział o jaką książkę chodzi. No ja mówię, że wiem, że lubi klasykę i miał urodziny, a ja mam akurat "świeże" wydanie, sprzed kilku tygodni, "Pana Tadeusza". I dostał:) Długo się nie odzywał, trzymał Tadzia i milczał. Dopiero po jakims czasie się zapytał, czy naprawdę:) Haha:) Do tej pory mi się chce z tego śmiać:)

A Mila, jak się okazuje, nie taka straszna jak DT malował:) Ja ją pamietam z kociarni, jak TOZ Police ją przetrzymywał po sterylce. Tu drap, tam drap, oooo i jeszcze tu. Aż rąk brakowało:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

[poprzednia][następna]