"I tak człowiek trafił na kota..."

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 0:26 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

nie-kociarze nie zrozumieją nigdy syt takich jak : "pusta miska", " pełna kuweta i tylko kuweta"," koty, które wcześniej się nie znały lub wręcz warczały na siebie śpią razem", "myją się wzajemnie" itp itd....kibicuję Wam z ukrycia :1luvu:
jo.anna

Post » Sob sty 19, 2013 21:18 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Obrazek Obrazek

Koty syjamskie?

Ale pięknie :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

A Maru jaka duma na zdjęciu po lewo hehe " czego tu?" :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie sty 20, 2013 8:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:...Gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek

... ale raczej na tę pluszową :wink:
Czekanie na prawdziwą mysz budzi chyba jednak ciut większe emocje :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie sty 20, 2013 9:30 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Obrazek Obrazek

Koty syjamskie?

Villenie a Ty gdzie sypiasz? Materacyk pod łóżkiem, karimatka, hamak...? :mrgreen:

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Nie sty 20, 2013 10:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villenie a Ty gdzie sypiasz? Materacyk pod łóżkiem, karimatka, hamak...?

Staram się wcześniej o "miejscówkę", a jak się nie uda to przewalam burczące kocury gdzieś na boki. Ostatecznie zostaje jeszcze drugi pokój. Mam tam nawet kuwetkę. :wink:
Ostatnio edytowano Nie sty 20, 2013 18:19 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie sty 20, 2013 15:58 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Zaznaczam sobie wątek. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon sty 21, 2013 15:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

To tak dla ścisłości... Właściwie, dawno się należało resume', ale koty nadbiegały, nadbiegały...

Przedstawiam dla jeszcze nierozpoznających (przepraszam za uchybienie rozpoznającym).

Albert Wielbłąd von Pershing. vel. "Albertos",vel. "Smark".

Obrazek

Pierwokotny. Od listopada 2011. Przyszedł z Nibylandii. Burasek. Najmłodszy, (ok. 2 lat) najmniejszy, najzapalczywszy, przepełniony kocią energią. Rządzi w stadle. Odważny, ciekawski jak kobieta i wścibski jak szop. Śpi na mnie. Grymasi przy misce, ale to mu najwyraźniej nie szkodzi. Tak w ogóle to nic mu nie szkodzi - chyba, że drzwi od szafy albo inne. Jak za szybko zamykam. Lubi parapety i firanki. Cudo kot. Przytulas. Cichutko mruczy. Nie lubi samochodu - bardzo lamentuje, toleruje 80 km/h.
Czasem sypia i daje odpocząć. Zasypuje starannie. Nie stawia znaków.

Odi Cudooki von der echt Lodzermensch vel. "Odiś, Odinio, Groucho, Kochany Kulawik"

Obrazek

Drugokotny. Od września 2012. Od dobrych DUSZKÓW z łódzkiego schronu. Biały w burej krymce i kaukaskiej burce zarzuconej niedbale na ramiona do ogona. Niebywale długonogi. Chodzi "chodzonym". Trochę starszy. (jakieś 3-4 lata) Spokojny, dyskretny, absolutnie nieagresywny. Sypia "w nogach" albo gdzieś. Nie grymasi przy misce - wyjada co, i ile dam - jakby na zapas. Nocą zrzuca zbędny zapas na dywan albo gdzieś. Lubi parapety, firanek nie lubi. Cudo kot. Przytulas. Nie mruczy, grucha jak gołąbek. Na całe gardło. Robi noski z ludziem. Bardzo nie lubi samochodu. Mało lamentuje, ale przeżywa stres. Toleruje 80 km/h.
Dużo śpi. Niekłopotliwy, niekonfliktowy, nie zasypuje, miewa kłopoty z celnością. Nie stawia znaków. Ojtamojtam - ja zasypuję.

Maru Marmour von Posen vel. "Marutek, Makowiec, Języczek"

Obrazek

Trzeciokotny. Od początku stycznia 2013. Od AVIAN. Piękny, marmurkowy, masywny kocur w typie "amerykańskiego krótkowłosego". Klasa sama w sobie. Widać na pierwszy rzut oka. Najstarszy. (ok 8-9 lat) Bardzo wyważony, spokojny, bezkonfliktowy, nienarzucający się. Sypia na razie gdziesik - w butach, na fotelu, na nieużywanej wersalce... Przyswaja się, ja czekam. Nie jest wybredny, daje radę miskom. Na parapet jeszcze chyba nie wszedł, do drzwi się nie dobija. Cudo kot. Zachęcony słowem, wystawia brzuchol i robi wygibasy. Mruczy na cały pokój. Nie lubi szybkich ruchów. Bardzo-bardzo nie lubi samochodu. Mało lamentuje ale stres ma ogromny. Zapada w obronne odrętwienie i ślini się powyżej 5km/h. Pieszo byłoby szybciej, ale cóż...
Śpi dużo, bijatyk i biegów nie uprawia. Bardzo starannie zasypuje. Znaków nie stawia.
Ostatnio edytowano Wto sty 22, 2013 14:07 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon sty 21, 2013 15:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Podoba mi się ta drużyna :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon sty 21, 2013 15:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Stadko jak się patrzy :) a do czego służą obroże kotom w mieszkaniu ?
jo.anna

Post » Pon sty 21, 2013 16:43 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Jo.Anno.
Pilnuję. Ale gdyby coś złego napadło... Mają tam telefony. I trochę tak żeby mogły być dumne - "Patrz na mnie! Jestem kimś! Myśl! Mam kogoś, ktoś ma mnie! Myśl człowieku!"

To specjalne obróżki. Luźne, nie uwierają. Mają zatrzaski samootwierające się pod ciężarem kota. Nie powieszą się, nie zaklinują.
Ostatnio edytowano Wto sty 22, 2013 8:28 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon sty 21, 2013 17:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Poszedłbym gdzieś, pogoniłbym coś, może bym i złapał...

Obrazek

...tylko niech mi ktoś dupę przekręci...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon sty 21, 2013 17:30 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon sty 21, 2013 17:31 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Poszedłbym gdzieś, pogoniłbym coś, może bym i złapał...

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon sty 21, 2013 17:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Albercik - klasyka kota :lol: 100% kota w kocie :D bardzo podobny do mojej Tinusi. Też ma takie mądre spojrzenie, ale gdzie jej tam do otwierania lodówki czy nawet drzwi :ryk: Szacun Albercik :piwa:

Odik troszeczkę przypomina moją Tysię - chodzącą łagodność :lol:

Maru ??? ...... Ten kot nie przypomina mi żadnego ze znanych mi kotów. On jest niespotykanej urody :love: 200% kota w kocie :lol:

Śliczna trójka kocurków. Gratulacje Villenie :piwa:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon sty 21, 2013 17:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Poszedłbym gdzieś, pogoniłbym coś, może bym i złapał...

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Villenie, Albercik prosi ....... :ryk: :ryk: :ryk:
Rusz się i pomóż koteckowi .... siem przekręcić chociaż na drugi boczek :ryk: :ryk:

Albert artycha :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]