Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 13:32 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nikt z potencjalnych wolontariuszy, nie może przetrzymać kotki, co komplikuje całą sprawę :(
Nawet żeby jej przegląd zrobić, odpchlić, odrobaczyć itd, mogę ją zawieźć dopiero jutro, jak będę miała samochód na chodzie. Ale co dalej...

Mokate w nocy wręcz wył, próbował zrobić podkop pod drzwiami, w końcu przyszedł pod kołdrę, przytulił się i pospał trochę. Z rana znów uciekł za łóżko, a potem jednak wrócił pod kołderkę, gdzie czuje się najbezpieczniej. Zjadł dopiero teraz, i to też pod kołdrą, bo inaczej nie chciał :(
Łóżka nawet nie słałam, niech sobie tam siedzi, skoro tam czuje się najbezpieczniej.

Smutno mi dziś jakoś na to wszystko, ale może też zmęczenie mnie dopadło po nieprzespanej nocy.
Nie ogarniam...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 21, 2013 15:09 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Słuchajcie, możemy przetrzymać Iskierkę w nowej lecznicy ALE potrzebujemy swoją klatkę (+opłata za dobę 10zł).
Może ktoś z Olsztyna ma pożyczyć klatkę do poniedziałku?
W poniedziałek będę w Olsztynie, to odwiozę ją gdzie trzeba.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 16:07 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jedną moją klatkę miała chyba ostatnio w piwnicy Basia, moze jeszcze ma (dużą króliczą, czyli w sumie raczej małą), a drugą właśnie próbuję namierzyć, jest u osób trzecich, które tymczasowały nam jednego kota, teraz jest z pewnością wolna, może da się ją na jutro załatwić

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pon sty 21, 2013 16:33 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wat, bardzo dziękuję! :1luvu:

Ale przed chwilą udało mi się właśnie klatkę załatwić. Jutro ją odbiorę i od razu po Iskierkę do schronu (koło południa pewnie).

Poza tym, napisałam dziś rano przyszłej opiekunce Iskierki, że się właśnie pokomplikowało, i że nie mamy DT, choć wciąż szukamy.
I Pan odpisała mi to, na co po cichu liczyłam:
"Witam,
no cóż jak się nie będzie dało inaczej to najwyżej Iskierka przyjedzie prosto ze schroniska.
U mnie będzie jej bardzo dobrze"

:piwa:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 17:12 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A jednak w środę zabiorę Iskierkę, i pojedzie do koleżanki (pod Szczytno). Koleżanka ma "dług wdzięczności" (tak twierdzi, choć ja tak nie uważam) i powiedziała, że bardzo chętnie się nią zaopiekuje :piwa:
Najpierw zabiorę ją do weta, a potem od razu ją odwiozę.
Tam będzie miała dobrą opiekę, bo koleżanka na co dzień pracuje w lecznicy :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 17:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

To chyba pierwsze dobre wiadomości dzisiaj :ok:
Dzięki Julia :1luvu: Dzięki dla koleżanki :1luvu:
Po tym co dzisiaj czytałam na "naszych" wątkach , czuję się bardzo rozbita :cry:
Ta niemoc mnie dobija :?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon sty 21, 2013 19:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

wat pisze:Jedną moją klatkę miała chyba ostatnio w piwnicy Basia, moze jeszcze ma (dużą króliczą, czyli w sumie raczej małą), a drugą właśnie próbuję namierzyć, jest u osób trzecich, które tymczasowały nam jednego kota, teraz jest z pewnością wolna, może da się ją na jutro załatwić

Klatka jest ,jest nie duża ale bardzo fajna.Czeka w razie potrzeby do wzięcia.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon sty 21, 2013 19:46 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dajcie proszę znać, czy w schronie przydadzą się koce, pledy, może kołdry? mam kilka takich rzeczy. Jeśli tak - może przy którejś okazji Kociowóz Meksykańsko - Reniferowy (ukłony ode mnie do samej ziemii) mógłby je zabrać? Mam też transporterek koci. To się zawsze przyda chyba, lepiej żeby nawet zapasowy był w pogotowiu.

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon sty 21, 2013 20:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

sebow... przyda się wszystko, a jakże! ;) :1luvu:

Kociowóz pewnie w sobotę przyjedzie do nas :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 20:27 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Na wizytę PA dla Mokate jestem umówiona na piątek :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 21, 2013 20:29 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Na wizytę PA dla Mokate jestem umówiona na piątek :)

Ewuniu nie za późno, jak jest w sobotę transport?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 21, 2013 20:34 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:sebow... przyda się wszystko, a jakże! ;) :1luvu:

Kociowóz pewnie w sobotę przyjedzie do nas :ok:

dobrze
Meksykanko, jak będziesz on-line napisz do mnie na pw(przepraszam, ale utonal mi tel i nie mam kontaktu do nikogo). Ustalimy wtedy co ewentualnie moznaby zabrac i kiedy.
Nowa Szczytno - czy takie koldry/poduszki puchowe beda ok? sa cieple, ale moze malo praktyczne do schronu???

sebow

Post » Pon sty 21, 2013 20:37 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Przydadzą się, bo koty w schronie dostały w darze styropianowe budki (a budki stoją w "domku"), i w nich chyba ten puch nie zwilgotnieje, jak myślisz?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 20:42 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

mozna sprobowac - ewentualnie wyrzycicie to jesli nie zda egzaminu.
transporterek tez sie przyda Wam na miejscu - chocby to kocich podrozy adopcyjnych.
zaraz napisze do Zosi:)

sebow

Post » Pon sty 21, 2013 20:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

podam Ci na pw nr do Zosi :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]