Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rwę plasterek szynki wielkości 2 pudełek zapałek na małe kawałeczki na talerzyk, posypuję Fermactive'm i mieszam, żeby każdy kawałeczek był utytłany w proszku. Wędlina mokra, to się proszek przykleja jak panierka (nie może za długo stać, bo wchłania całą wilgoć z wędliny i szybko wysycha - do spożycia od razu). Nie jest to szał jak przy samej ulubionej szynce, ale miłość do niej przeważa i w ten sposób się udaje.Junia pisze:słupek, a ten Fermactive jak mieszasz z mięskiem???
gpolomska pisze:Tylko siemię w ziarenkach (nie wiem jak zmielone) może działać przeczyszczająco, a do tego zmieszane z mlekiem nie wiem czy osłania żołądek, bo mleko zawiera białka, a białko pobudza żołądek do pracy (czyli jeszcze więcej kwasu), a przy podrażnionym żołądku lepiej jest ten żołądek uspokoić (takie działanie ma na pewno właśnie podanie samych tych glutków - bez ziarenek i innych dodatków). Aż tak się nie znam na tym jak reagują koty - u ludzi wiem na pewno, że daje się sam odwar jeśli ma łagodzić układ pokarmowy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 361 gości