Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 13:58 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Kciuki :ok: :ok: :ok: za koteczkę :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob sty 19, 2013 18:48 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jakoś nie ufam tej pani, żeby nie było tak, że poszła do innej lecznicy.... :oops:
jo.anna

Post » Sob sty 19, 2013 19:36 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Heh... to by było straszne :(
...

czarnekoty123

Post » Nie sty 20, 2013 11:19 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

pchełeczka pisze:A może te bachory coś kotu zrobiły i to nie padaczka tylko efekt urazu?

Jakie bachory?
Nie doczytałam nigdzie w wątku by w tej historii brały udział jakieś "bachory".
Co najwyżej dzieci właścicielki kotki.
Najprawdopodobniej całkiem niewinne i płaczące za chorym kotkiem.

Skoro wymagamy od ludzi szacunku do zwierząt - to nie pokazujmy sami swojego braku szacunku dla ludzi.

Kobieta może bać się o dzieci przy kocie zachowującym się dziwacznie, nieprzewidywalnie, niepokojąco, ale może właśnie tego potrzebowała - rozmowy.
Przecież nie uśpiła kotki, nie wywaliła jej - przyniosła ją do lecznicy, z tego co czytam - zostawiła ją w niej na dwa tygodnie na obserwacji, w rękach lekarza, zapłaci za tą usługę, nie zniknęła, jest w kontakcie.
Pytanie teraz - co wet ze swojej strony zrobił.
Kotka z takimi zaburzeniami była w lecznicy dwa tygodnie.
Czy rozmawiał z właścicielką, tłumaczył jej możliwe przyczyny tego zachowania, tych objawów, robił coś w kierunku diagnostyki i leczenia?

My dowiedzieliśmy się o kotce dwa dni przed danym jej terminem.
A ona przecież była w lecznicy dwa tygodnie.
Nie znam jej właścicielki - ale może to prosta kobieta przerażona zachowaniem koteczki, bojąca się o dzieci, martwiąca tym że kotka cierpi i nic jej pomóc nie można.
Jeśli wet kotkę trzymał w klatce te dwa tygodnie, nic się nie zmieniło, kotka nadał łazi w kółko i głową kręci a wet stwierdził że jej już pomóc nie można - ja wcale się nie dziwię właścicielce że rozważa eutanazję.

W nagrodę za starania jej dzieci zostały nazwane bachorami a kobieta odsądzona od czci i wiary.

Możliwe że jest wredną babą - ale w wątku od autorki jego nie dowiedzieliśmy się nic co by dawało podstawy do tego by tak sądzić.

Jest za to kotka, z bardzo poważnymi objawami, będąca dwa tygodnie pod opieką weta.
Mnie ciekawi co wet zrobił.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie sty 20, 2013 11:23 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Blue pisze:Skoro wymagamy od ludzi szacunku do zwierząt - to nie pokazujmy sami swojego braku szacunku dla ludzi.

Podpisuję się pod tym wszystkimi łapkami. Ludzie też cierpią i czują - czy to katowane zaniedbywane dzieci, czy starsi ciężko chorzy ludzie, o których zapomnieli bliscy... którzy są jak koty w schronisku przestające jeść: niby pełną miskę mają i fachową opiekę, ale psychika nie wytrzymuje.

Mam nadzieję, że kicię uda się wyleczyć i że będzie miała fajny domek - czy to u tej kobiety, czy gdzieś indziej. Kciuki dla niej :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Post » Pon sty 21, 2013 17:05 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Blue pisze:
pchełeczka pisze:A może te bachory coś kotu zrobiły i to nie padaczka tylko efekt urazu?

Jakie bachory?
Nie doczytałam nigdzie w wątku by w tej historii brały udział jakieś "bachory".
Co najwyżej dzieci właścicielki kotki.
Najprawdopodobniej całkiem niewinne i płaczące za chorym kotkiem.

(....)

W kwestii wyjaśnienia. Jeśli dzieci spowodowały uraz (zakładając że to uraz a nie padaczka) kota czy jakiegokolwiek zwierzęcia to nie nazwę ich inaczej jak rozpuszczone bachory. Na etapie pisania postu tyle było wiadmo że podejrzewają padaczkę. Podejrzenie to nie ostateczna diagnoza. No przykro mi.... Nie jestem osobą która uwielbia dzieci, nie sikam po piętach na widok żadnego dzieciaka i nigdy nie bedę rozpływać się w zachwycie... itp itd. Nie wszystkie dzieci są ładne, miłe i kochane... wtedy są to rozpuszczone bachory! :P
Do osób które z powodu chęci pozbycia się zwierzęcia wymyślają różne preteksty żeby się ich pozbyć bez jakiejkolwiek próby podjęcia leczenia szacunku też mieć nie muszę i tu nie ma z czym dyskutować...

Kobieta dała kotce szansę. No to miejmy nadzieję że to faktycznie szansa a nie fikcja na odczepnego.

EDIT:
Przejrzałam wątek od początku. Nie wiem gdzie widzisz 2 tyg. bo ja widzę 2 dni w poście sprzed tygodnia. Obserwacja nie oznacza 2 tyg. W przypadku wścieklizny tak, ale w przypadku innych chorób może to być 2-3 dni. Rozumiem że ludzie obawiają się o dzieci ale nie oznacza to że chore zwierzę od razu trzeba uśpić. Szacunek szacunkiem ale naprawdę nie każdemu się on należy. OK. Więcej nie dyskutuję w temacie.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie lut 10, 2013 23:43 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Pon lut 11, 2013 19:26 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

pchełeczka pisze:W kwestii wyjaśnienia. Jeśli dzieci spowodowały uraz (zakładając że to uraz a nie padaczka) kota czy jakiegokolwiek zwierzęcia to nie nazwę ich inaczej jak rozpuszczone bachory

Nawet jeśli uraz spowodowało dziecko nieświadome tego że może krzywdę kotu zrobić?
Np. zepchnęło coś ze stołu co na kota spadło i uderzyło.
Bywa.
I już mamy bachora?
Super.

Nie jestem osobą która uwielbia dzieci, nie sikam po piętach na widok żadnego dzieciaka i nigdy nie bedę rozpływać się w zachwycie... itp itd.

Nikt nie każe Ci sikać po piętach.
Wystarczy szacunek dla drugiego człowieka.

Nie wszystkie dzieci są ładne, miłe i kochane.. wtedy są to rozpuszczone bachory! :P

O, coraz lepiej.
Czyli dzieci nie ładne i nie kochane to bachory?

Jak z takimi poglądami możesz choćby mieć cień wymagania by ktoś szanował zwierzęta?

EDIT:
Przejrzałam wątek od początku. Nie wiem gdzie widzisz 2 tyg. bo ja widzę 2 dni w poście sprzed tygodnia.

Cytat:

jutro babka ma przyjsc uregulowac 2 tygodniowy pobyt kotki

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon lut 11, 2013 20:39 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Co z kotką? Wiadomo coś jaki jest teraz jej stan?
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 13, 2013 10:33 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

gpolomska pisze:Co z kotką? Wiadomo coś jaki jest teraz jej stan?

koteczka jest u właścicielki, dostaje luminal....wet nie dzwoni to chyba jest dobrze?
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob lut 16, 2013 18:08 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

@ Blue :ok:

W sumie rozbawiła mnie ta Twoja wypowiedz bo chyba nie do końca mnie zrozumiałaś... może za to był duży skrót myślowy... Nie o to chodziło ale w sumie rozum sobie to jak chcesz. Nie pisałam o wypadkach o ile to faktycznie był tylko wypadek... Dzieci od małego należy uczyć zachowania w stosunku do zwierząt zwłaszcza jak się je ma... inaczej rosną takie nieświadome "dzieci", które bardzo często tej świadomości nigdy nie nabywają... I jeśli się upierasz że dzieci które męczą zwierzęta żeby zobaczyć czy miauknie, czy ucieknie i jak szybko, czy są się łepek urwać itp. to nadal kochane niewinne dzieciaczki a nie rozpuszczone bachory to no cóż.... dla mnie to są podłe bachory. I przeważnie to jest wina rodziców że te dzieci takie właśnie są.

pozdrawiam
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie mar 17, 2013 10:40 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Zapraszam na bazarek dla podopiecznych Budryska:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=151672

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

[poprzednia]