K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 18:36 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:
annakreft pisze:
mahob pisze:
miszelina pisze:.......Zastanawiamy się z annakreft, żeby wypuszczać Julkę np.na dzień do cat-roomu, a Milę zamykać w klatce, a na noc na odwrót. Niech obie maja ruchu trochę, tylko miski trzeba wymieniać. Ale to dopiero jak Feliks pójdzie.

Myślę, że to całkiem dobry pomysł, pod warunkiem, że uda się panny złapać za każdym razem :wink:

na szczęście do końca stycznia tylko dziesięć dni od wyjazdu Feliksa licząc, a poza tym trzeba się ćwiczyć w obsłudze trudnych kotów :)

Na szczęście grube rękawice, są prawda?

I taki właśnie optymizm pełny zapału lubię najbardziej :ok:

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Sob sty 19, 2013 19:17 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Dzisiaj w kociarni spokój, Mila trochę zaczepia Feliksa, ale wyraźnie jest zdezorientowana. Sagunia ślicznie mruczała i ze smakiem chrupała bozitę.
Julka bez humorku.

Wywiesiłam tabelkę na luty i przypominam o poranku 31 stycznia!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 20, 2013 16:20 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

patrzyłam na podpis Mahob, patrzyłam i pomyślałam sobie, że może mały przycisk dla sklepu?

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://sklepafn.pl/][img]http://i1062.photobucket.com/albums/t482/Mjut92/Moje/logo_tb2_zps1bc26cda.png[/img][/url]
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon sty 21, 2013 8:38 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Super, dzięki Maupa :D :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sty 24, 2013 18:28 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Julka była dzisiaj przemiziasta. Przywitała mnie w drzwiach cat- roomu, łaziła za mną krok w krok, mrucząc, wdrapała mi się na kolana, jak tylko przykucnęłam, zaczęła barankować i ślinić się ze szczęścia :D . Dopiero jak chciałam ją wziąć na ręce w celu zamknięcia w klatce, zrobiła się zdecydowanie mniej milutka. Więc złapałam ją za kark, trudno, sama tak wybrała. Mila najpierw mnie wnerwiła ucieczką na kwarantannę (a już i tak jestem na nią dość cięta), złapałam ją w rękawicach (postanowiłam sobie, że nigdy nie dam jej się pogryźć) i powiedziałam jej, co o tym myślę, po czym, jak po dyżurze przysiadłam na schodach, natychmiast władowała mi się na kolana, zaczęła strasznie mruczeć i się przymilać 8O . Czasem się zastanawiam, jak taki wredny kot może być jednocześnie czasami taki miziasty :?: .
A tak z ciekawości: co z najbliższym Dniem Otwartym? Odwołany czy pożyczamy koty z DT :wink: ?
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Czw sty 24, 2013 19:29 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Julia miała dzisiaj wizytę, proszę o kciuki! Może się uda.
Sagunia ma plazmocytarne zapalenie dziąseł, była u weta, dostała leki. I dałam jej troszkę mokrego - jak się cieszyła!
Milusia bardzo miziasta i straaasznie nieszczęśliwa w klatce.

Dnia Otwartego nie będzie w tym miesiącu, bo kotów brak i taki stan mnie cieszy :)
Obrazek

miszelina

Post » Pt sty 25, 2013 8:07 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

:ok: :ok:

mahob

Post » Sob sty 26, 2013 17:30 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Mamy nowego kota :dance2: . Cudną, małą Alicję :1luvu: . Bardzo fajna, jeszcze trochę niepewnie się u nas czuje, ale chętnie daje się głaskać i pięknie mruczy. A jaki ma apetyt :) . Tylko nie wiem dlaczego robi kupki poza kuwetą, przy prętach klatki. Sagunia robi się coraz bardziej miziasta, pomimo swojej bojaźliwości. Dosyć długo się dzisiaj głaskałyśmy, dała mi się nawet pogłaskać pod brodą i zaczęła się ślinić :D . Jula i Mila dalej miziaste i nakolankowe. Julka zrobiła mi dzisiaj niezły kawał. Jak wychodziłam na kwarantannę, leżała sobie na fotelu, wracam, a tu pusto. Rozglądam się, kota nie ma. Zaglądam do wszystkich budek, ani śladu. Wołam, kiciam. Cisza. Zaczęłam się już poważnie zastanawiać, zerknęłam nawet na okna, czy przypadkiem któreś nie jest otwarte :lol: . Myślę sobie: "nie no, nie mogła tak po prostu zniknąć". Stoję jak głupia na środku cat- roomu, a tu nagle poruszył się koc, leżący na fotelu :lol: . A pod kocem oczywiście trzykolorowe futro, mruczące na mój widok jak gdyby nigdy nic. Skubana, całkiem się schowała, i to tak, że nie było w ogóle widać, że tam się coś ukrywa. A już zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem w kociarni nie dzieje się coś dziwnego :wink: ...

wasza asia

Post » Sob sty 26, 2013 19:37 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Mamy też drugiego nowego kota: w typie norwega 8O
Tiger, albo Tajger, ma lat 11 i właśnie stracił dom. Kochany, łagodny miziak, nie lubi tylko żadnych zabiegów. Dzięki Robertowi został odrobaczony, bo ostatni raz to go odrobaczano podobno w 2004.
Jest cudny!
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

miszelina

Post » Nie sty 27, 2013 9:57 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

miszelina pisze:Mamy też drugiego nowego kota: w typie norwega 8O
Tiger, albo Tajger, ma lat 11 i właśnie stracił dom. Kochany, łagodny miziak, nie lubi tylko żadnych zabiegów. Dzięki Robertowi został odrobaczony, bo ostatni raz to go odrobaczano podobno w 2004.
Jest cudny!
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

:D

wasza asia

Post » Sob lut 02, 2013 6:30 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Wróciły z adopcji Delicjusz i Messalina, ale ten pierwszy na szczęście już od wczoraj w nowym domu. Mesia czeka nadal.
Julka była na badaniach kontrolnych, kamieni nie ma, niemniej jednak wet zalecił jeszcze renala przez dalsze dwa miesiące. A więc nadal klatka :(
A Tiger ma lat 12, był szczepiony RAZ w życiu i w poniedziałek jedzie na badania krwi i ew. doszczepianie. I ma zainteresowaną osobę.
Julce się niestety nadal nie poszczęściło.
Obrazek

miszelina

Post » Sob lut 02, 2013 15:10 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Biedna Jula, taka cudna z niej kota :(

mahob

Post » Pt lut 08, 2013 22:25 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

co tutaj tak cicho? ;)
jak tam u potworów? jak się zachowuje Tiger?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Sob lut 09, 2013 8:53 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Tiger prawdopodobnie dzisiaj do domu idzie.
Alutka idzie po niedzieli na DT z opcją DS.
A reszta czeka.

EDIT: Tiger już pojechał.
A Mesia ma dzisiaj wizytę zapoznawczą.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 10, 2013 8:00 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Messalinka się spodobała, na dniach do domu jedzie :)

Alutka malutka wyprowadza się dzisiaj, za to dotarł chory Szarik, niebieski kastrowany kocurek. Trochę jeszcze dziczy.

A wczoraj ktoś znowu pokochał Julkę, mam nadzieję, że teraz naprawdę.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]