S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 8:05 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kli pisze:Grażynko to Ty?
Po nicku możesz mnie nie kojarzyć ale Olimpiadę SM w Łodzi to na pewno pamiętasz :D

No wygląda na to, że to ja ;-) tak, pamiętam - trudno, żeby nie. Pozdrawiam cieplutko.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob sty 19, 2013 13:25 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Niania odeszła.
Prawdopodobnie pod wpływem leków na padaczkę, siadła wątroba (bilirubina 40).
Bardzo dziękujemy Niekochanym za całokształt pomocy w leczeniu Niani.

Była dumnym kotem, kocim Wojownikiem.
tellma

Post » Sob sty 19, 2013 13:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przykro to słyszeć :cry:
...

czarnekoty123

Post » Sob sty 19, 2013 14:04 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Basiu, kochane Korciaczki, bardzo, bardzo mi przykro.
To była cudna koteczka:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 19, 2013 14:24 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Niania :( [i]
Tellmo, Korciaczki bardzo współczuję :(
Ja właśnie dlatego nie leczę mojego Kmicica na padaczkę, choć ma ją od drugiego roku życia. :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob sty 19, 2013 14:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tellmo, Korciaczki - bardzo nam przykro.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Sob sty 19, 2013 15:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Niania (*)... przykro mi bardzo :( ale u Was Korciaczki naprawdę przeżyła wiele cudownych dni i miała bardzo dobry domek

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Sob sty 19, 2013 15:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nianiu :( , kolejny kot niekochanych odszedł
najlepiej pamietam te z pierwszych lat działalności naszej w schronisku, najbardziej wryły mi sie w pamięć

a jak tam dziś? jakies wieści ktos wpisze?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sty 19, 2013 16:24 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziś do domu pojechała Uciekinierka,Brossa i Tezeusz :-)
Jak wychodziłąm to byli jeszcze jedni Państwo po kotka,ale nie wiem kogo wzieli. Jakoś mam przeczucie co do Eleganta.
Byli dziś również Państwo obejrzeć koty i spodobała im się Herrera.Mają przyjechać za około tydzień po konsultacji z głową rodziny i zdecydować się.
Ogólnie to było dziś spokojnie.
Benzina jest niesamowitym pieszczochem,ale nie znosi innych kotów. Jak tylko zobaczyła Melkora,albo Eskadę to od razu były syki.
Powoli oswaja się też ten mały białasek,jeszcze się boi,ale na rękach mruczy się i wtula.

P.S. Bardzo mi przykro z powodu Niania :( :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob sty 19, 2013 16:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Współczuję.

Dobrze, że zostanie na zawsze w Waszych pięknych zdjęciach.
"Niania i _jej_ kanapa."

pozdrawiam
Kli

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Sob sty 19, 2013 16:41 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przykro mi Korciaczki :( Ale jak ktoś wcześniej wspomniał - kicia miała szczęście pomieszkać z Naczelnymi Behawiorystkami RP. Napewno była szczęsliwym Mruczydłem.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 19, 2013 16:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tak bardzo mi przykro z powodu Niani :( :( :(
to jedna z moich schroniskowych ulubienic :(
chyba trzeba sie pogodzić z tym, ze 'stara gwardia' powoli odchodzi.
Niania była szczęściarą. Jestem przekonana, że te lata u Was były najszczęśliwszymi w jej zyciu.

Śpij spokojnie koteczko [']
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob sty 19, 2013 16:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:Dziś do domu pojechała Uciekinierka,Brossa i Tezeusz :-)
Jak wychodziłąm to byli jeszcze jedni Państwo po kotka,ale nie wiem kogo wzieli. Jakoś mam przeczucie co do Eleganta.
Byli dziś również Państwo obejrzeć koty i spodobała im się Herrera.Mają przyjechać za około tydzień po konsultacji z głową rodziny i zdecydować się.
Ogólnie to było dziś spokojnie.
Benzina jest niesamowitym pieszczochem,ale nie znosi innych kotów. Jak tylko zobaczyła Melkora,albo Eskadę to od razu były syki.
Powoli oswaja się też ten mały białasek,jeszcze się boi,ale na rękach mruczy się i wtula.

Dziś TanudA fakt uciekła nam wczesniej, więc podokładam wieści. Owszem Elegant poszedł do domu. Świetna rodzina. Tata (jakis profesor), mama i dwie dziewczyny, raczej już dorosłe. Mieli zgryz: Tata chciał Benzinę, pomiętolono też Hellgasta i na dużej kociarni była panna na oku (Zabijcie mnie nie wiem - Karpatka!?). Ale to dziewczyny zdecydowały. Rodzina z gatunku tych: tata duuuuuuuuuuużo gada i jest radosnym sceptykiem a kobiety i tak robią swoje :D
Teraz Uciekinierka - czyli "moja przerośnięta ambicja" -poszła do bardzo młodych ludzi, para, trochę artystyczna, mają już naszego kota - wzięli w marcu męskie rude cudo, imię coś na G..... (zakupię Buerlecitin -obiecuję!) - pokazywali zdjęcia, chwalili się. Myślę, iż nasza malutka będzie tam szczęśliwa. Była też para, wzięliby jedno bure maleństwo, ale poróżniłyśmy się z Puskass (Ciiiiiiiii! Ona nie ma netu, więc nie donoście!) - summa sumarum stwierdziłysmy, iż mniejszym złem jest zostanie z zakatarzoną mamusią, niż wydanie takiego glusia w obce ręce. A Mamusię trzeba leczyć, bo małe potworki wysysają z niej resztę zdrówka.
Małe białe czteromiesieczne - owszem boi się, ale dobrze rokuje. Wtula się cały w człeka, do momentu, ąz coś nie zgrzypnie, nie spadnie, nie zahałasuje - wtedy myk do klatki, już, teraz, szybciutko.

Ale NIC nie przybyło nam nowego - wiec bilans sobotni dośc udany.
Panienka z dzisiejszej porannej sterylki tez juz dochodziła do siebie.Przed wyjsciem, koło 15.00? dałysmy jej wody.Widac było, iż już świadomie kuma "czaczę".
Tyle.... :wink:

Edit: Nasza wolontariacka młodzież poprzez aklamację przyjeła imię dla koteczki o nr 19/13: BETTY. Taki ukłonik...... :wink:
Ostatnio edytowano Sob sty 19, 2013 18:43 przez Kamakolo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 19, 2013 17:13 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tak z innej beczki - dzisiaj już głosowaliście?
www.tesco.pl/zwierzak
lub
www.facebook.com/Eksperci.Tesco
Skoro można codziennie raz, to szkoda nie wykorzystać wszystkich możliwości.
...

czarnekoty123

Post » Sob sty 19, 2013 17:19 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nianiuszku :crying: :cry:
zawsze będę Cię pamiętać Sówko!
w pełni podzielam wypowiedź tangerine :cry:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

[poprzednia][następna]