Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 16:25 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

nelka83 pisze:Trzymam mocno :ok: :ok: :ok: za operację i zdrówko pozostałych kociastych :)

Ja również życzę aby operacja się udała. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto sty 15, 2013 17:47 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

JolaJ pisze:Co słychać na moim ulubionym wątku? A może by tak zdjęcia Citki się znalazły?
Elzunia :1luvu: piękna jak zwykle.

Wstydzę się zamieszczać zdjęć Citki :oops: :oops: :oops: Ona taka gruba. Ostatnio obsrywa mi podłogę. Ma rozwolnienie i robi za kuwetę. Nie wiem, czy ma taki rozrzut czy robi to celowo. Dziś przyszłam do domu, to najpierw mycie kuwet, a potem patrzę, a ona nasikała też za kuwetę.

Kupiłam jej świeżutką wołowinę i mam nadzieję, że jej ulży. Jutro kupię leki na robale i zobaczymy, czy to to.

Jeśli chodzi i Fionkę, to mam dużego stracha. Nie boję się sterylek, bo to rutyna, ale ta operacja jest niebezpieczna a Fionka, to taka kochana kicia. Lata bidulka z myszką w pysiu i bawi i jest taka słodzinka.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto sty 15, 2013 22:04 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Od dawna Citka ma to rozwolnienie? Może coś jej dolega. Nie wstydź się okrągłości Citki i dawaj foteczki.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sty 16, 2013 16:39 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Rozwolnienie ma gdzieś 3 dni. Dziś chodnik mi obsrała. Dałam jej na robaki, bo wydaje mi się, że widziałam jakieś jaja. Zobaczymy, jeśli się nie poprawi, to jutro jadę z Fionką do weta na operację, pojadę z dwoma. Gorzej, że Orek tez zaczyna na rzadko.

Dam zdjęcie Citki w weekend, a konkretnie w niedzielę, bo wtedy porobię im świeże fotki :)

olafen

Post » Czw sty 17, 2013 18:49 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Citka się chyba uspokoiła. W kuwecie nie ma na razie jej kupy, więc rozwolnienie zakończone. Chyba czuje się lepiej, bo strasznie mi dziękuje. A tuli się a wylizuje mi ręce. Prawdziwy pieszczoch. Dostałam dziś fibrę, to na pewno się załatwi :)

Fionusia już w przychodni weterynaryjnej. Jutro o 13 zabieg - bardzo się boję o malutką :(

olafen

Post » Pt sty 18, 2013 7:36 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Tysiące ciepłych myśli przesyłam dla Fionki i dla Ciebie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sty 18, 2013 9:30 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

nelka83 pisze:Tysiące ciepłych myśli przesyłam dla Fionki i dla Ciebie :ok: :ok: :ok:

Ode mnie też. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt sty 18, 2013 10:21 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

to za Fionkę :ok: :ok: :ok: czekamy na pozytywne wieści :)

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt sty 18, 2013 12:09 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Olu, zaciskamy mocno kciuki i pazurki za Fioneczkę.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt sty 18, 2013 17:03 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Dzięki dziewczyny :)

Kotek już po, ale jeszcze w szpitaliku. O 20 mam po niego iść. Cały czas jeszcze śpi. I nic się ponoć nie dzieje, a ja mam nadzieję, że obędzie się bez powikłań

olafen

Post » Pt sty 18, 2013 21:00 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Fionusia już w domu, leży na moich kolanach przytulona całą sobą, z kołnierzem na szyi i mruczy .........

olafen

Post » Pt sty 18, 2013 22:03 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Co mówi lekarz?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 18, 2013 22:25 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Dopiero w poniedziałek będę widziała się z lekarzem operującym. Od innego lekarza dowiedziałam się, że gdyby nie trzeba było, to by nie usunął tej gałki. A o to mi chodziło, o to potwierdzenie. Dostałam antybiotyki i leki przeciwbólowe i jeśli coś by się działo, mam dzwonić.

Włożyłam ją do kontenerka, bo jest niespokojna, postawię kontenerek obok siebie w nocy i tak będziemy spały, bo boj się , że coś sobie jeszcze w to oczko zrobi.

olafen

Post » Pt sty 18, 2013 22:41 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

To dobrze, teraz będzie już tylko lepiej :ok: :ok: :ok:
Biedne te kociny są.

Przypomnę się z pytaniem o zdjęcia pewnej uroczej grubasińskiej...
Jak sraczka w stadzie?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob sty 19, 2013 11:57 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Sraczka opanowana :)
Chyba jednak robale i bardzo prawdopodobnie, że tasiemiec ogórecznik, ale to tylko domysły na podstawie moich opowieści, co w kale widziałam. Roznosicielem tego robala sa pchły. Moje koty od dawna ich nie mają, ale kiedyś tam miały. Ponoć jaja tego czegoś mogą długo przetrwać :?: :?: :?: :?:

Fionka całą noc spała ze mną. I całą noc mi mruczała. Siku jeszcze nie zrobiła. Jeśli nie zrobi do 13 idziemy do weta. Rana wygląda nieźle ale martwię się, bo jutro na 4 godziny muszę iść do pracy i a dziś cały czas mam ją na oku. Jest bardzo słabiutka i przy każdym moim dotyku zaczyna mruczeć.
Sara i Oruś zachowywali się wspaniale. Sarcia podchodziła do Fionki, po główce ja pozlizywała, ale oczka nie dotykała. W niej jest tyle empatii i współczucia i miłości do innych. Oruś tez tylko podchodził i obwąchiwał, nie szaleli, nie przeszkadzali, Sarunia tylko się do mnie i Fionki czasami przytulała.
Mam wspaniałe kotki ...........................

Zdjęcia postaram się jutro zamieścić, gdy będę po pracy, bo jeszcze do tej pracy muszę się niestety przygotować :(

olafen

[poprzednia][następna]