Moderator: Moderatorzy
piotr2422 pisze:hej Tinka, bylem dzis u weta jestem umowiony na wtorek poniewaz badania trzeba zrobic poza szczecinem i trzeba wyslac probki badania jakie mam zamiar zrobic to :elektrolity ( sod, chlorki, potas wapn, fosfor), watrobowe, nerkowe, fruktozamina, i w kierunku zoltaczki czy proponujesz jakies dodatkowe badanie? i jak to jest z tymi roladkami serowymi mocno cukier podnosza np 3 w ciagu dnia
piotr2422 pisze:hej Tinka, bylem dzis u weta jestem umowiony na wtorek poniewaz badania trzeba zrobic poza szczecinem i trzeba wyslac probki badania jakie mam zamiar zrobic to :elektrolity ( sod, chlorki, potas wapn, fosfor), watrobowe, nerkowe, fruktozamina, i w kierunku zoltaczki czy proponujesz jakies dodatkowe badanie? i jak to jest z tymi roladkami serowymi mocno cukier podnosza np 3 w ciagu dnia
Tinka07 pisze:Hej Dziewczyny,
sprawdziłam dziś stronę http://www.oyla.de . Rzeczywiście strona przekierowuje nowo rejestrujących się na serwer: http://www.npage.de . To jednak żaden problem. Wypróbowałam dzisiaj rejestrację i wstawianie tabel excel na tej stronie. Wszystko funkcjonuje bez zarzutu, tylko instrukcja będzie teraz trochę inna.
1. Rejestrujesz się na http://www.npage.de . z nazwą HP, hasłem i adresem E-mail. Przy AGB musisz zaznaczyć pole krzyżykiem (Ich habe die AGB gelesen und stimme ihnen zu). Nazwa HP musi mieć od 6 do 40 znaków i tylko małe litery. Mogą być też liczby i myślniki, nie może być w nazwie żadnych przerw i innych znaków. Ja swoją stronę utworzyłam dziś pod nazwą: mokre-karmy.
2. Czekasz na mail z linkiem aktywizującym i Twoimi danymi do zalogowania. Klikasz na niego. Jeśli nie uda się automatycznie, to skopiuj go i przenieś w odpowiednie pole.
4. Zaloguj się, a potem kliknij po lewej stronie na „Dateien" (5 nagłówek), a w nim na „Dateien hochladen”.
5. Kliknij pod „Formular” przy „Datei” na opcję „Durchsuchen” i załącz odpowiednią tabelę z Twojego pliku w komputerze, którą chciałaś załadować. Nazwa pliku na Twoim komputerze nie może mieć żadnych przerw. Kliknij teraz na dole na „Gewählte Datei hochladen”.
6. Kliknij następnie po lewej stronie na „Seiten (4. nagłówek) a w nim na „Texstseite erstellen“. Zobaczysz teraz edytor tekstu. Na górze w narzędziach w drugim rzędzie masz taki niebieski znaczek. Wygląda on trochę jak kask. Kliknij na niego. Pokaże Ci się teraz okienko p.t. „Link”. W pierwszym polu „Link-Typ” kliknij na strzałkę i wybierz „Download”. Następnie w polu „Textseite” kliknij na „bitte wählen” i na nazwę swojej załadowanej tabeli. Kliknij na tę nazwę, a potem na OK. Następnie kliknij na dole na "speichern”.
7. Teraz pokaże Ci się Twoja tabela. Kliknij na nią dwa razy lewym przyciskiem myszki. Pojawi się wtedy okno z linkiem Twojej tabeli (URL). Skopiuj ten link i kliknij na OK. Następnie kliknij na dole na "speichern”.
8. Masz już wszystko gotowe. GratulujęTeraz możesz wstawić link do swojego podpisu w wątku cukrzycowym na forum miau.
9. Tabelę możesz na bieżąco aktualizować. Zaczynasz wtedy od 4. punktu. Po załadowaniu aktualizacji tabeli zobaczysz w drugiej linijce: „Aktion nötig: Alte Datei behalten, neue umbenennen / Alte Datei durch neue ersetzen / Alte Datei belassen“. Kliknij na opcję: „Alte Datei durch neue ersetzen“. Ta opcja znaczy, że aktualizujesz poprzedni plik.
10. Dalej robisz wszystko tak samo jak w punktach 5-8.
Życzę powodzenia
Tinka
Badania powinny być kompleksowe. Zobacz też tu: viewtopic.php?f=36&t=131572&start=15piotr2422 pisze:hej Tinka, bylem dzis u weta jestem umowiony na wtorek poniewaz badania trzeba zrobic poza szczecinem i trzeba wyslac probki badania jakie mam zamiar zrobic to :elektrolity ( sod, chlorki, potas wapn, fosfor), watrobowe, nerkowe, fruktozamina, i w kierunku zoltaczki czy proponujesz jakies dodatkowe badanie? i jak to jest z tymi roladkami serowymi mocno cukier podnosza np 3 w ciagu dnia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kot_kreskowy2021, Kwiatek65 i 37 gości