SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 21:24 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Kasia napisz o nim trochę więcej informacji: charakter, wiek - bo już nie wiem ile ona ma :wink: , kastracja, szczepienia, odrobaczenia itp. itd to wrzucę go na FB
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sty 16, 2013 11:09 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Hej:) Jestem już w domu. Postępy w oswajaniu Klary na razie żadne. Tzn. cwaniara nabrała na tyle pewności siebie że przebiega z kryjówki do kryjówki ale wyjść nie raczy. Głaskana na chama mruczy i się łasi ale każdy ruch ją płoszy, a człowiek w pozycji stojącej przeraża. Nie jestem pewna jak postępować by ją ośmielić czy dać jej jeszcze czas czy może zacząć się narzucać? W sobotę chciałam iść do weta żeby zrobić testy i się skontrolować.
Obrazek

LadyZet

Od: Wto lis 03, 2009 20:31

Post » Śro sty 16, 2013 11:13 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

daj jej czas :) możesz ewentulanie zachęcać niezbyt nachalnie do zabawy
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 16, 2013 11:58 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Nie chcę Cię straszyć ale moja Frania do tej pory ma odruch uciekania przy stojącym człowieku, a już jest z nami 1,5 roku, daje się głaskać, brać na ręce (ale wtedy się kurczy w sobie i spina). Jak daje się głaskać to głaszcz, jeśli przy tym nie panikuje to dobry znak (Frania się kuliła na początku i spinała na widok wyciągniętej ręki, dopiero od pół roku sama przychodzi do głaskania). Ale kocia jest u Ciebie niedługo, więc to dopiero początki. Wizyta u weta paradoksalnie często działa tak że po powrocie do domu kot wyluzowuje na tyle że jest jeszcze bardziej ufny. W razie czego można by jej założyć obrożę behawioralną ale jak na moje oko nie jest na ten moment potrzebna, jeszcze za mało czasu minęło, żeby stwierdzić jakieś permanentne zestresowanie. Głaskaj, gadaj, chodź koło niej (też nie traktuj jej z drugiej strony jak jajka, normalnie sprzątaj w domu itp.). Włącz jej muzykę, jakąś spokojną, koty są bardzo muzykalne i się wyluzowują przy muzyce, są zaciekawione, prędzej nawiązują kontakt.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 16, 2013 12:08 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

no tak trylko twoja Frania to trochę inny przypadek :wink: Moja Wilczka też na początku do nas nie przychodziła - chociaż tak jak Klara dawała się głaskać i mruczała, Ale jak tylko wychodziła z garderoby i usłyszała hałas to spierdzielała. Po tygodniu pierwszy raz weszła na łóżko i jakoś zaczęła sie rozkręcać, a potem wiadomo co było :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 16, 2013 13:42 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Chciałam się tylko pochwalić zagarniętym w weekend (wreszcie mi się udało dotrzeć!) nowym towarzyszem życia - tak za nami krzyczał, że nie mieliśmy serca zostawić go w klatce. Najmilszy i najgrzeczniejszy kot na świecie, bez dwóch zdań. A do tego jaki przystojny! Nie chce mi się wierzyć, że nikt go nie wziął przez kilka miesięcy. Cóż, nasze szczęście :)

Obrazek

Wiosenna

Od: Śro sty 02, 2013 13:03

Post » Śro sty 16, 2013 14:06 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

oooo jakie cudowne wiadomości :1luvu: super że kiciorek w swoim domku ! A jaki miał numer ?? Bo tak z profilu to ciężko go poznać :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 16, 2013 14:07 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Przepiękny :1luvu: Gratuluję dokocenia :ok: :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 16, 2013 15:14 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

To był 983/12 :)

Wiosenna

Od: Śro sty 02, 2013 13:03

Post » Śro sty 16, 2013 15:15 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Śliczny kocio - gratuluję adopcji! :kotek:
Obrazek Obrazek
Adoptuj króliczka! :) http://adopcje.kroliki.net/

marciula

Od: Pt gru 30, 2011 15:15

Post » Śro sty 16, 2013 15:18 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Tak poza tym, to mam nowy aparat, więc mogłabym podjechać do schronu i zdjęcia porobić, no ale z tym brzuchem rady nie dam :roll:
Może za jakiś czas się uda - jak już będę "do życia" to napiszę ;)
Obrazek Obrazek
Adoptuj króliczka! :) http://adopcje.kroliki.net/

marciula

Od: Pt gru 30, 2011 15:15

Post » Śro sty 16, 2013 15:32 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Nawet jak jej podrzucam pod pyszczek jakiś smakołyk, to jest jak z kamienia, ewentualnie ucieka. Jak chce zjeść, to przychodzi do miski. A apetytu jej nie brakuje, oj nie brakuje :) Pójdę za Waszymi radami, będę zachowywać się normalnie, nie będę się zbyt ostrożnie obchodzić. Jak "na chama" nie zważając na strach i prychania zacznę ją głaskać to strasznie się łasi, wywala na plecy... ale wystarczy ze drgnę to od razu jest odruch ucieczki ech :? :roll:
wiosenna, cieszę się że się udało :kotek:
Obrazek

LadyZet

Od: Wto lis 03, 2009 20:31

Post » Śro sty 16, 2013 15:42 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

marciula pisze:Tak poza tym, to mam nowy aparat, więc mogłabym podjechać do schronu i zdjęcia porobić, no ale z tym brzuchem rady nie dam :roll:
Może za jakiś czas się uda - jak już będę "do życia" to napiszę ;)

ja dopiero niestety od lutego ale w sumie to jeszcze 2-3 tygodnie w zależności w który weekend będę musiała pojechać do Lubina.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sty 17, 2013 6:05 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wiosenna pisze:Chciałam się tylko pochwalić zagarniętym w weekend (wreszcie mi się udało dotrzeć!) nowym towarzyszem życia - tak za nami krzyczał, że nie mieliśmy serca zostawić go w klatce. Najmilszy i najgrzeczniejszy kot na świecie, bez dwóch zdań. A do tego jaki przystojny! Nie chce mi się wierzyć, że nikt go nie wziął przez kilka miesięcy. Cóż, nasze szczęście :)

Obrazek

Ha! Nikt nie wziął, bo pewnie tylko na Was czekał i nikomu się nie "sprzedawał" :ryk:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Czw sty 17, 2013 6:07 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Kasia była na wyjeździe, wczoraj wieczorem wróciła to mam nadzieję kilka słów wyciśnie o Pączuszku.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

[poprzednia][następna]