Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 17:47 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Szans nie ma :(
Ale Duzi nie wyrzucają go na ulicę, ani nie oddają do schronu. Będą się nim nadal opiekować, dopóki nowy dom się nie znajdzie. Zabiorą też Rudolfa na zdjęcie kamienia, bo kamień na zębach ma spory. Rudolf jest ogromnym miziakiem, wykastrowanym, zdrowym, zaszczepionym - mam nadzieję, że szybko znajdzie Dom Na Zawsze, taki, gdzie jako jedynak będzie pławił się w luksusach i miał Dużych tylko dla siebie.

A tu dzisiejsze zdjęcia Mii (na pierwszym jeszcze w schronisku, na środkowych u weta, na ostatnim już u Agi, relaksująca się w Jej objęciach): https://www.dropbox.com/sh/uzohje9a6cogia2/ZZxW-GXa61
:1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto sty 15, 2013 18:21 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

OK. Będę robić ogłoszenia. Tekst podejrzę w dotychczasowych, ale chyba trzeba dodać, że Rudolf to kot na jedynaka?
A Mia :1luvu: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto sty 15, 2013 18:25 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Rudolf zdecydowanie na jedynaka :ok:
Mia na razie zwiała w kąt, ale spokojnie... niech sobie odpocznie w samotności przez chwilę :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 15, 2013 18:55 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Mia jest cudna :1luvu: dziewczyny, jesteście wspaniałe :1luvu:
Odnośnie opiekunów Rudolfa - jeśli w przyszłości będą szukać kota, to warto szukać w DT w którym jest pies.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Wto sty 15, 2013 20:08 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Albo małego kociaka :ok:
Na razie jednak są DT Rudolfa i (pewnie) nie dobiorą żadnego zwierzaka.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 15, 2013 22:19 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Iwlajn pisze:Rozumiem, zmyliło mnie w takim razie to, że na ostatnie potrzeby (testy, badania) szły pieniądze z ostatnich bazarków. Sądziłam, że te wcześniej uzbierane pieniądze były już w jakiś sposób wydatkowane. Dziękuję za wyjaśnienia. Mam nadzieję, że te pieniądze spłyną jak najszybciej.

Panie i Panowie, dostałam dziś informację, że pozostałe 1045zł Joanna (była skarbniczka) przelała na rachunek TOZu.
Ponieważ ten przelew był samowolką Joanny, rozmawiałam z Przewodniczącą, aby te pieniądze pozostały na rachunku TOZu do "naszej" forumowej dyspozycji. Tzn., jeśli będziemy ratować następne schroniskowe koty, to będziemy brać fakturę na TOZ i już TOZ będzie robił przelewy za to nasze ratowanie, z tych właśnie pieniędzy. Wszystkie rachunki będą tu nadal rozliczane, żeby była jasność ile z tych pieniędzy jeszcze jest i ile na co jest wydawane.
Padła też propozycja, żeby z tych wszystkich bazarkowych pieniędzy przekazać na budowę kociarni 200zł, z czego 49zł było już  przelane przez Alab108 w ubiegłym roku oraz 151zł z tych, które teraz przelała Joanna.
894zł zostałoby wtedy na koncie TOZ, ale do naszej wspólnej dyspozycji (1045,00-151,00=894,00)

To propozycja, bardzo więc prosimy o wyrażenie swojego zdania i propozycji odnośnie tych pieniędzy :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 16, 2013 1:21 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Nowa_Sztno pisze::oops: Słuchajcie, nie wiedziałam czy tu napisać, bo wątek ze zbiórki karmy na koty zrobił się wątkiem zbiórki na kwarantannę. (...)

Tak sobie przypomnę czyjeś słowa.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro sty 16, 2013 12:29 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Teraz już wiem, że robiąc następny bazarek będę starannie dobierała słowa, na co ten bazarek jest, żeby nie było żadnych wątpliwości :roll: Człowiek całe życie się uczy niestety, a może i dobrze? Uważam , że w tej chwili ważniejsze jest ratowanie kotów z tego przybytku zwanym Schroniskiem, aniżeli zbieranie pieniędzy na budowę Kociarni i patrzenie w międzyczasie jak umierają kolejne koty, którym można było pomóc. Mam zasadę, jeżeli zbieram pieniądze to po to żeby je wydać, jeżeli jest taka potrzeba, a nie zbierać i trzymać pod poduszką i patrzeć jak rosną :? Nie interesują mnie rozgrywki personalne, dla mnie ważne są koty :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 16, 2013 15:30 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Też uważam że koty są ważne ale nie akceptuję obrzucania przy tym inwektywami ludzi pomagających kotom.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro sty 16, 2013 15:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A koty pod nieobecność Renifera
Piją :wink:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 16, 2013 15:56 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Noo, meksykanko, to się nadaje już tylko na interwencję ......... :twisted: :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sty 16, 2013 16:14 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

piją sok z kota? 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro sty 16, 2013 16:19 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Soku z żuka chyba nie mogą pić, bo żuki w zimie śpią (?)

Aż się boję jak się to ma do ustawy o wychowaniu
kotów
w trzeźwości...

Strach się bać
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 16, 2013 18:12 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

wat pisze:
Nowa_Sztno pisze::oops: Słuchajcie, nie wiedziałam czy tu napisać, bo wątek ze zbiórki karmy na koty zrobił się wątkiem zbiórki na kwarantannę. (...)

Tak sobie przypomnę czyjeś słowa.

Wat, po co ten komentarz? Czemu ma służyć ten cytat? Przecież skoro Julia pisze o rozdysponowaniu pieniędzy o których wspomniano w pierwszym poście, to gdzie ma pisać o propozycjach ich wydatkowania? W jakim wątku? Poza tym, o jakich inwektywach piszesz i wobec kogo?
A odnośnie tych pieniędzy - zgadzam się z Alab. Pewnie będzie jeszcze sporo wydatków na koty ze schroniska, dobrze mieć coś w rezerwie. Temat kociarni chyba trochę ucichł, a wiadomo w ogóle ile pieniędzy zebrano, kiedy ruszy budowa? Bo jeśli miałoby to tak wyglądać, że teraz przelewane są jakieś pieniądze z tych uzbieranych, a budowa ruszy za kilka miesięcy, to chyba nie miałoby to większego sensu żeby te pieniądze leżały pod poduszką i czekały - jak napisała Alab.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Śro sty 16, 2013 18:36 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Na kociarnię uzbieranych jest ok. 3tys (a potrzeba ok.20tys), ale sprawdzę dokładnie w następnym tygodniu. Kolejna akcja-zbiórka będzie z okazji Dnia Kota, czyli 17 lutego. I tu mam nadzieję, że uzbiera się więcej, niż przez ten czas do tej pory. Potem pewnie kolejna zbiórka w marketach, ale to już raczej bliżej marca, bo na razie sporo pracy przy tym 17 lutego jest, a mało nas na miejscu. No chyba, że zjawi się nagle dziki tłum nowych wolontariuszy na sobotnim spotkaniu :wink:
Tak czy inaczej, "budowa" nie ruszy wcześniej niż wiosną.

A tu chciałam Wam pokazać dzisiejszego Rudolfa: https://www.dropbox.com/sh/f42o6l3xaweuplg/cfUewJdE2s
No powiedzcie, czyż on nie jest piękny? :1luvu:
Jest już nawet jedno zainteresowanie Rudolfem, ale czekam na maila od zainteresowanej, czy zgodzi się na wizytę p/a.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]