Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 13:23 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Łobuz wczoraj w nocy molestował jeszcze krecika i w ferworze zabawy wrzucił go do poidła. :roll: Szybka akcja reanimacyjna i suszenie przyniosło średni skutek - skończyło się na tym, że krecik został oddelegowany na noc do łazienki, bo podtopienie poskutkowało zepsuciem mechanizmu piszczącego i krecik - że tak powiem - nie chciał zamknąć japy. :roll: Zostawiłam go tam z nadzieją, że przez noc baterie czy co on tam ma w środku się wyładują i przestanie piszczeć, ale jak rano dosechł to na szczęście wrócił do normy i znowu piszczy tylko jak się go dotknie. :ok:

Swoją drogą, w końcu dzisiaj dotarł kurier z drapakiem. :piwa: :piwa: Na całe szczęście wniósł go pod drzwi mieszkania. I powiem Wam - drapak wart swoich pieniędzy - jest przepiękny! :1luvu: :1luvu: Póki co jeszcze w częściach, bo boję się go sama składać i będę wieczorem prosiła kuzyna jak wróci z pracy. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć na nim Malagę - póki co pokazałam mu tylko budki i wyłożył się w każdej - jak schowałam je z powrotem do pudła to myślałam, że się zamiauczy na śmierć - tak się domaga, żeby mu je oddać. :ryk:

A to nowe zdjęcia kociego łobuziątka. Nie dajcie się zwieść niewinnemu wyrazowi jego pyszczka. 8)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

(Wstyd, mam powywieszane na ścianie zdjęcia spotkanych na swojej drodze kotów, a nie mam czasu iść do fotografa i wywołać zdjęć Malagity do powieszenia :oops: )
Obrazek

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro sty 16, 2013 13:27 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ależ on JEST niewinny i grzeczny, cóż to za sugestie :mrgreen:
Czy te oczy mogą kłamać?!? :ryk:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sty 16, 2013 13:34 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:Ależ on JEST niewinny i grzeczny, cóż to za sugestie :mrgreen:
Czy te oczy mogą kłamać?!? :ryk:

Jest niewinny jak śpi i jeść nie woła. :mrgreen:

solarie

Post » Śro sty 16, 2013 14:38 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Oj, tam...nie czepiaj się Duża, grzeczny....niegrzeczny...nieważne....ważne, że Malagito to piękny chłopak jest :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sty 16, 2013 14:49 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Zła, niedobra - natychmiast oddaj mu te budki!
Po co je z powrotem zapakowałaś???

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 16, 2013 16:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Malaga strzel Dużej focha z przytupem :lol: to skandal koteczka rozdrażnić i schować budki,Duża popraw się :twisted:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro sty 16, 2013 17:30 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Niech się uczy cierpliwości. :mrgreen: Budki musiałam schować z powrotem do pudła bo na te chwilę zwyczajnie nie miałam gdzie ich postawić tak, żeby nie zawadzały - pisałam ostatnio, że rozwaliło mi się krzesło komputerowe i aktualnie ono zajmuje cały kąt pokoju - czekam od tygodnia aż kuzyn się pofatyguje je naprawić. :roll: Poza tym Malaga ma jeszcze dwa inne drapaki i tyle miejsc do leżenia, że na ten jeden może jeszcze poczekać. :wink:

Zresztą i tak aktualnie TO jest dla niego centrum mieszkania :roll: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj ponad pół godziny siedział przy poidle i po prostu patrzył jak woda leci, okazjonalnie mocząc łapy albo łeb, bo jak zwykle zaglądał w dziurę skąd wypływa strumień. :lol: Kotek-głupotek normalnie. :mrgreen:

solarie

Post » Śro sty 16, 2013 18:20 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Poidło to wspaniała zabawka :ryk:
Malaga ma bardzo grzeczną minkę, prawdziwy :aniolek: z niego :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sty 16, 2013 18:51 Re: Jego Wysokość Malagito :)

przy następnym zamówieniu i ja wezmę takie poidło...popatrzyłam na Malagusia i stwierdzam, że Olek będzie miał niezły ubaw :ok: :mrgreen: ...ja też :twisted:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro sty 16, 2013 21:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)

dinzoo pisze:przy następnym zamówieniu i ja wezmę takie poidło...popatrzyłam na Malagusia i stwierdzam, że Olek będzie miał niezły ubaw :ok: :mrgreen: ...ja też :twisted:

Z pewnością. :D

A ja mam pierwsze relacje ze skręcenia drapaka: http://www.youtube.com/watch?v=RTBda-6XUvA

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lepsze zdjęcia pojawią się jak Maladze minie pierwszy szał i zatrzyma się na dłużej na którejś półce, bo póki co gonił jak szalony z góry na dół i atakował wszystkie zabawki z dzwoneczkiem. :mrgreen:

A aktualnie, jak na kota przystało, siedzi tu:

Obrazek

Może powinnam dać znać sanepidowi o Zooplusie, że pakują do pudeł jakieś pasożyty? :twisted:

solarie

Post » Śro sty 16, 2013 21:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ale świetny drapak, nie dość że wysoki i z dużą ilością miejsc do leżenia/wspinania, to jeszcze cieszy oko :) No i te dyndadełka ;)
Muszę i moim mruczom kupić nowy drapak, bo już jakiś czas temu bure wredne rozwaliło poprzedni :roll:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro sty 16, 2013 21:22 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Wielkość dla Malagi idealna. :ok: Myślę, że wyżej już by się bał wejść. Do wskoczenia na te najwyższe legowisko też zabierał się dobre 5-6 razy, bo go obserwowałam, ale cały czas jednak się wzbraniał i rezygnował.
Dopiero przed chwilą się odważył, więc jako dobra pańcia upamiętniłam ten moment :mrgreen:

Obrazek

Teraz może rewirować cały pokój z drapaka zamiast skakać z parapetu na regał. :)

solarie

Post » Śro sty 16, 2013 21:40 Re: Jego Wysokość Malagito :)

ZAZDRASZCZAMY!!!!!!!
bUoLcObAmA

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro sty 16, 2013 21:45 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Wielkość dla Malagi idealna. :ok: Myślę, że wyżej już by się bał wejść. Do wskoczenia na te najwyższe legowisko też zabierał się dobre 5-6 razy, bo go obserwowałam, ale cały czas jednak się wzbraniał i rezygnował.
Dopiero przed chwilą się odważył, więc jako dobra pańcia upamiętniłam ten moment :mrgreen:

Obrazek

Teraz może rewirować cały pokój z drapaka zamiast skakać z parapetu na regał. :)

Wspaniały drapak!!!!
Malaga na każdym tle cudowny, czy to poidełko czy drapak :1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sty 16, 2013 22:00 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Swoją drogą czytałam dzisiaj z ciekawości na Zooplusie opinie o tym żwirku Cat's Best Nature Gold i nadal mam wątpliwości. Pojawiły się opinie, cytując: "Używam tego żwirku od dobrych kilku lat ( co najmniej 5-7) i niestety od jakiegoś czasu znacznie obniżyła się jego jakość. Dużo gorzej się zbryla a przy czyszczeniu kuwety kule się rozpadają na drobne kawałki. Kiedyś zbrylał się super. Poza tym chyba dużo szybciej jego "ziarenka" rozpadają się w miał, bo czasami tego pyłu w kuwecie mam mnóstwo i przy czyszczeniu kuwety wybieram go łopatką. Wydaje mi się również, że bardziej się nosi (kiedyś się nie nosił w ogóle)."

I teraz sama nie wiem, bo za jakiś tydzień-dwa muszę złożyć zamówienie gdzieś i któryś żwirek wybrać. CBE+ kupowałam na Allegro, 40l za 79zł, na Zooplusie ten Nature Gold za 40l wychodzi 119zł, więc to 40zł różnicy. Jeśli jest dobry, to jestem skłonna tę różnicę wydać, ale jeśli zapłacę te 40zł więcej i znowu dostanę pylący się wór miału, a w kuwecie rozpadające się bryły jak teraz przy CBE+ to chyba mnie szlag trafi... :?

solarie

[poprzednia][następna]