"I tak człowiek trafił na kota..."

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 9:35 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Piąta czy szósta rano - nie wiem, bo i tak jestem zombie o tej porze - nie dogadasz się...
"Tuk, frututututuk! Tuk, frututututuk! Tuk, frututututuk!" (zabawka Maru - prezent od Avian)
Albert! Litości! Nie teraz! Śpię jeszcze!
"Tuk, frututututuk!"
Albert! Ogon Ci oberwę!
"Tuk, frututututuk!"

Rozklejam z trudem oczy i widzę zdziwionego reprymendą Albertosa obok siebie, na łóżku.
"Tuk, frututututuk!"
Odika nie interesują zabawki. Więc kto?!

Tak jakby przez mgłę, widzę przy zabawce faceta w białych skarpetkach. Maru? Maru!?
Ano Maru.
Całkiem zadomowiony.

Ale te jasełka nad ranem to trzeba przesunąć. :wink:

:ryk: :ryk:
Witaj, Villenie, w klubie "budzonych inaczej" :wink: ciesz się, że nie była to 4-ta :lol:

Ale te jasełka nad ranem to trzeba przesunąć. :ryk: :ryk: przesuwaj do woli, poczekam na wyniki, może się czegoś nauczę 8O
Ja chowam na noc zabawki, ale te @ zawsze jakąś gdzieś schowaną znajdą :twisted:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sty 16, 2013 9:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Podajmy sobie łapki.

Ciemno na dworze, ciemno w domu. Godzina - ? Tuptuptuptuptup!!!! tuptuptuptuptup!!!! przybliżające się. Odgłosy dwóch kolejnych ślizgnięć na panelach. Tuptuptuptuptup!!!! tuptuptuptuptup!!!! oddalające się.
Koty! Litości! Ja jeszcze śpię!
Tuptuptuptuptup!!!! tuptuptuptuptup!!!! przybliżające się. Odgłosy dwóch kolejnych ślizgnięć na panelach. Tuptuptuptuptup!!!! tuptuptuptuptup!!!! oddalające się.

Ale chociaż mam po raz pierwszy od niepamiętnych czasów całą poduszkę tylko dla siebie. Coś za coś.

A Maru - super kot. Luzak do potęgi. Należy mu się dodatkowa porcja głasków. Albertowi i Odikowi też - za serdeczne powitanie nowego kumpla. Tak więc, Villenie, żeby odpowiednio każdego wymiziać, musisz wyhodować trzecią rękę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 16, 2013 10:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

A mówi się, że koty cicho chodzą... Akurat! Zwykła propaganda.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro sty 16, 2013 10:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:A mówi się, że koty cicho chodzą... Akurat! Zwykła propaganda.

inne kłamstwa też się rozpowszechnia - na przykład, żeby nie łapać kotów za ogon, bo się wściekają. Łajza, złapany za ogon i nawet pociągnięty (wiadomo - ostrożnie i z damskim wyczuciem - nie jesteśmy trzylatkami) ogląda się w słusznym odruchu za siebie i co widzi? rękę. a co się robi z ręką?
galopem rzuca się miziać. :mrgreen:

szczerze mówiąc nawet bojęsięgłośnooddychać Bystra pociągnięta za ogon wracała się głaskać. :lol:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro sty 16, 2013 10:47 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Gagat po schodach zbiega jak stado koni - sąsiedzi słysza :lol:

A do zabawki sie przyzwyczaisz - ja to w ogóle jestem zboczona, bo lubię ten szelest piłki kulającej się w tuneliku :mrgreen: To taki uspakajający szum :D Zasypiam przy nim 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sty 16, 2013 11:05 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Lekko zboczeni to my tu wszyscy jesteśmy. :D
A co tam. Świry do drożdże tego świata...
----------------------------------------------------------------------------------------
Marutek już całkiem doszedl do siebie. Nie ucieka. Feromonuje mnie energicznie i pomaga przy miskach. Tylko patrzeć jak wypchnie mnie z łóżka.
Ostatnio edytowano Śro sty 16, 2013 11:14 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Śro sty 16, 2013 11:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

I zawsze mówiłam, ze nie ma takiej siły, dla której zrezygnuję z godziny snu.
Myliłam sie.
Ależ jest taka siła - kot :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 16, 2013 11:17 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

...Ależ jest taka siła - kot...

Tratuje, ugniata, mrauczy i wsadza wąsy w ucho? Drapie każdą rzecz oprócz specjalnego "drapaka"? Zrzuca telefon ze stołu? Zrywa firanki, żeby sąsiedzi mieli "prospect"? Dzwoni miską o ścianę? Rozlewa wodę? Chrupie chrupki chrupiąco? Drze się przeraźliwie jak chrupek braknie? Drze się z tylko sobie wiadomego powodu? Drze się bez powodu? Urządza sparring z kamratami w środku nocy? Wali koopę od której wypływają oczy? Obgryza palce u nóg? Coś jeszcze wymyśla?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro sty 16, 2013 11:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Nie-e - po prostu jak ma jakąś potrzebę, to się wyczuwa i zwleka z łóżka, żeby zrobić mu dobrze :kotek:

... naprawdę, koty robią te wszystkie wymienione przez Ciebie rzeczy? 8O :strach:
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 16, 2013 11:39 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Chrupie chrupki chrupiąco?

:lol:
Moja siostra mawiała do psa: nie słyszę jak chrupiesz! Jedz tak abym słyszała chrupanie (bo połykał chrupki w całości)! To Fred przez chwilę chrupał każdą chrupkę głośno i wyraźnie :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 16, 2013 11:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

jozefina1970 pisze: :lol:
Moja siostra mawiała do psa: nie słyszę jak chrupiesz! Jedz tak abym słyszała chrupanie (bo połykał chrupki w całości)! To Fred przez chwilę chrupał każdą chrupkę głośno i wyraźnie :lol:

rewelacja :ryk:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro sty 16, 2013 11:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Avian.
Tylko jeden. Ale działa za trzech. Ten smark Albert. On chyba nigdy nie dorośnie. Odik i Maru patrzą na niego z dezaprobatą. On się nie zachowuje jak przyzwoity kot. To kot - demolka. No nie wiem, może kocica by się przydała, ta to by smarka ustawiła...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro sty 16, 2013 11:53 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

A i jeszcze potrafi skoczyć na półkę z książkami, objąć łapkami ile da radę i zwalić je wszystkie na siebie. Taki czytelnik jest.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro sty 16, 2013 12:15 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze: No nie wiem, może kocica by się przydała, ta to by smarka ustawiła...

Jeszcze dwa tygodnie temu poleciłabym moją Ofelię do "ustawienia" Alberta. Ale teraz wolę siedzieć cicho. I tak już połowa forum się ze mnie nabija, bo reklamowałam Ofelię jako straszną bestyję, a ona sobie urządza ganianki z Małą Czarną.

A co jeszcze robią koty? Burzę piaskową w łazience. Żeby pokazać, że jednak umieją wykopać dołek, a później zasypać. O Małej Czarnej mowa. Ofelia to elegantka, jak rozsypie to niewiele i dodatkowo wyczyści pazurki o dywanik. A Mała - to Mała. Taka misiowata ciapciusia. (ale umie korzystac z drapaka!!!).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 16, 2013 12:32 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Burza piaskowa - piękne określenie :mrgreen: Nie znałam wcześniej. Taaa, ten żwirek pod stopami, żwirek przyklejony do skarpetek, kawałki żwirku na kanapie, w łóżku, ehhh... :twisted: W życiu bym nie pomyślała, że ja - pedantka dam sobie z tym radę... A jednak koty uczą człowieka życia :)
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]