Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 19:21 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ogłoszenia robimy dla Mokate i Suni, czy dla Bezika też?
Ja tak piszę "dla pozostałych" bo myślałam, że jeszcze dla Bezika mają być, ale chyba jednak nie.

Ja czekam jeszcze na zdanie meksykanki. Ona pierwsza zgłosiła chęć zrobienia ogłoszeń a nie ma sensu by dwie osoby robiły ogłoszenia temu samemu kotu.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon sty 14, 2013 19:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Danusiu, ty się nie wygłupiaj, tylko rób....
Ja mam na noc ogłoszenia do wbijania.
Z prawdziwą ulgą pozbędę się dodatkowego obciążenia.
Ja aż łapki zacieram z radości, że ty zajmiesz się szczycieńskimi.
Kobito, ze mną nie czeba tyle ceregieli....

Ja tu nawet nie sprzątam, bo straszny bałaganiarz jestem :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon sty 14, 2013 19:28 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dla Bezika mamy ogłoszeń nie robić.
Dla Suni opis już Monia zrobiła, a ja prześlę na pw nr kontaktowy :ok: :wink:

Zosiu, wiemy przecie ile masz na głowie i chwała Ci, że mimo tylu zajęć tyle tu robisz :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 14, 2013 19:31 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

To teraz już wszystko jasne :ok: :kotek:
Czekam na dane i biorę się do roboty :pisanie:

dana.b

Post » Pon sty 14, 2013 21:14 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Panie i Panowie, pytanie mam, bo tu wiele mądrych głów pełnych pomysłów zagląda :ok:
Muszę przygotować kilkustronicowy album ze zdjęciami kotów ze schroniska, który ma być podziękowaniem za pomoc.
I tu się robi problem, bo tych albumów potrzebuję ze 20szt, w związku z czym muszą być: eleganckie, może artystyczne (choć z artyzmem to ja mam tyle wspólnego, co z krokodylami), proste w przekazie, i niedrogie :oops:
Może ma ktoś jakiś pomysł?
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 21:47 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zdolności artystyczne ma na pewno ewexoxo. Może ją poprosić o jakiś zarys, projekt ? :roll:

dana.b

Post » Wto sty 15, 2013 10:41 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

pomyślimy, pomyślimy... 8)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto sty 15, 2013 11:09 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

ewexoxo pisze:pomyślimy, pomyślimy... 8)

Wierzymy w Ciebie :D 8) :1luvu:

Dziewczyny, czyli jutro "wyciągacie" koteczkę z głeboką depresją? Bardzo mocno zaciskam kciuki, bo dla niej to naprawdę ratunek życia!!! Jesteście niesamowite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 15, 2013 12:06 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

jerzykowka pisze:Dziewczyny, czyli jutro "wyciągacie" koteczkę z głeboką depresją? Bardzo mocno zaciskam kciuki, bo dla niej to naprawdę ratunek życia!!! Jesteście niesamowite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj :ok: :ok: :ok:
I od razu do weta.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 15, 2013 12:12 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zatem zaciskamy kciuki i czekamy na wieści :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 15, 2013 12:27 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Teraz najważniejsze, żeby kotunia wyjechała, dała się przebadać...
Żeby się udał ten pierwszy etap.
Potem cza radzić co dalej.
Pochopnie koteczki nigdzie wieźć nie będziemy. Nie ma obawy.
A na razie, niech się uda akcja ratunkowa :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 15, 2013 12:28 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Trzymajcie, trzymajcie :ok: :ok: :ok:

Ja właśnie wychodzę, ale w biegu napiszę, że właśnie dzwoniła Duża od Rudolfa. Niestety Rudolf nadal nie dogaduje się z jorkiem, zamiast lepiej, jest gorzej. W związku z tym, trzeba mu znaleźć nowy dom, bez psa - bo Rudolf psa nie toleruje.
Do tego czasu Rudolf oczywiście zostanie tam, gdzie jest.

Danusiu kochana, porobisz ogłoszenia Rudolfa na Wwę?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 15, 2013 12:35 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

O rany, Rudolfie co Ty robisz? Faktem jest, że ja pól roku starałam się , żeby moja jamniczka dogadała się z kotką, ale to jamnik był agresor, a kotka po prostu chodziła trochę wyżej :mrgreen: A opiekunowie próbowali rad behawiorysty? Obróżka feromonowa? Jest tyle różnych możliwości :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 15, 2013 16:59 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nie skorzystali z rad behawiorysty. Z obróżek chyba też nie, bo największy problem polega na tym, że Rudolf po prostu pierze yorka. Nawet jak york jest grzeczny, to Rudolf rzuca na niego wrogie jednookie spojrzenie i idzie w jego kierunku, żeby go zdzielić.
Do ludzi Rudi jest extra, Duzi pod tym względem nie narzekają. W ogóle narzekać nie chcą. Ale już to przegadali i doszli do wniosku, że "w domu bez psa Rudolf będzie szczęśliwszy".
Nie ma co tu już dyskutować. Ludzie chcieli dobrze. Zakupili wszystko dla Rudolfa, bo kota wcześniej nie mieli. Przygotowali się do tej adopcji, na ile mogli. Nie chcą go natomiast oddawać do schroniska, a jedynie szukać nowego domu - bez psa. Dopóki dom się nie znajdzie, Rudi zostanie u nich. Choć oczywiście mam nadzieję, że szybko jakiś dom znajdziemy, bo na dłuższą metę przecież nie będą trzymać zwierząt w oddzielnych pokojach.

Za to mam trochę dobrych informacji odnośnie Mii :D
Zabrałyśmy Mię ze schroniska (nie było to łatwe, i najpierw złapałyśmy 2 inne koty). Mia syczała i prychała. Ale w podróży do weta była grzeczna, a u weta nawet trudno ją było osłuchać, bo cały czas mruczała :mrgreen:
Z Mią wszystko ok - zdrowotnie. Chociaż na moje oko, to ona się jakoś zaokrągliła w ciągu tych kilku tygodni i nawet obawiałam się, czy dziewcze nie zaciążyło zanim trafiło do schronu (o tej porze roku???). Te moje wrażenia jeszcze się nasiliły, jak widziałam że dwie inne kotki mają rujkę (już???). Byłam dziś w schronie 2,5h, miałam więc czas poobserwować trochę koty. Generalnie jakimś cudem jest z nimi lepiej, niż w sobotę (poza moim Pumą, który nadal prycha mocno a z nosa lecą mu gile - ale jemu przynajmniej dziś udało się podać lek). Wszystkie (prawie) koty dostały też immunodol.
A wracając do Mii - macając brzuszek, (na razie) nie wyczuwa się ciąży. Świerzba (co dziwne) nie ma. Temperatury też. Wycieków ropnych brak. Dziąsła ok. Zęby ma tylko pomałane :|
Osłuchać jej się za bardzo nie dało, bo mruczała. Dostała tabl. na odrobaczenie. Dziś obserwacja, a jutro do weta raz jeszcze :ok:
Tak jak obstawiałam, ma jakieś 10 m-cy.
Teraz jest już u Agi. Ja dopiero weszłam do domu, ale zaraz wrzucę Wam zdjęcia tej "dzikiej i syczącej depresantki" :ryk:
Toż to oaza spokoju jest :ok: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 15, 2013 17:27 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Tak tu dziś radośnie i smutno zarazem. Radość z powodu koteczki i zaraz smutek z powodu Rudolfa.
Oczywiście, że porobię mu ogłoszenia, ale czy tak jak mówi Ala, nie ma już szans? :roll:

ewexoxo- pomyśl, pomyśl
Obrazek

dana.b

[poprzednia][następna]