Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 14:19 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Mi też się wydaje że syjamowaty.
Ja kota nie znam, to zdjęcie dostałam przesłane mms'em od pani ze schroniska, a wiem tyle, co napisałam powyżej. Mam tylko nr tel do właścicieli, ale myślę, że w ogłoszeniach to podamy mój nr w razie czego, bo (żebym czegoś nie pokręciła) kot przyjedzie za 2 tygodnie (?) - czyli on może nie ze Szczytna jest, a ludzie dopiero teraz się tu przeprowadzają... jutro dopytam, jak ta babka w schronisku będzie.

Ogłoszenia dziś porobię, bo i tak jeszcze tej ślicznej suni muszę zrobić: https://www.dropbox.com/sh/bmx4dm4dte2aw61/qsie_F9jG1
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 14, 2013 16:12 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Bezika nie będziemy ogłaszać, bo tam ma dobrze ( przyzwyczaił się bez problemu) i w razie gdyby ( nie daj Boże) zaczęły się jakieś objawy choroby ma zapewnioną fachową pomoc, a w domku nie znającym choroby, mogą zostać przeoczone pierwsze objawy.

Nikt mi nie odpowiedział ma moje wątpliwości co do wizyt PA.
Znajomi z fb, to chyba mało aby oddać kota. Chyba, że o czymś nie wiem......
Przepraszam, może jestem przewrażliwiona, ale moje wieloletnie doświadczenie na Dogo i na miau wskazuje, że ostrożności i kontroli nigdy dość. przykłady Arktyki, Czarodziejki, wetsiostry i wielu innych świadczoną o tym, że nie należy ufać, bo ktoś dobrze brzmi. Ludzie już wiedzą co chcemy usłyszeć i to mówią, a jak człowiek zobaczy na własne oczy, to może coś go zastanowi.
Ja sama miałam kiedyś telefon o czarnego kociaka. No, ok są miłośnicy tego koloru. Młody człowiek opowiadał jaki to on jest bogaty, jakie ma wielkie i piękne mieszkanie i jaki to luksus kot będzie miał.......Jedyne co mnie zaskoczyło, to to że kota chciał na następny dzień koniecznie. Nam coś nie pasowało z terminem dowiezienia i okazało się, że facet już nie che. W międzyczasie zgadałam się z dziewczyną, która miała podobny telefon i też nie dała kota. Dopiero ktoś następny czytając te nasze relacje, powiedział, że ten ktoś szukał kota na jakieś spotkanie satanistyczne..............:(
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 16:21 przez EVA2406, łącznie edytowano 1 raz
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 14, 2013 16:21 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A o mnie to dziewczyny nie pomyślały :evil:
Same czasu nie mają, ale o pomoc się nie zwracają :cry:
Co to, moje ogłoszenia nie dobre? :?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon sty 14, 2013 16:51 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Bezika nie będziemy ogłaszać, bo tam ma dobrze ( przyzwyczaił się bez problemu) i w razie gdyby ( nie daj Boże) zaczęły się jakieś objawy choroby ma zapewnioną fachową pomoc, a w domku nie znającym choroby, mogą zostać przeoczone pierwsze objawy.

Nikt mi nie odpowiedział ma moje wątpliwości co do wizyt PA.
Znajomi z fb, to chyba mało aby oddać kota. Chyba, że o czymś nie wiem......
Przepraszam, może jestem przewrażliwiona, ale moje wieloletnie doświadczenie na Dogo i na miau wskazuje, że ostrożności i kontroli nigdy dość. przykłady Arktyki, Czarodziejki, wetsiostry i wielu innych świadczoną o tym, że nie należy ufać, bo ktoś dobrze brzmi. Ludzie już wiedzą co chcemy usłyszeć i to mówią, a jak człowiek zobaczy na własne oczy, to może coś go zastanowi.
Ja sama miałam kiedyś telefon o czarnego kociaka. No, ok są miłośnicy tego koloru. Młody człowiek opowiadał jaki to on jest bogaty, jakie ma wielkie i piękne mieszkanie i jaki to luksus kot będzie miał.......Jedyne co mnie zaskoczyło, to to że kota chciał na następny dzień koniecznie. Nam coś nie pasowało z terminem dowiezienia i okazało się, że facet już nie che. W międzyczasie zgadałam się z dziewczyną, która miała podobny telefon i też nie dała kota. Dopiero ktoś następny czytając te nasze relacje, powiedział, że ten ktoś szukał kota na jakieś spotkanie satanistyczne..............:(

Zgadzam się całkowicie z EVA20406, trzeba sprawdzać domy, robić wizyty pa, to bardzo ważne. Nawet ludzie przemili, robiący jak najlepsze wrażenie podczas rozmowy mogą czasami okazać się nie tak wspaniałymi. Też mam różne doświadczenia i uważam, że dla dobra kota należy dmuchać na zimne.
W Rzeszowie mogę pomóc z wizytą pa w razie potrzeby :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sty 14, 2013 17:08 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Miejsca do którego prawdopodobnie jedzie Mia nie trzeba sprawdzać, bo nie są to tylko moi znajomi z facebooka - tymczasują u siebie wiele zwierząt - kotów i psów. Jednak ludzie którzy chcą wziąć Mię do siebie i się nią zaopiekować nie chcą aby o nich pisać na jakimkolwiek forum. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania proszę o pw. Oni są naprawdę sprawdzeni i znają się na zwierzakach.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Pon sty 14, 2013 17:15 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana2509 pisze:A o mnie to dziewczyny nie pomyślały :evil:
Same czasu nie mają, ale o pomoc się nie zwracają :cry:
Co to, moje ogłoszenia nie dobre? :?

Danusiu, Twoje ogłoszenia są idealne! :1luvu:
Tylko nikt nie śmiał prosić, bo to nie forumowe zwierzaki :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 17:23 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Forumowe czy nie forumowe, ale koty :mrgreen:
Dawajcie opis i będziemy ogłaszać :ok:
Oczywiście Monikę poproszę o śliczne teksty a ja będę wklepywać :P
Zarówno Leoś, jak i dziewczynki mają po trochę ponad 60 ogłoszeń :ok:

dana.b

Post » Pon sty 14, 2013 17:30 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Danusiu, Monia i Zosia już porobiły śliczne opisy! :1luvu:
Są na wątku Rudolfa.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 17:32 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana2509 pisze:Forumowe czy nie forumowe, ale koty :mrgreen:

A czy Sunię mogę "kukułką" dorzucić? :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 17:38 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A dorzucaj :mrgreen: :ok:

dana.b

Post » Pon sty 14, 2013 17:41 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana2509 pisze:A dorzucaj :mrgreen: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

To zaraz wszystko na pw wyślę :)

ale... wykorzystam jeszcze Monię (lub Zosię, choć Zosia też "zarobiona" teraz) o jakiś tekścik dla Suni :twisted:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 17:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:I jeszcze jedno - pilnie szukam domu dla tego cuda: https://www.dropbox.com/s/oymc1nn1539gaqc/IMG_0812.JPG Dwuletni, domowy, kastrowany. Szanowni nieodpowiedzialni Państwo wynajmują  mieszkanie, które niebawem zmieniają, i kota zabrać ze sobą nie mogą. Jeśli mu domu w 2 tygodnie nie znajdziemy, zostanie kolejnym "naszym" schroniskowym :cry: Dziś ruszam z ogłoszeniami.

Może warto założyć mu wątek na forum? Kot jest rzeczywiście piękny, przyciąga uwagę. Myślę, że może na forum znaleźć dom.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pon sty 14, 2013 17:51 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Słusznie :ok: :ok: :ok:
Jako, że są już opisy i wierszyki, zaraz założę :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 14, 2013 17:52 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

To proś o te opisy dla pozostałych i jak już będą to albo napisz tu, albo na pw. :ok:
Pomysł z wątkiem :ok:

dana.b

Post » Pon sty 14, 2013 18:11 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Panie i Panowie - Mokate zaprasza na swój wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149919

Czapki z głów dla Meksykanki i Monika_Krk za fenomenalne teksty i wierszyki :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]