Sierrrściuch pisze:@Aniołek_ Co znaczy "się rozjeżdża"? Brzmi niepokojąco...
pw

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sierrrściuch pisze:@Aniołek_ Co znaczy "się rozjeżdża"? Brzmi niepokojąco...
Sierrrściuch pisze:Stary, ale jaryi z porządnie rozpisaną analizą poszczególnych karm. W dalszym ciągu w czołówce plasują się wymieniane wcześniej Applaws, TOTW, Ziwi, PoN, Orijen.
[quote="Aaaśka"]Aaaśka pisze:Sierrrściuch pisze:Stary, ale jaryi z porządnie rozpisaną analizą poszczególnych karm. W dalszym ciągu w czołówce plasują się wymieniane wcześniej Applaws, TOTW, Ziwi, PoN, Orijen.
A która z tych karm jest najlepsza? Zamierzam właśnie przestawić moje kocice z RC na coś lepszego i mam coraz większy mętlik w głowie. Oprócz "suchego" jedzą codziennie też surowe mięso.
Aaaśka pisze:Dzięki za odpowiedź, zacznę chyba od TOTW. Pomysł z dodawaniem trawy do mokrej karmy pożyczam. Moje też z doniczki nie chcą, tylko z upodobaniem grzebią w ziemi i robią bajzel. A mają skłonności do zatykania się. Jedna przynajmniej uwielbia wszelkie "odkłaczacze", druga za to zwiewa na sam widok tubki.
Madzio pisze:Czytałam w ABC, że forumowicze generalnie z mokrych karm polecają m.in. Animondę Carny - chciałabym karmić kotkę jak najlepszą mokrą karmą, więc mam nadzieję, że będzie tolerowała Animondę, ale zastanawiam się, czy są jakieś przeciwwskazania lub wady, o których coś wiecie?
Maupa pisze:Madzio pisze:Czytałam w ABC, że forumowicze generalnie z mokrych karm polecają m.in. Animondę Carny - chciałabym karmić kotkę jak najlepszą mokrą karmą, więc mam nadzieję, że będzie tolerowała Animondę, ale zastanawiam się, czy są jakieś przeciwwskazania lub wady, o których coś wiecie?
animondy nie próbowałam, więc żadną się wiedzą nie pochwalę, ale taka ogólna uwaga na temat szukania po forum - sprawdzaj uważnie daty wysyłanych postów. sporo z nich, zwłaszcza w ABC, pochodzi z 2005-2007 lub nawet z '02, a od tamtej pory wieeele karm (zwłaszcza RC) pogorszyło składy. można się z nieuwagi pomylić ;)
zasadniczo najlepiej działa samodzielne czytanie składów według "instrukcji". na życzenie odkopię i Ci ją wyślę.
Madzio pisze:To słuszna uwaga, co prawda zwracam uwagę na daty, ale nie zdawałam sobie sprawy, że karma może diametralnie się pogorszyć. Jeśli możesz odkopać tę instrukcję, to będę wdzięczna - nie wiem, gdzie jej szukać
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 674 gości