DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 21:45 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

Kciuki, dużo kciuków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 09, 2013 22:06 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

My też kciukamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro sty 09, 2013 22:23 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dla potrzebującej Britty :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sty 10, 2013 6:21 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sty 10, 2013 7:43 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

:ok:
Mocne ,najmocniejsze :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 11, 2013 20:58 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

Po cichutku i małymi literkami napiszę, ze Brittunia ma się chyba coraz lepiej, ale cicho sza, żeby nie zapeszyć... :wink:

A my jesteśmy w trakcie powtórnych testów naszych "minusików"
Mam wielką nadzieję, że wszystkie testy będą ujemne i wreszcie będę mogła aktywnie szukać domów dla Tosi i Tolka, Tary, Torga, Jacka i Placka i Syczka.
W zasadzie wszystkie futra nie nadają się do domu solo, a tylko w dwupaczkach lub ewentualnie na dokocenie -oni są tak przyzwyczajeni do innych kociaków, że nie wyobrażam sobie ich w domu tylko z człowiekiem, i to w dodatku pracującym poza domem (ostatnio takie właśnie zgłoszenie miałam w sprawie Takta lub Tary).

No i news dnia:
po 10 miesiącach pobytu u nas kot Syczek vel Junior od wczoraj pozwala mi miziać się po brzucholcu :piwa:
Co prawda jeszcze sam nie przychodzi, ale nie ucieka jak podchodzę i wyciągam do niego łapy, a tylko zamyka oczy i udaje, ze nie widzi co się dzieje :smiech3:
A potem się wygina we wszystkie strony, podtyka grzbiecik, boczki, główkę i brzuchol i nawet zaczyna mruczeć :strach:
Toż to szok 8O

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt sty 11, 2013 21:19 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

8O no, to jest coś :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 13, 2013 21:57 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+reszta -kciuki dla Brit

Dzisiaj był dzień wolny od pracy, więc można było posprzątać, poprać i wreszcie ogarnąć domek i stadko -czyli czas jak najbardziej wolny od pracy :mrgreen:
Do vet-labu pojechały qupole felvików na kontrolę po wybijaniu robali, choć wydaje mi się że była tam nieżywa glista (może to była nitka sizalowa z drapaka -oby!).
Odbyliśmy też ważenie maluchów, obcinanie pazurków i dłuższą niż zwykle obserwację zachowania kotecków.
Niestety nasza trójeczka pokichuje, Karoli zdarza się wykichiwać z noska brzydkie gluty, a oczko Takta jest wciąż chore.
Po konsultacji z dr.Czubek postanowiliśmy, że kupimy Zylexis i na razie tylko Taktowi podamy dwie dawki na wzmocnienie (ze względu na finanse nie damy rady wzmocnić w ten sposób całej trojki :oops:-a przydało by się podać wszystkim plusikom :| )
Kupiłam dzisiaj kolejną porcję Beta-glukenu i Tran w kapsułkach i tak będę dalej bronić futra przed chorobami -może się uda.
Zamówiłam też dostawę puszeczek z pasztecikami (z tym mieszam leki i futra bez problemu taki zestaw pochłaniają), Royala Urinary HD dla Napka i Intestinal dla Bajki, no i jesteśmy goli i weseli :mrgreen:
Ciekawe co my będziemy jedli, ale może kotecki się z nami podzielą :twisted:
A przed nami jeszcze kontrola siusiek Napka, kontrola oczka Takta + nowe krople i zamówienie żwiru, bo powoli się kończy -może zrobię napad na bank :strach:

Hania66

Post » Pon sty 14, 2013 22:58 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Są wyniki PCR u "zdrowych" i ponownie są ujemne :piwa:
Baaardzo się z Tż ucieszyliśmy, a teraz czeka mnie możliwie jak najszybsza akcja wystawiania nowych ogłoszeń, pewnie zacznę w ten weekend :ok:
Dotarł też już wynik badania qupy felvików i też jest ujemny :piwa:

Dla zrównoważenia tej pomyślnej wiadomości właśnie zauważyłam, że Torg i Tara znowu mają sracz..., a przecież jedzą tylko to co reszta młodych, a u nie nic się nie dzieje :| Jeśli w ciągu 1-2 dni nie przejdzie, znowu pójdą w ruch leki.
Druga jeszcze mniej fajna wiadomość to pogorszenie stanu oczka Takta :|
Dzwoniłam już do okulisty i rozmawiałam z dr. Buczek: wróciłam do zakraplania chorego oka Atropiną dodatkowo do obecnego zestawu kropli.
Mały jest zapisany na przyspieszoną wizytę już w tą środę.
Jak tylko dotrze Zylexis, podamy mu go.
Poza tym zaczęłam dawać felvikom tran i zasugerowano mi dodatkowo 2-3 miesięczną kurację wzmacniającą Biostyminą -muszę o tym pogadać z dr. i może to też dołożę do zestawu firmowo-wzmacniającego, żeby tylko udało się uchronić całą trójkę przed jakimś poważniejszym choróbskiem!
Karolka też niestety ma większy wypływ z jednego oczka, na szczęście na razie bez ropy.
Pocieszające jest to, że cała trójka na razie wciąż ma świetny apetyt i szaleje roznosząc nam kuchnię :wink:

Hania66

Post » Pon sty 14, 2013 23:13 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Aaaa.... widzę, że te Twoje to takie same chore jak te moje :roll:
Byle się duzi mieli czym martwić, to może nie zauważą braku paru naczyń :twisted:

Kciuki za wszystkich :ok: :ok: :ok:
A za te minusy to się należy :piwa: :piwa: :piwa:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sty 15, 2013 8:25 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Wszędzie tak samo :cry: .Oczy,sraczki,kichanie...Czy gdzieś jest zdrowy kot :roll: Ale jakże to krzepiące dla serca mojego,że nie tylko u mnie :mrgreen:

Bardzo sie cieszę z testów.Bardzo.Nie miałam Haniu czasu cykać w komórce ,wybacz, ale podziękowałam górze za to.

Jak jest biegunka to dobrze stoperol/stoperan kupić.To zatrzymuje i dostarcza flory bakteryjnej.U Żunia doskonale się sprawdziło.

Moje w większości koty takze tylko do domow z drugimi się nadają.Prócz Piotrusia i może Marysi.Choć ona doskonale sobie radzi i ew z jednego byłaby zadowolona.W każdym ogłoszeniu jest zaznaczone,że MUSI być drugi kot!I co z tego?

Trzymam kciuki za ogłoszenia.Niech będą efektywne w tej dobrej stronie :ok:
I za zdrówko :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Wto sty 15, 2013 11:15 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Haniu, jak już wiadomo, że ujemne i ogłoszenia będą i domy się znajdą - trochę się rozgęści, to i chorować może będą mniej. Oby! :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 16, 2013 8:40 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Mała Brittunia odeszła dzisiaj w nocy[*]
a przecież było już dobrze......

Hania66

Post » Śro sty 16, 2013 8:44 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Britunia coraz zdrowsz

Hania66 pisze:Mała Brittunia odeszła dzisiaj w nocy[*]
a przecież było już dobrze......

[*]

Tak mi przykro.To takie nie sprawiedliwe.
Haniu, Januszu przytulam Was mocno.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]