SiL mała tajska dziewczynka już znalazła DOM :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 10:33 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

SiL :1luvu:
no jest szałłłł :mrgreen:
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Śro sty 09, 2013 11:12 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Ale gwiazda... Chyba nie ma osoby która by nie westchnęła na jej widok... Też kiedyś chciałam takiego kota, z całego serca życzę jej szybkiego znalezienia jak najcudowniejszego domu bo im dłużej tu będzie tym bardziej będzie mnie kusić ;) A ja narazie na dokocenie nie mogę sobie pozwolić...

A tak na marginesie - może ona się komuś zgubiła, nikt jej nie szukał??? Nikt a nikt...? 8O
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Śro sty 09, 2013 11:31 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

no mam sporo PW
i grypę co mnie z nóg zwaliła, dlatego przepraszam za niemrawość...

Kicia zanim do mnie trafiła była przez ponad tydzień u Pana, który znalazł ją na wycieraczce,
Pan rozwieszał wszędzie ogłoszenia i szukał- nikt się nie zgłosił
Ten Pan pewnie by ją zostawił, ale jego rasowy kocur, tak bardzo gnębił malutką,
że nie pozwolił nawet do miski podejść- dlatego też, jeśli ktoś myśli o dokoceniu,
to Kot rezydent musi być łagodny, nie dominujący, sprawdzony pod tym kątem...

bardzo proszę wszystkie osoby chętne dać dom dziewczynce,
o mail na adres tatianacze@wp.pl - wyślę ankietę przedadopcyjną
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 09, 2013 11:33 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Bedetka pisze:Chyba nie ma osoby która by nie westchnęła na jej widok...

jest. Ja :mrgreen: mnie się osobiście te wszystkie maseczkowo-niebieskooczno-itd.itp. koty nie podobają :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 09, 2013 13:35 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Na pocieszenie dla tych wzdychających napiszę, że te w maskach i o syjamopodobnych kształtach sa upierdliwe, wrzeszczące i masakrycznie absorbujące. Głośne i pętające się wiecznie pod nogami - wcale nie cicho :mrgreen:
To takie kotopsy - tylko z niewyparzonymi jęzorami :mrgreen:
Ja je kocham, ale nie dla wszystkich to koty - naprawdę :wink:
Trzeba mieć dużo cierpliwości do wiecznie gadającego kota, który towarzyszy nam we wszystkim i głośno dopomina się o uwagę :D
Tak więc - nie płaczcie, jeśli Sil do Was nie trafi :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 09, 2013 21:01 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Duszek686 pisze:Na pocieszenie dla tych wzdychających napiszę, że te w maskach i o syjamopodobnych kształtach sa upierdliwe, wrzeszczące i masakrycznie absorbujące. Głośne i pętające się wiecznie pod nogami - wcale nie cicho :mrgreen:
Trzeba mieć dużo cierpliwości do wiecznie gadającego kota, który towarzyszy nam we wszystkim i głośno dopomina się o uwagę :D

"Bo w tym bowiem jest ambaras ,żeby dwoje chciało naraz" - J .Sztaudynger

Koty dla ludzi lubiących wieczne zainteresowanie i molestowanie. To fakt. Jak kogoś to męczy to taki kot będzie jak za karę.
Jak ktoś to uwielbia, ma zapewnione godziny pogadanek i ciągłe gadanie do ucha.No i wieczną asystę osobistego powiernika wszelkich czynności.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 09, 2013 21:18 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Łoooo. westchne. domki bic sie, pięęęękna. :ok: :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro sty 09, 2013 22:25 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Monika_Krk pisze:
Duszek686 pisze:Na pocieszenie dla tych wzdychających napiszę, że te w maskach i o syjamopodobnych kształtach sa upierdliwe, wrzeszczące i masakrycznie absorbujące. Głośne i pętające się wiecznie pod nogami - wcale nie cicho :mrgreen:

"Bo w tym bowiem jest ambaras ,żeby dwoje chciało naraz" - J .Sztaudynger

Koty dla ludzi lubiących wieczne zainteresowanie i molestowanie. To fakt. Jak kogoś to męczy to taki kot będzie jak za karę.
Jak ktoś to uwielbia, ma zapewnione godziny pogadanek i ciągłe gadanie do ucha.No i wieczną asystę osobistego powiernika wszelkich czynności.

na razie dziewczynka maskuje swoją gadatliwość,
czasem cieniutko piśnie jak się ucieszy,
głośna to jest, w transporcie - trąba jerychońska się odzywa w niej
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro sty 09, 2013 23:15 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Nudna będę jak napiszę, że cudna ??? :mrgreen: :wink: Z pewnością zapytań o pięknotę będzie całe mnóstwo, ale jedno "Pani, a czy ona łowna jest" też się musi zdarzyć :lol:
Tak,czy owak :ok: :ok: :ok: za najlepszy domek dla ślicznej.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 09, 2013 23:18 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

oj łowna, łowna i piłkareczka :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro sty 09, 2013 23:25 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

piłkareczka to do mnie!!!!!!!!!! razem z synem jesteśmy fanami piłki nożnej :) bierzemy ją bez zastanowienia!!!!!!!!!!! Tylko co z resztą kocinek... taka zawsze znajdzie dom, widzę jak się o nią tu wszyscy biją a są bidki które tyle szczęścia nie mają, to my moze takim lepiej damy dom. Ale mała śliczna bezwzględnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Śro sty 09, 2013 23:36 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

Sliczna :1luvu:
Szkoda, ze nie mieszkam w Polsce :(

Kasia_72

Od: Śro sty 09, 2013 23:33

Post » Śro sty 09, 2013 23:54 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

że też się o moją burasię tak nikt nie bije :roll: :roll: :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sty 10, 2013 1:33 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

ManfredkotTusi pisze:Kurcze coraz więcej pięknych rasowych kotów na forum do adopcji, nie ma dnia aby się jakieś nie objawiały.

Jestem nowa na forum, może nie doczytałam wszystkiego, ale czy miau nie popiera r=r? No bo jeżeli te wszystkie persy, sybki, brytki itp, które tu się pojawiają mają papiery to nigdzie nie było info o reakcji hodowcy na stan ich kotów.

ManfredkotTusi pisze:A kotka piękna, marzyłam o kocie w typie MCO, norweskim i o kocie w masce i w rękawiczkach.
Pierwsze marzenie w sobotę się spełni a tu nagle drugim marzeniem rzucają na forum. Szok.

Im więcej czytam (jestem chora i chcę się dokształcić, więc sporo czytam) tym bardziej się zastanawiam czy chętni na kotki w typie, nie obawiają się chorób i problemów jakie mogą mieć koty z pseudo? Chodzi mi przede wszystkim o krzyżowanie kotków spokrewnionych. Bałabym się takiego w typie MCO np ze względu na HCM, dysplazję, inne rasy też pewnie mają "swoje" choroby. Przygotowujecie się jakoś specjalnie na takie kociaki (np. badania, sprawdzenie wetów w okolicy)?

Absolutnie nie chcę nikogo zniechęcać do takich kociaków, tylko jak pisałam, jestem nowa, ciekawa i chcę zrozumieć.
Przepraszam autorkę tematu za offtop.

coffeina

Od: Czw gru 27, 2012 14:03

Post » Czw sty 10, 2013 2:11 Re: SiL mała tajska dziewczynka szuka najlepszego domu

coffeina bez urazy ale jak już cytujesz to nie wyrywaj tekstu ... bo to inaczej brzmi ...

rany ... pozdrawiam

ManfredkotTusi

Wojtek cofnij to 8O bo może nie wiesz... ale to może wrócić do Ciebie :lol:
Podobno rzucane przekleństwa wracają. Nie boisz się o swojego hmmm... :mrgreen: :?:
A kotka piękna, marzyłam o kocie w typie MCO, norweskim i o kocie w masce i w rękawiczkach.
Pierwsze marzenie w sobotę się spełni a tu nagle drugim marzeniem rzucają na forum. Szok. 8O
I to drugie z mojej Łodzi na dodatek. Wiem, wiem... ale czwartego kotka już nie wezmę. Nie przeszłoby to w domu.
Kurcze coraz więcej pięknych rasowych kotów na forum do adopcji, nie ma dnia aby się jakieś nie objawiały.

Koleżanka czeka na swoje marzenie a czyta ze na forum dostępne drugie (nie dostępne na dzień dzisiejszy dla niej).. jest różnica... więc czytaj koleżanko ze zrozuminiem!
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

[poprzednia][następna]