kianit pisze:Ja mam dużego Ścierwusia zwanego też Parszywkiem,
który sobie nie życzy obcinania pazurów.
Takie 7 kg oporu...
Myślę o sprezentowaniu mu kagańca w ramach spóźnionej gwiazdki.
Chyba średniego?
kianit pisze:Kaganiec dotarł.
Właścicielka Ścierwusia bardzo zadowolona,
Ścierwuś mniej![]()
ale za to pazury bezproblemowo obcięte.
Dziękuję bardzo.

Alyss pisze:Ja też poproszę kaganiecmoże uda się poskromić pewną diablicę
![]()
Tylko mam problem z rozmiarem. Mila waży około 4,5kg. Na moją oceną ma dosyć dużą główkę, więc nie wiem, średni chyba byłby potrzebny?
Alyss pisze:Dziękujemykaganiec doszedł. Pierwszy test wypadł pomyślnie, Milusia pozwoliła wziąć sobie łapkę, zajrzeć do pazurków, a ja nie straciłam przy tym ani kropli krwi. Egzamin u weterynarza dopiero przed nami, jak jemu też uda się wyjść cało, to dam znać
sabianka pisze:Koniecznie muszę to mieć![]()
Obcinanie pazurów mojej Yoko to masakra, na jednym "trzymaniu" jestem w stanie uciąć maksymalnie 3 pazury i cała jestem w szramach. Teraz jak jest z nami Ryś panna jest dodatkowo podenerwowana i jeszcze mniej współpracująca.
Rysiowi obcina się pazurska tylko ciut łatwiej i też nie wszystkie za jednym podejściem.
Przy takim tempie to ja niewiele będę robić poza obcinaniem pazurów![]()
Nie jestem tylko pewna rozmiaru. Yoko jest raczej sporym kotem (5kg z kawałkiem), ale wydaje mi się, że ma dość standardową głowę, nawet jest taka ciut plaśnięta. Ryś jest mniejszy (4kg z ociupinką), łepek na oko jak Yoko (nawet nie czuję kiedy rymuję) ale to głównie futro. Chciałabym żeby ustrojstwo obsłużyło obydwa koty jakby się dało. Wstępnie powiedziałabym, że raczej mały, kolor obojętny
Poproszę na pw o dane do przelewu.
Brzózka pisze:sabianka pisze:Koniecznie muszę to mieć![]()
Obcinanie pazurów mojej Yoko to masakra, na jednym "trzymaniu" jestem w stanie uciąć maksymalnie 3 pazury i cała jestem w szramach. Teraz jak jest z nami Ryś panna jest dodatkowo podenerwowana i jeszcze mniej współpracująca.
Rysiowi obcina się pazurska tylko ciut łatwiej i też nie wszystkie za jednym podejściem.
Przy takim tempie to ja niewiele będę robić poza obcinaniem pazurów![]()
Nie jestem tylko pewna rozmiaru. Yoko jest raczej sporym kotem (5kg z kawałkiem), ale wydaje mi się, że ma dość standardową głowę, nawet jest taka ciut plaśnięta. Ryś jest mniejszy (4kg z ociupinką), łepek na oko jak Yoko (nawet nie czuję kiedy rymuję) ale to głównie futro. Chciałabym żeby ustrojstwo obsłużyło obydwa koty jakby się dało. Wstępnie powiedziałabym, że raczej mały, kolor obojętny
Poproszę na pw o dane do przelewu.
Jeśli możesz to zmierz głowę, jednemu i drugiemu, nad oczami, tak od zewnętrznej krawędzi jednego ucha do zewnętrznej krawędzi drugiego ucha. Boję się, że mały może być jednak za mały. Moja Milusia jest 3,5 kg kotką i ma drobną główkę i na nią jest ten mały ...
pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetraBrzózka pisze:
sabianka pisze:pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetraBrzózka pisze:u Rysia daje 11cm a u Yoko 12cm
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość