Koci kaganiec ®

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob gru 22, 2012 23:30 Re: Koci kaganiec ®

Ja mam dużego Ścierwusia zwanego też Parszywkiem,
który sobie nie życzy obcinania pazurów.
Takie 7 kg oporu...
Myślę o sprezentowaniu mu kagańca w ramach spóźnionej gwiazdki.
Chyba średniego?

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Nie gru 23, 2012 19:57 Re: Koci kaganiec ®

kianit pisze:Ja mam dużego Ścierwusia zwanego też Parszywkiem,
który sobie nie życzy obcinania pazurów.
Takie 7 kg oporu...
Myślę o sprezentowaniu mu kagańca w ramach spóźnionej gwiazdki.
Chyba średniego?

Średni jak najbardziej. Proszę o info jaki kolor, jakim listem wysłać, no i adres :)

Wesołych Świąt ! :)

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Czw sty 03, 2013 12:17 Re: Koci kaganiec ®

Ja też poproszę kaganiec :D może uda się poskromić pewną diablicę :twisted:

Tylko mam problem z rozmiarem. Mila waży około 4,5kg. Na moją oceną ma dosyć dużą główkę, więc nie wiem, średni chyba byłby potrzebny?

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Czw sty 03, 2013 19:36 Re: Koci kaganiec ®

Kaganiec dotarł.
Właścicielka Ścierwusia bardzo zadowolona,
Ścierwuś mniej :twisted:
ale za to pazury bezproblemowo obcięte.
Dziękuję bardzo.

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Pt sty 04, 2013 0:45 Re: Koci kaganiec ®

kianit pisze:Kaganiec dotarł.
Właścicielka Ścierwusia bardzo zadowolona,
Ścierwuś mniej :twisted:
ale za to pazury bezproblemowo obcięte.
Dziękuję bardzo.

Cieszę się :D a moje potfoory łączą się w żalu ze Ścierwusiem :ryk:

Brzózka

Post » Pt sty 04, 2013 13:37 Re: Koci kaganiec ®

Alyss pisze:Ja też poproszę kaganiec :D może uda się poskromić pewną diablicę :twisted:

Tylko mam problem z rozmiarem. Mila waży około 4,5kg. Na moją oceną ma dosyć dużą główkę, więc nie wiem, średni chyba byłby potrzebny?

Przepraszam ale zaaferowałam się informacją o Ścierwusiu, że nie zauważyłam :oops: :oops: :oops:
Już wysłałam priva :)

Brzózka

Post » Wto sty 08, 2013 13:29 Re: Koci kaganiec ®

Dziękujemy :D kaganiec doszedł. Pierwszy test wypadł pomyślnie, Milusia pozwoliła wziąć sobie łapkę, zajrzeć do pazurków, a ja nie straciłam przy tym ani kropli krwi. Egzamin u weterynarza dopiero przed nami, jak jemu też uda się wyjść cało, to dam znać :P

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Wto sty 08, 2013 20:21 Re: Koci kaganiec ®

Alyss pisze:Dziękujemy :D kaganiec doszedł. Pierwszy test wypadł pomyślnie, Milusia pozwoliła wziąć sobie łapkę, zajrzeć do pazurków, a ja nie straciłam przy tym ani kropli krwi. Egzamin u weterynarza dopiero przed nami, jak jemu też uda się wyjść cało, to dam znać :P

:ok: :ok: :ok: :piwa: :mrgreen:
U weta też będzie ok, nie ma innego wyjścia :D

Brzózka

Post » Wto sty 08, 2013 23:38 Re: Koci kaganiec ®

Koniecznie muszę to mieć :idea:
Obcinanie pazurów mojej Yoko to masakra, na jednym "trzymaniu" jestem w stanie uciąć maksymalnie 3 pazury i cała jestem w szramach. Teraz jak jest z nami Ryś panna jest dodatkowo podenerwowana i jeszcze mniej współpracująca.
Rysiowi obcina się pazurska tylko ciut łatwiej i też nie wszystkie za jednym podejściem.
Przy takim tempie to ja niewiele będę robić poza obcinaniem pazurów :roll:

Nie jestem tylko pewna rozmiaru. Yoko jest raczej sporym kotem (5kg z kawałkiem), ale wydaje mi się, że ma dość standardową głowę, nawet jest taka ciut plaśnięta. Ryś jest mniejszy (4kg z ociupinką), łepek na oko jak Yoko (nawet nie czuję kiedy rymuję :wink: ) ale to głównie futro. Chciałabym żeby ustrojstwo obsłużyło obydwa koty jakby się dało. Wstępnie powiedziałabym, że raczej mały, kolor obojętny

Poproszę na pw o dane do przelewu.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Śro sty 09, 2013 17:56 Re: Koci kaganiec ®

sabianka pisze:Koniecznie muszę to mieć :idea:
Obcinanie pazurów mojej Yoko to masakra, na jednym "trzymaniu" jestem w stanie uciąć maksymalnie 3 pazury i cała jestem w szramach. Teraz jak jest z nami Ryś panna jest dodatkowo podenerwowana i jeszcze mniej współpracująca.
Rysiowi obcina się pazurska tylko ciut łatwiej i też nie wszystkie za jednym podejściem.

Nie jestem tylko pewna rozmiaru. Yoko jest raczej sporym kotem (5kg z kawałkiem), ale wydaje mi się, że ma dość standardową głowę, nawet jest taka ciut plaśnięta. Ryś jest mniejszy (4kg z ociupinką), łepek na oko jak Yoko (nawet nie czuję kiedy rymuję :wink: ) ale to głównie futro. Chciałabym żeby ustrojstwo obsłużyło obydwa koty jakby się dało. Wstępnie powiedziałabym, że raczej mały, kolor obojętny

Jeśli możesz to zmierz głowę, jednemu i drugiemu, nad oczami, tak od zewnętrznej krawędzi jednego ucha do zewnętrznej krawędzi drugiego ucha. Boję się, że mały może być jednak za mały. Moja Milusia jest 3,5 kg kotką i ma drobną główkę i na nią jest ten mały ... :)

Brzózka

Post » Śro sty 09, 2013 21:23 Re: Koci kaganiec ®

Brzózka pisze:
sabianka pisze:Koniecznie muszę to mieć :idea:

Jeśli możesz to zmierz głowę, jednemu i drugiemu, nad oczami, tak od zewnętrznej krawędzi jednego ucha do zewnętrznej krawędzi drugiego ucha. Boję się, że mały może być jednak za mały. Moja Milusia jest 3,5 kg kotką i ma drobną główkę i na nią jest ten mały ... :)

pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetra :oops: u Rysia daje 11cm a u Yoko 12cm
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Śro sty 09, 2013 23:16 Re: Koci kaganiec ®

[/quote] pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetra :oops: u Rysia daje 11cm a u Yoko 12cm[/quote]

No to mi to wygląda bardziej na średni kaganiec. Ta część kagańca która jest z przodu pyszczka, nad oczami ma ok 10-11 cm :) To jak, średni ?

Brzózka

Post » Czw sty 10, 2013 12:31 Re: Koci kaganiec ®

Brzózka pisze:
pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetra :oops: u Rysia daje 11cm a u Yoko 12cm[/quote]

No to mi to wygląda bardziej na średni kaganiec. Ta część kagańca która jest z przodu pyszczka, nad oczami ma ok 10-11 cm :) To jak, średni ?[/quote]

Zdam się na eksperta i poproszę średni zatem :D
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Czw sty 10, 2013 12:38 Re: Koci kaganiec ®

sabianka pisze:
Brzózka pisze:
pomiar "na sztywno" linijką, bo niestety nie mam ci ja centymetra :oops: u Rysia daje 11cm a u Yoko 12cm

No to mi to wygląda bardziej na średni kaganiec. Ta część kagańca która jest z przodu pyszczka, nad oczami ma ok 10-11 cm :) To jak, średni ?[/quote]

Zdam się na eksperta i poproszę średni zatem :D[/quote]

Napisałam wczoraj priva. Proszę o dane :)

Brzózka

Post » Nie sty 13, 2013 14:17 Re: Koci kaganiec ®

:)

Brzózka

[poprzednia][następna]