DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 15:40 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

To dobrze.
Tomciowi zmniejszyliśmy dawkę antydepresanta, bo za dużo śpi....
Żal mi tego kotka...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 06, 2013 21:55 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Zaginęła Gapa kotka koleżanki. Gliwice ul. Sobieskiego/Mickiewicza.

Obrazek

OlaLola

Post » Nie sty 06, 2013 23:24 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Trafiłam tu przez przypadek, a widzę, że chyba dobrze...
Suche RC Urinary jeszcze potrzebne?

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Pon sty 07, 2013 11:23 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Tak Tomcio cały czas je je i póki co musi to być Jego dieta. Mam nadzieję, że nie do końca życia.
A przy okazji Antonina witam na wątku :) Kotecka nie chcesz? :mrgreen:

Gapa się znalazła :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

OlaLola

Post » Pon sty 07, 2013 12:49 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Pomyślałam, że może warto zgłosić Bubusia na wątku Ślepaczków. Zaraz znajdę link. Przy okazji może dowiesz się więcej czego wymagać od przyszłego ds, a co można pominąć.
Fajnie, że Tomcio na razie ma suchy RC Urinary. Jakby co, to też trochę podeślę. Jak zdrówko maluszka?
I jak jedzonko dla pozostałych, potrzebujecie czegoś? Pewnie tak, bo gromadka jest spora :)
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon sty 07, 2013 12:58 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Pon sty 07, 2013 14:54 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Ja już pisałam na ślepaczkowym wątku o Bubusiu i Jogim, ale jakoś hmmm odzewu nie było. Tzn nie żeby zaraz miały się znaleźć domki, ale tak jakoś mój post się obył bez jakichkolwiek odźwięku. Muszę tylko poprosić żeby je dali na pierwszą stronę wątku.
Z Tomciem i siuśkami jedziemy do weta w środę, załatwiłam już transport. Wezmę też Jogiego na szczepienie i jeśli złapię jakąś dziką kotkę to i na sterylkę kicię.
A jeśli chodzi o jedzonko no to jedziemy na rezerwach :roll:

OlaLola

Post » Pon sty 07, 2013 18:05 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Suche jedzonko (nie Urinary) jeszcze macie, czy też by się przydało?
Obrazek Obrazek

alata

Post » Pon sty 07, 2013 18:25 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Dziś się skończyło. Kociastym bardzo smakowało, zresztą Tomciowi też...
biedak nie mógł tego już pojeść przez ostatnie dni. Muszę jakieś nowe fotki porobić, także do tygodnia wrzucę nowe zdjęcia ferajny :)
Z Panią, która chciała adoptować Bobusia ustaliłyśmy, że jednak Bobo nie będzie odpowiednim dla nich kotkiem.
Musiałabym Ci się jakoś odwdzięczyć, może dam Ci kotka :mrgreen:

OlaLola

Post » Pon sty 07, 2013 22:34 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

:cat3: :love: :spin2: Tylko ciekawe co na to rodzina :strach: i czy nie odpadnę po wizycie przedadopcyjnej :mrgreen: ?
Obrazek Obrazek

alata

Post » Wto sty 08, 2013 10:40 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

alata pisze::cat3: :love: :spin2: Tylko ciekawe co na to rodzina :strach: i czy nie odpadnę po wizycie przedadopcyjnej :mrgreen: ?

Eeee najwyżej nie zrobimy wizyty :) no co jak co, ale Tobie kota bym dała bez niczego... :1luvu:

OlaLola

Post » Wto sty 08, 2013 18:09 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Dziś przede mną łapanie kotów na sterylki. Łapanka będzie w nocy. Mam nadzieję, że mi się uda. Cel: mama i ciocia Tomcia. To są dwie siostry dzikie okropnie. Ciotka to Black Face, a mama to siostra Black Face.
Z Tomciem hmmmm... no nie oszukujmy się, śpi i bardzo mało je.... a ja coraz bardziej się martwię. Cały czas mam przed oczami Merlina od Dorobelli, jaką walkę Ona stacza o tego kota, o każdy Jego dzień. My też będziemy walczyć.
Gdyby Merlin był u kogoś innego nie żyłby nie czarujmy się.
Żeby nie było, że z Tomciem jest bardzo źle, nadal Jego rytuał się odbywa. Mam na myśli to, że Tomasz przychodzi w nocy i mrrrrrruczy oczywiście prosto do ucha. :cat3: Wiem, że jeśli przyjdzie taka noc, że on nie przyjdzie wtedy będzie już źle. Co noc go wołam ( choć bez zaproszenia też by przyszedł na SWOJĄ podusie) i cieszę się, jak się mości.

Trzymajcie kciuki za łapankę.

OlaLola

Post » Wto sty 08, 2013 18:50 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Odpukaj w niemalowane. Dzisiaj się właśnie zastanawiałam czy na pewno będę wiedziała kiedy podjąć decyzję i go uśpić. Czy jeszcze poczekać, a może jakiś lek, specyfik. Może jeszcze coś. Ju wiem, że to było nasze ostatnie Boże Narodzenie, nie wiem czy dotrwa do końca marca, do Wielkanocy. W marcu minie jak rok jak Merlin umarł i po 40 minutowej reanimacji udało się go przywrócić. Potem kolejna zapaść.

Ja mam nadzieję, że Tomcio szybko wyzdrowieje. Mój tymczas Merlin umiera. Nie udało się znaleźć mu domu, leczenie, karmy, żwir (bo idzie go ponad 50 litrów w miesiącu, mocz bardzo śmierdzi) i brak perspektyw na dalsze szanse dla kota. Merlin się przytula, ale go boli. Dzień zaczynam od jeszcze poczekać, czy już jechać.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto sty 08, 2013 23:06 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

I tego momentu właśnie się boję. Zawsze jest dylemat, to jest najtrudniejsze. Mówi się, że "zawsze można uśpić" ale Ci jak Ci zwierzę cierpi, to nie jest tak łatwo. Z Tomciem to już przerabialiśmy jak do nas trafił. Jak dzień za dniem nie było lepiej. Jak patrzyłam w te Jego nabrzmiałe oczka, karmiłam go z butelki, wycierałam pyszczek, masowałam brzuszek i mu mówiłam, ze jeśli jutro nie będzie lepiej to nie pozwolę mu więcej cierpieć. A na następny dzień mówiłam to samo. Aż było lepiej, patrzyło się jak mały zaczyna sam jeść, jak maszeruje do kuwetki, jak pierwszy raz wdrapał się na łóżko. :)

Musi być lepiej, mam nadzieję, że wyniki będą lepsze. Może zmienimy antybiotyk z tabletek na zastrzyki, może dlatego mniej je. Zobaczymy co Powie Kasia ( nasz Fundacyjny weterynarz).

Z Perełką nie mieliśmy problemu, ona nie cierpiała, tylko była zła, bo nóżki odmawiały posłuszeństwa. Ale jak ciężko mi było powiedzieć, że Piotrek ma ją uśpić, coś mu tam wymamrotałam. A jak przyszły wyniki sekcji, to poczułam ulgę, bo nic się nie dało zrobić, niczego nie zawaliliśmy. Zawsze się myśli w takich sytuacjach co człowiek zrobił źle. Chłoniak ją zabrał, za szybko. Ale żyła wolna i przed śmiercią wiedziała co to miłość, dom i grzebień ( bo dziki kot uwielbiał się czesać).

Za pół godziny idę łapać Tomciową rodzinkę. Mam nadzieję, że Je złapię. Całą noc przesiedzę jak trzeba będzie. Muszę je złapać na tą sterylkę. Tyle razy mi się już nie udało...

OlaLola

Post » Wto sty 08, 2013 23:15 Re: DTu OlaLola,Potrzebne RC Urinary dla małego Tomcia:(str

Kciuki za łapankę i za powrót do zdrowia Tomcia :ok:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

[poprzednia][następna]