Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 18:19 Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Ten wątek powstaje w celu znalezienia super domu dla Miecia, kota znalezionego na osiedlu w Stalowej Woli.
Podobno błąkał się tam przez jakiś czas i łasił do przechodniów - a na dzikuska nie wyglądał: piękna sierść, pokaźny brzuszek i to bezgraniczne zaufanie do każdego. Miecio stał się jednak przedmiotem okrutnych żartów dzieci z pobliskiej szkoły. Był łapany na lasso, ciągnięty za łapki... sam jednak chyba nie odbiera tego jako traumy, bo nadal kocha każdego człowieka i niczego się nie boi :)

Nie szukam jego poprzednich Dużych. Kotek prawdopodobnie był niewłaściwie karmiony - wieku ok. 10 miesięcy ważył prawie 4,5 kg (teraz go nie ważyłam, ale raczej schudł u mnie). Ponadto, był niekastrowany, a uszy w strasznym stanie. Stan zapalny w jednym, był dla niego bardzo bolesny i nie dał się nawet dotknąć.

Miecio jest w tej chwili u mnie na DT. Okazał się przeuroczym, zabawowym kotkiem. Wygląda na ociężałego, ale nic z tych rzeczy :D Miecia aż roznosi, tak kocha zabawę :) Lubi też inne koty i zachęca je do wspólnych gonitw po domu :)
Kiedy się zmęczy przychodzi na kolana, układa wygodnie i mruczy :)

Mieczysław ma też inne zalety: bardzo mało się leni...nie wiem, czy jest mieszanką dachowca z jakimś rasowym, ale jego sierść jest wyjątkowo mięciutka i nie zauważyłam, żeby wypadała. Poza tym, kotek nie wskakuje na stoły :) Jest raczej kotem przyziemnym. No...czasem mu się zdarzy, ale nie to co w przypadku moich, które po zrzuceniu ze stołu, odbijają się od ziemi jak spężyna i znowu są tam gdzie nie wolno :)

Najchętniej zostawiłabym go tutaj na zawsze, ale niestety miejsce jest potrzebne na tymczasowanie kotów z lecznicy, gdzie siedzą zamknięte w klatkach.

No i na koniec trochę formalności: Miecio jest odrobaczony, uszy wyleczone, wykastrowany, pazurki obcięte :ryk:
Testy na FeLV i FIV ujemne. Będzie zaszczepiony. Kuwetkuje.

Oto Miecio:
Pierwsze zdjęcie zrobione jeszcze w lecznicy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu Miecio w typowej dla siebie pozycji horyzontalnej:
Obrazek

Miecio przyłapany na gorącym uczynku:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 03, 2013 13:46 przez Katalina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob sty 05, 2013 18:40 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

I jeszcze dowód na Miecia przyjazne nastawienie do kotów. Na filmiku on i Tofik:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... p8UU#at=45
Obrazek

Katalina

Post » Sob sty 05, 2013 18:49 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

W Mieciu zakochałam się od pierwszego wejrzenia, te oczka, półokrągłe uszka i całkiem okrągły brzuszek :D
Z tego co sama mogłam zaobserwować, to Miecio jest uosobieniem( ukotowieniem?) łagodności. Idealny kot dla każdego bez wyjątku :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pon sty 07, 2013 10:30 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio coś nie ma szczęścia do domków...
Już były dwa zdecydowane i kontakt nagle zamarł. Może odległość kogoś zraziła...oba były z drugiego końca Polski.
Myślę, że powinnam zapraszać wszystkich potencjalnie zainteresowanych do domu na oglądanie :) Nie ma osoby, która nie wyszłaby zakochana w nim. Nawet moja koleżanka nielubiąca kotów, wołała swojego męża żeby pokazać jakie cudo mi się trafiło :) Stwierdziła też, że kotów nie uwielbia, ale Miecio jest wyjątkiem :)

A tu Miecio w ulubionej pozycji do spania :) Horyzontalnej :)
Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Pon sty 07, 2013 19:23 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Banerek dla Miecia :1luvu: :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h2xwp][IMG]http://i.imgur.com/U1m0y.gif[/IMG][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sty 07, 2013 19:27 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Dzięki amyszka :1luvu:

Banerek jak zwykle śliczny :) A Jadzię już można odpiąć...znalazła wspaniały dom. Kto wie, może właśnie dzięki banerkowi :)
Obrazek

Katalina

Post » Pon sty 07, 2013 19:32 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Superrrr ! :piwa: Bardzo się cieszę że Jadzia ma dom :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon sty 07, 2013 22:36 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

I jeszcze parę zdjęć miecia...

Opalanie brzucha:
Obrazek

Obrazek

Tu Miecia zmogło podczas zabawy tunelem:
Obrazek

Zuzia niezbyt zadowolona :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 10:07 przez Katalina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Katalina

Post » Śro sty 09, 2013 10:02 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Łomatko, jaki cudny cudak, jak ja bym go chciała :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro sty 09, 2013 17:13 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio uwielbia zabawę w kuwecie :) albo chce mi pomóc :)
Za każdym razem kiedy usłyszy, że zaczynam w niej sprzątać, biegnie na połamanie łap, wskakuje do niej, wykłada się całym cielskiem i zrzuca z łopatki wybrane przeze mnie kulki. Nie wiem o co mu chodzi z tą pomocą, ale tłumaczę mu, że to niehigieniczne i powinien tego zaprzestać :ryk:
Obrazek

Katalina

Post » Pt sty 11, 2013 17:48 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Rozkoszny rozrabiaka :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt sty 11, 2013 19:54 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Dzisiaj miałam przyjemność pomiziać tego słodziaka. Nie jest już takim grubaskiem jak na pierwszym zdjęciu, ciocia Katalina sprawdziła się w roli osobistego trenera.
Miecio jest bardzo ciekawskim kotkiem, od razu na przywitanie mnie obwąchał, potem był po prostu wszędzie. Wszedł do szafki, do kartonika, polował na moją rękę, a potem polował na sznurówki w moich butach. Ma niesamowitą sierść, mięciutką i błyszczącą, mógłby śmiało reklamować jakiś szampon :D
Ma w sobie dużo z kociego dziecka, wariuje, łapie ząbkami, boksuje łapkami. Taki mały koci świr :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Sob sty 12, 2013 11:59 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Kasiu tylko nie odchudzaj Miecia za szybko-byłam ze swoją grubasią-Kasią w Lublinie ,też mam ją odchudzić-profesor powiedział że szybkie odchudzenie kota może doprowadzić do stłuszczenia watroby :( a słodziak z niego boski :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob sty 12, 2013 12:15 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Ja go w ogóle nie odchudzam :ryk: Nie wiem na jakiej diecie był wcześniej, ale u mnie koty jedzą 3 razy dziennie, całkiem normalne porcje - w tym zawsze rano mięsko. Podejrzewam, że dostawał po prostu niskiej jakości karmę, albo jakieś resztki ze stołu...za dużo węglowodanów i za mało białka jak na kota. Ludzie czasami nie mają wiedzy o kociej diecie i karmią koty kanapkami z serem, albo kaszą z niewielką ilością mięsa...

Poza tym Miecio bardzo dużo się rusza. Szaleje z moimi kotami...a jak zmęczy jednego, to zabiera się za drugiego. Nigdy nie ma dość :)
Obrazek

Katalina

Post » Pon sty 14, 2013 15:56 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio wprowadza nowe zasady podczas posiłków. Mianowicie: zamiana miseczek. Każdy kot dostaje w swojej miseczce chrupki. Miecio zje kilka ze swojej, po czym pakuje pyszczek do miski Tofika, Tofik wtedy przestawia się na miskę Tomka, a Tomek na Miecia...i tak w kółko.
Mieciowi się wydaje, że tym sposobem jego miska pozostanie nietknięta, a sam więcej zje...kiedy jednak wraca do swojej, tam już nic nie ma :) Taki z niego mały strateg :)

Miecio niezmiennie oczarowuje i podrywa każdego, kto do mnie przyjdzie :) Ostatnio była wiewióra i moja mama :) Obie były zaczepiane i podgryzane, a Miecio jakoś dziwnie się uaktywniał w towarzystwie gości :) Prawdziwy z niego zabawiacz :)
Obrazek

Katalina

[następna]