Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 22:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Alienor pisze::ok: :ok: :ok: :ok: za Stefankę i Balbinkę z kociakami i za wszystkie koty z interwencji :ok: :ok: :ok: :ok:

A ponieważ co poniektórym jestem winna tłumaczenie ze slangu na polski: "Weź poczejsuj tim bo ci się tiket zbriczuje" - oznacz po prostu " Weź pogoń ekipę (naprawiającą) bo zgłoszenie niedługo przekroczy maksymalny określony umową z klientem czas na rozwiązanie problemu tego typu" :D .

:ryk: No kurcze rozumiałam - tylko pojąć nie mogłam .

Idę nadrabiać czytanie wątków, zaległości mam.

PS Neigh skoro nie masz swojego wątku , to wychodzi na to, że wszędzie na "Tymczasie" jesteś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sorry za prezdęęęcki żart nie mogłam się powstrzymać - rozumiem - podziwiam Cię , że na to wszystko czas masz w ogóle :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon sty 07, 2013 22:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:
PS Neigh skoro nie masz swojego wątku , to wychodzi na to, że wszędzie na "Tymczasie" jesteś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

o toto to - dokładnie:-). Wiesz ja lubię pisać........ale wątek to taki hmm obowiązek. Gerard miał swoj wątek.....ale nie bardzo mam ochotę tam wracać myślami.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 07, 2013 22:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Gerard...hmmm...

NEWSY z Kociego Swiata!

- maluchy piją , jedzą, dobrze się mają.Mama Balbina znacznie lepiej się miewa, ponoć pozdrawia...
- USG jutro, nie wszyscy dojechaliby na dziś
- Stefanka o dziwo lepiej...po przetoczeniu krwi.Ma wielotorbielowatość nerek.Nie rokuje niestety dobrze,ale póki je (a je i to sporo) ma szanse...

Domek zapytał o Zmiotkę.Fajny domek.Nasza kochana Ania zrobi mu PA i wymieciemy Zmiocię do Persa Macieja i nowej Dużej.Fajnej.

Na tej fali postanowiłam zamieśćić tu moją stypendystkę - Angelinę .Zaraz poproszę Cypiska o wklejenie fotek...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 07, 2013 22:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O, Kotkins! Jesteś! :D
Jak dobrze że z kocią rodziną dobrze. Kciuki dalsze! :ok: I witrualne głaski dla plaskaczy.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 07, 2013 22:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Szczególnie za Stefankę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 07, 2013 22:59 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No to uwaga ( tu buduję nastrój )

Ustalone zostało, że Baltazar może zacząć szukać DS - niniejszym ogłaszam casting na dom stały dla Baltazara. NIEWYCHODZĄCY!

Jesli ktoś chce koniecznie coś wypuszczać, możemy mu dodać w pakiecie kurę. nie mam siły dziś tłumaczyć czemu:-) Zapytajcie Kotkinsa......moze Wam opowie, jak się przestanie dusić ze śmiechu:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sty 08, 2013 0:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Co, ktoś chciał wymienić kurę w stanie żywym na kota (byle, pani, łowny był?)

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 08, 2013 0:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Gerard...hmmm...

NEWSY z Kociego Swiata!

- maluchy piją , jedzą, dobrze się mają.Mama Balbina znacznie lepiej się miewa, ponoć pozdrawia...
- USG jutro, nie wszyscy dojechaliby na dziś
- Stefanka o dziwo lepiej...po przetoczeniu krwi.Ma wielotorbielowatość nerek.Nie rokuje niestety dobrze,ale póki je (a je i to sporo) ma szanse...

Domek zapytał o Zmiotkę.Fajny domek.Nasza kochana Ania zrobi mu PA i wymieciemy Zmiocię do Persa Macieja i nowej Dużej.Fajnej.

Na tej fali postanowiłam zamieśćić tu moją stypendystkę - Angelinę .Zaraz poproszę Cypiska o wklejenie fotek...

Anka z Gdyni ma kota z wielotorbielowatością. Tylko mi się zapomniało który to kot, popatrzę.
I już wiem, to Szarotka i jak ostatnio Ania napisała ma już ją 8 lat:)
viewtopic.php?f=1&t=107434&start=1245

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 08, 2013 7:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dziś powinna wpłynąć stówka ode mnie, od razu będzie na USG :wink:

I tak na wszelki wypadek, bo nie ma tej informacji na pierwszych stronach wątku (a szkoda)

Fundacja Azylu Koci Świat, Kątne 59; 05-190 Nasielsk
rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Wto sty 08, 2013 7:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Życzenia zdrowia dla Balbiny z maluchami, Stefanki :1luvu: i pozostałych kotów wyciągniętych z meliny :ok: :ok: :ok: :ok: . I może by kotkins napisał o co chodzi z tą kurą? :mrgreen:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 08, 2013 8:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Poprawiłam - jest juz numer konta. Dzieki La Monture za uwagę:-)
Ja nie jestem od kasy - kazda stara sie miec swoja działke. od kasy to jest Kasia.

Dobra ciut Wam napisze - Kotkins mi czytał przez tel rózne maile od ludzi "chetnych". W tym od jednego pana, który opisuje rozliczne zwierzeta swe ( mam to,i to i to ), potem mail od drugiegio ( lub tego samego, bo mnie sie to juz myli ) pana - z kolei posiadajacego idealne warunki dla kota - duze podwórko np.

Tradycyjnie sie zastanawiamy - którego kota komu można dać.......ze wiecie taki ten......portret pasujący. Wiec Kotkins czyta i "co temu panu damy?". Na co ja ze stoickim spokojem bez chwili wahania........KURĘ. Temu panu mozemy dać kurę.......Kotkins sie na 2- 3sec zapowietrzył po czym powiedział TY masz raaację - wychodzenie jest dla kur bardzo dobre. Kura musi grzebać........No i w tym miejscu ryknęłysmy takim smiechem, ze sie przez kolejne 7 min ni dudu nie dało pogadać. Na tej fali panu od rozlicznego stada można było dać.........kozę. Ale obawiam sie, ze Kasia nie odda..........pazerna taka

Obrazek

Neigh

Post » Wto sty 08, 2013 9:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A jak tam u Stefanki z oczami? Wygląda już lepiej niż na tej fotce sprzed kilku dni?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto sty 08, 2013 10:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze: [...] Tradycyjnie sie zastanawiamy - którego kota komu można dać.......ze wiecie taki ten......portret pasujący. Wiec Kotkins czyta i "co temu panu damy?". Na co ja ze stoickim spokojem bez chwili wahania........KURĘ. Temu panu mozemy dać kurę.......Kotkins sie na 2- 3sec zapowietrzył po czym powiedział TY masz raaację - wychodzenie jest dla kur bardzo dobre. Kura musi grzebać........No i w tym miejscu ryknęłysmy takim smiechem, ze sie przez kolejne 7 min ni dudu nie dało pogadać. Na tej fali panu od rozlicznego stada można było dać.........kozę. Ale obawiam sie, ze Kasia nie odda..........pazerna taka

a ja w takiej sytuacji zwykłam mawiać:
"Temu panu, w tym lokalu, to już tylko podamy płaszcz..."
a z tą kurą, to świetny pomysł!
mogę to przejąć?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto sty 08, 2013 12:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:
:oops: Mnie się wydaje, że to koty znajdują nas... w jakiś magiczny sposób.
Wyślij w kosmos wiadomość a Twój kot ciem znajdzie

Tak, tak, wysyłam :)

OKI pisze:
Rudy Kotek pisze:I tu mam pytanie: jak znaleźć takiego kota? (takiego w typie Persony, albo kotkinsowej Fiony)

Hehehe... miałam kiedyś podobny problem.
Zalogowałam się na miau, żeby znaleźć towarzystwo dla mojej charakternej Szelmy.
Szukałam kota nie miziastego (żeby Szelma nie była zazdrosna), dorosłego i w miarę spokojnego. W sumie niedużo, ale znaleźć nie mogłam - wszystkie były "namolne miziaki" :twisted:
W końcu znalazłam Taćkę, to ta się wzięła i znamolniła już u mnie ;) Na szczęście trwało to 2 lata, więc Szelmus nie cierpiał zbytnio. Niestety proces znamolniania się rozwija cały czas :roll:
Ale fakt, osobowość Taciul ma :twisted:

O, własnie, osobowosc - z osobowoscią to i miziasty może być :)

Neigh pisze:
Rudy Kotek pisze:
I tu mam pytanie: jak znaleźć takiego kota? (takiego w typie Persony, albo kotkinsowej Fiony)

A musi to być pers koniecznie? I dziewczynka? Kurcze jaki problem ze znalezieniem złośliwego kota.? Mówisz ........masz. A Persona NIE JEST złośliwa w żadnym razie.

Aktualnie mam wprawdzie
nieco wycofane, niechętne zakoceniu, lejące kocury a kotki już nie, nachalnie pchające się na kolana. I co mam je tu lansowac?

Weź znajdz tu dom bez kotów:-) albo z jednym kotem.....A jak na dodatek kot do oddania jest czarno - biały to juź w ogóle porażka. I co z tego, ze taki Roman jest absolutnie zajefajny. Jak nikt tego nie słucha..bo co to za radocha wziąć sobie kota z powodu charakeru. A ja gdybym mogła, to by dziś u mnie był. Roman jest zwykły i biało - czarny. Może gdyby był fioletowy w kropki miałby szanse...

Hmm złośliwy........noo nie złośliwy to akurat nie - ale mam takiego, który chętnie włomocze.......nie pers......syberyjczyk - nie chcesz aby?:-)

Pers - tak, raczej tak. Z płci damskiej prędzej zrezygnuję, niż z persowatosci. Kolor nie ma znaczenia, ale lepiej, żeby nie był za jasny BO SIE BRUDZI ;)
Przepraszam za insynuacje odnosnie Personiej złosliwosci. Raczej mi chodzi o taki sowi, budzący respekt wygląd i charakter.
Ale syberyjczyki też mi się bardzo podobają (jak przymknąć oko - to przecież prawie jak pers!) - tak naprawdę, to się boję, że jak pojadę gdzies koty oglądać, to zabiorę do domu pierwszego, którego zobaczę, albo i dwa...

Więc na razie rozważam sprawę na zimno - mam czas, bo Rezydent jest pod baczną obserwacją z powodu diety (jest gruby, a mało je - czytam miau i spisuję, na co go przebadać (a może gdzies tu jest taka fachowa instrukcja obsługi kota?), bo weci się nie sprawdzili zupełnie: jakos nie trafiam na dobrych - szczepić nie trzeba, bo nie wychodzi, badać nie trzeba bo ,,zawsze się cos znajdzie A PO CO", ,,pani chce sterylizować? ale pani, takie koty TRZEBA ROZMNAZAĆ").

Lidka pisze:Zerknij do naszego katowickiego schronu na Milowickiej.
Jest tam piękny i wredny długowłosy:))
o taki
kocurek- 606/12
od 10 12 w schr
obserw do 24 12
Obrazek Obrazek

Tak, paczyłam już na niego. Kot z historią. Na Milowicką pewnie pojadę niedługo - mam trochę karmy do oddania, mój jej sam nie przeje.

Rudy Kotek

Od: Pon lis 26, 2012 10:22

Post » Wto sty 08, 2013 13:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Puchatek pewnie już będzie w DT:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]