OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 17:50 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

:ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie dla Ciebie i kociastych :ok: :ok: :ok: :ok: i dla TŻa też oczywiście :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 06, 2013 22:13 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

ASK@ pisze:Nie neguję,że TOZ to nie tylko dla dzikunów jest potrzebny.Talony powinny być dla ludzi biednych co nie mają szans na kastrację zwierząt.

Bogata się odezwała. Jako i ja.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 07, 2013 8:59 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

MalgWroclaw pisze:
ASK@ pisze:Nie neguję,że TOZ to nie tylko dla dzikunów jest potrzebny.Talony powinny być dla ludzi biednych co nie mają szans na kastrację zwierząt.

Fakt.Bogatam bardzo. :mrgreen: Od połowy 2011 nie mogłam doprosić się talonu dla moich kotów.Więc odpuściłam.

Głowa mi do nocy środkowej pękała.Dziś mało przytomna jestem.Jakby to była nowina. :mrgreen: Zastanawiałam się późnym rankiem dlaczego taka głupia jestem i wstaję by do dzików iść.Wszak nie zaprotestują, nie zagryzą, nie umrą z głodu z powodu jednego poranka...A jak wróciłam to załączyłam tryb Samochwały co to za porządki się wzięła.
Znaczy się śledzenie i mycie tego co koty zafajdoliły.Pralka sama wyprała.TZ sam rozwiesi.A ja umyta i wyżelowana do pracy sie spóźniłam ganiając za gerberkami.Masza i Misza nic ostatnio innego jeść nie chcą.I to musi być rozrobione ciepła wodą. Horror sobie wyhodowaliśmy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 07, 2013 9:35 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

No może troszeńkę rozpuszczone, ale po takich przeżyciach jak nie rozpieścić odrobinkę :wink: . Jak długo na kolanach nie zasuwasz za nimi, podtykając po trochu na palcu, to jeszcze nie jest z Tobą tak źle :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 07, 2013 10:37 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Alienor pisze:No może troszeńkę rozpuszczone, ale po takich przeżyciach jak nie rozpieścić odrobinkę :wink: . Jak długo na kolanach nie zasuwasz za nimi, podtykając po trochu na palcu, to jeszcze nie jest z Tobą tak źle :ok: .

Nie wszystko opisuję :wink: Jeszcze są pewne granice. :mrgreen:

Malce są cudne a szczególnie Miś skradł moje serce.Płaczliwie gada ,podpuszcza mnie żałością w głosie i pcha się na mnie do spania,kolankowania...Śpi jak Żuniek wtulony w moją szyję. Nabył tych cech podczas choroby. Ciagle wygrzebuje się z osłabienia spowodowanego chorobą.Cieżko to przeszedł. Napisałam ogłoszenia...Napisałam!
Tak jak napisałam już dla wszystkich ,które nie mają. Tylko je dać w eter. TYLKO!
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 07, 2013 10:58 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

ASK@ pisze:
MalgWroclaw pisze:

Fakt.Bogatam bardzo. :mrgreen: Od połowy 2011 nie mogłam doprosić się talonu dla moich kotów.Więc odpuściłam.

Ale nawet na naszym forum TOZ Otwock chwali się jak dużo zrobił dla bezdomnych zwierząt. Chociaż jak się popatrzy na ich statystyki na stronie internetowej, to my same wysterylizowałyśmy więcej bezdomniaków niż cały TOZ. :evil:

I chyba dobrze, że Otwock podpisał umowę na sterylizacje na Woli. Jak sobie pomyślę o dotychczasowym chirurgu w Otwocku, to mi się słabo robi. Wypuszczanie bezdomnych kotów w dniu sterylizacji... nie mogę o tym myśleć spokojnie. :twisted:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sty 07, 2013 13:21 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Oferuję gumtree tablicę i moruska, podeślij mi tylko co tam masz :-D
adopcjeada@gmail.com

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon sty 07, 2013 13:25 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

_ogonek_ pisze:Oferuję gumtree tablicę i moruska, podeślij mi tylko co tam masz :-D
adopcjeada@gmail.com

Podeślę z domu.Dzięki. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 07, 2013 20:20 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Tak net muli,że nic zrobić nie mogę
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 07, 2013 22:30 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Się poczeka :-)!
Dobra wiadomość dogrzebałam jakieś fanty na bazar ale wystawię w środę, czwartek.
ASK@ pisze:Tak net muli,że nic zrobić nie mogę

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto sty 08, 2013 6:27 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

U mnie Miziak zjadł i siusiał do kuwety :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 08, 2013 6:36 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Obrazek
co powiesz Asiu na takie trzy pokraki?
Czy jesteś dość odważna, żeby je złapać na kastrację??? :lol: :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto sty 08, 2013 9:02 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

moze bym i ucapiła w jaką łapkę.Tylko który wet mi by je wyciachał?TOZ-owski z Otwocka?

Znów ranek mnie zaskoczył.Męczą mnie ostatnie dni migreny i źle sypiam.Do tego Misiaczek co MUSI spać na mnie co decydowanie ruchy moje ogranicza.Do tego dochodzi Julinka,Lucek...
Naszykowałam szybko naszym, podwórkowcom i dzwoniąc zębami poszłam z garami. Wielkim truchtem pogalopowałam do posesjowej.Czas mnie gonił. Nawet zadowolona byłam bo mi tłuszczyk z paśnych kopytek zlasuje się deczko. Nawet miałam czas dobry jak wracałam.Ale...kątem oka (jeśli takowe jest) zobaczyłam rude leżące na betonie.Za płotkiem. Nie miałam sił dygać przez parkany ale koć zdecydował się ewakuować na moje słodkie kici pod auta. Znów to cholerne rude.I japę drze.Dałam jeść, postałam, pogadałam z nim luźno o pogodzie i jak się czuje ... Grzecznie mi nie przerywał a z jedzeniem czekał aż skończę i...odejdę. No i mam zagwozdkę.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sty 08, 2013 9:07 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

Zaglądam tutaj codziennie ale ukradkiem - jestem bardzo zakręcona i służbowo i prywatnie! W najważniejszym momencie w sobotę byłam odcięta od internetu. :| Na forum też cały czas coś się dzieje nawet tam w czym biorę udział :(
Może coś się dzieje z pogodą - u nas też pisałam, że mam dziwne problemy ze snem :|
Za Misia :ok: Za Ciebie :ok: TZ :ok: i wszystkich :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sty 09, 2013 8:09 Re: OTW8-Żuk[*] Foty od str.15

http://ulubiency.wp.pl/kat,1010811,titl ... omosc.html

Jak przeczytałam tytuł to najeżyłam się.A to całkiem ok napisane.

U nas Żwirek kicha mocno i ciągle chodzi z okiem przymkniętym.Szycha ciągle ma jedno załzawione. Julka ciągle walczy ze świerzbem. Piotruś wczoraj miał zimny chów i zostały otwarte drzwi.Koty sobie zagladały do niego, spacerowały...Dziś Lila poszła sobie do niego mając w nosie fuki.Moze sie nie ubiją.Nie może ciągle facet pokoju blokować. Masza odjadła się i na wszystkie podtykane dania błekała. Miś ciągle tylko gerberki je.
Telefony o koty są.Szczególnie o Maszę dzwonią z zachwytem,że taki mały kot o tej porze. Tylko,że to ciągle nie te domy.Albo ja mam za wysokie wymagania.To zdanie dzwoniących. Nawet pani zootechnik nie mogą zrozumieć,że Masza MUSI mieć kociego towarzysza.A to,że oni z racji zawodu są przygotowani to już inna historia.Tylko nie byli przygotowani,że mała preferuje koty.Nie mogli zrozumieć,ze ich towarzystwo kot będzie miał w nosie. Ludzie nie czytają co ciągle napawa mnie zdziwkiem ,ogłoszeń.Pisze wyraźnie,że nie jest biszkopt miziakiem i przytulakiem.Jest tajfuńska wiewiórą.A oni chcą Maszę jako kota na kolankowego.

Zajrzałam dziś na fb Otwockiego TOZ-u. Co by sobie humor poprawić. Delikatnie mówiąc, pani założycielka poprosiła o nie bicie piany i nie chwalenie się swymi osiągnięciami (pewnie do mnie to było bo jestem w tym dobra :mrgreen: ) tylko czynny udział w odparciu projektu UM w sprawie kastracji i leczenia zwierząt bezdomnych.Na moje pytania jak ten czynny udział protestacyjny pod ich wodzą ma wyglądać do tej pory odpowiedzi nie uzyskałam.
A tak swoja drogą jakbym się chciała pochwalić to powinnam zestawienie zrobić zwierzaków co przewinęły sie przez mój dom. Ze szczegółami .Pikantnymi również. :piwa:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]