Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Myszolandia pisze:Aniu ,myślałyśmy o Was 25-tego...............
i caly czas o Was myślimy ..
trzymamy,żeby ten rok był o wiele lepszy ,we wszystkim//![]()
![]()
Myszolandia pisze:Aniu,piękne masz te bazarki
JaEwka pisze:o matkomaluszek jakiś??
Anna61 pisze:No i tak,
koteczkę odwiozłam do domku, jest w zamykanym pomieszczeniu z oknami, obok tego pomieszczenia jest pokoik pracy nowej pani.
Kotka na razie będzie miała spokój, aby nabrała zaufania i się wypucowała, jest zestresowana i to bardzoale co się dziwić, jak od czwartku siedziała praktycznie w kontenerku.
![]()
Oto koteczka,![]()
![]()
bardzo podobna do Myszki['].viewtopic.php?f=1&t=110264&hilit=Maluszki+urodzone+na+w%C4%99glu
Anna61 pisze:No i d..a blada.![]()
Telefon do pracy, od pani co wzięła ode mnie koteczkę tą bezdomna po sterylce, kotka siedzi cały czas za meblami zestresowana. Nie je, syczy na panią i pana, sika wszędzie, rzuca się na szyby w oknie, zrywa firanki.
Pani rezygnuje czego nie mam jej za złe, bo dobro kotki, jej zdrowie, a nawet życie jest najważniejsze.
Oczywiscie powiedziałam, że pojadę po nią po 13 godzinie jak wyjdę z pracy.
Zadzwoniłam do karmicielki, że kotka wraca bo nie może się odnaleźć w nowym miejscu i zamknięciu.
Schronisko w tej sytuacji zupełnie odpada, bo parę dni i było by po kotce.![]()
Pojechałam po kotkę, przygotowana w problemy ze jej złapaniem, zaopatrzona w rękawiczki, a ona siedziała wciśnięta miedzy szafkę a ścianę i bez problemu wzięłam ją i wyciągnęłam za skórę na karku.
Bez problemu też włożyłam ją do kontenerka, ufff.
Następnie odwiozłam na stare śmieci, postawiłam kontenerek na trawie, otworzyłam drzwiczki, nie wychodziła. Karmicielka się do nie odezwała a ona wyszła i zaraz poleciała sprawdzać, czy aby wszystko jest na swoim miejscu, a miauczała przy tym, a obcierała się o wszystko dupką z podniesionym ogonkiem,wygłodniała poszła do miejsca karmienia.
![]()
Widziałam szczęście w oczach tej kotki,![]()
![]()
gdy ją wypuściłam w jej miejscu, i chyba to przysłowie jest jak najbardziej adekwatne do tej sytuacji -
''Lepszy na wolności kęsek byle jaki niźli w niewoli przysmaki''
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954 i 9 gości