Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 8:18 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Dziewczyny, ja się zgadzam z Randą i Sylwią, że potrzebne jest jakieś zgranie i informacje na wątku, bo nie wszyscy zaangażowani znają się prywatnie, piszą do siebie maile, dzwonią. Jeśli będzie wiadomo co i jak, to można również udzielać informacji na FB, jeśli nie zawsze ktoś z najbardziej zaangażowanych będzie miał czas, aby i tam coś napisać.
Moim zdaniem Edzia powinna pojechać do Poznania, bo Poznań był pierwszy. Poza tym skoro są szukane domy w całej Polsce i się znajdują, to za przeproszeniem, nie róbmy sobie z gęby cholewy, bo więcej nikt nas poważnie nie potraktuje.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie sty 06, 2013 11:23 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Dziewczyny, jeszcze raz przepraszam :(
W warunkach "z piątku" nie wiadomo było jak długo kota będzie musiała zostać w lecznicy. W tej sytuacji wydawało mi się, że lepiej będzie dać jej szanse na normalny dom na miejscu - bez konieczności dalekiej podróży. Poza tym gdyby coś było nie tak to zawsze bliżej. Ale rozumiem was - bardzo głupio wyszło.
Mam nadzieję, że kota będzie szczęśliwa.
Co do jej adopcji - zauważcie - ona jest biała. Takiemu kot ma o wiele większe szanse na dom niż pozostałe. Gdyby domy "zabijały się" o któregoś z pozostałych to byloby bardzo optymistyczne, jednak tak nie jest.
Myślę, że osobą najbardziej zorientowaną i mega zaangażowaną jest Randa - najlepiej gdyby ona decydowała...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie sty 06, 2013 11:43 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

aga&2 pisze:Dziewczyny, jeszcze raz przepraszam :(
W warunkach "z piątku" nie wiadomo było jak długo kota będzie musiała zostać w lecznicy. W tej sytuacji wydawało mi się, że lepiej będzie dać jej szanse na normalny dom na miejscu - bez konieczności dalekiej podróży. Poza tym gdyby coś było nie tak to zawsze bliżej. Ale rozumiem was - bardzo głupio wyszło.
Mam nadzieję, że kota będzie szczęśliwa.
Co do jej adopcji - zauważcie - ona jest biała. Takiemu kot ma o wiele większe szanse na dom niż pozostałe. Gdyby domy "zabijały się" o któregoś z pozostałych to byloby bardzo optymistyczne, jednak tak nie jest.
Myślę, że osobą najbardziej zorientowaną i mega zaangażowaną jest Randa - najlepiej gdyby ona decydowała...

aga&2 zgodnie z tym co napisałaś to Edzia z racji swojego koloru futerka długo by w klatce w lecznicy nie siedziała wszyscy o tym wiemy, a co z pozostałymi dwoma kotami, które są w lecznicy, przecież wiadomo że one w tak ekspresowym tempie nie znajdą domu jak Edzia i to Cwaniaka lub Buraska można było zaproponować tym Państwu którzy zainteresowali się Edzią, a z decyzją odnośnie Edzi powinnaś poczekać do czasu jak będzie wiadomo jak wypadła wizyta pa w Poznaniu i skoro namieszałaś to powinnaś teraz iść i zabrać Edzię od tych ludzi, którzy ją wyadoptowali i wyjaśnić im całe nieporozumienie albo zadzwonić do ludzi z Poznania i im wyjaśnić dlaczego pomimo pozytywnej opinii po wizycie pa Edzia nie trafi do ich domu.

aga&2 nie powinno być tak, że Randa jest tylko jeleniem od odbierania telefonów, a w efekcie końcowym to Ty decydujesz do którego domu trafi dany kot, bo to jest bez sensu.

1.Dziewczyny, która z Was jest osobą decydującą w sprawach adopcji kotów z tego wątku? której z Was przekazywać namiary na osoby zainteresowane adopcją?

2.czy ktoś będzie robił ogłoszenia dla Buraska z nowymi zdjęciami? ogłoszenia Cwaniaka robiłam ja i zmienię zdjęcia na nowe, skoro Edzia nie jedzie do Poznania, bo znalazła DS w Białymstoku to jej ogłoszenia już usuwać?

3. warto by było ustalić jakiś plan działania, jak na razie wyszło zamieszanie :roll: , trochę ludzi się zaangażowało w pomoc na tym wątku i warto by było informować tu na wątku jak sprawy wyglądają, no chyba, że uda się Wam wyadoptować pozostałe koty do domów znajdujących się w Białymstoku.

edit: proszę o jasna informacje które koty potrzebują ogloszen na jakie woj., jaki nr. tel. podawać w ogłoszeniach, w ogłoszeniach które robilam 22.12, 23.12. 30.12, 02.01 podawalam nr. do Randy, czy w ogóle potrzebna Wam pomoc z ogłoszeniami?

edit: czy koty przebywające w lecznicy Burasek i Cwaniak mają zrobione szczepienia? bo nie wiem co pisać w ogloszeniach
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie sty 06, 2013 17:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Mam nadzieję, że Edzi będzie dobrze w nowym domu, jakby co jest jeszcze dom dla niej w odwodzie :wink:
Przeprosiłam bardzo tych ludzi z Poznania, pani była rozczarowana, ale życzyła Edzi dobrego domu.
Wyszło jak wyszło, ale wszyscy chcemy dobrze i mnóstwo osób robi kawał dobrej roboty
Ogłoszenia potrzebne bardzo i w zasadzie gdzie się da, jak będą domy w Polsce to koty będą tam jeździć
ogłoszenia dalej na mnie
koty w lecznicy szczepień nie mają

Murka, Śnieżynka i Czarusia pojechały dziś do W-wy, Murka na DT do Hani Roszkowskiej (śmierdziała jak licho i futro miała głównie w kolorze szaro-żółtym zamiast szaro-białym), Śnieżynka i Czarusia do DS-ów(połączonych z wizytami pa)-mam nadzieję, że będzie ok,jakby co to zostaną na DT, kotki miały okazję zabrać się z Tuptusiem do DT do Józefowa, pojechała też Gandzia od pinokio, wieści jeszcze nie ma, poza tym , że Murka już z Hanią :D Za kierowców robiły dziś Evelin i pati-c.

Obrazek

Obrazek

tu jeszcze zdjęcie Tuptusia z Kryśką (vel Magdą) przed wyjazdem

Obrazek
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie sty 06, 2013 17:42 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

I w oczekiwaniu na wieści nowe zdjęcia Kryśki z wielką prośbą o jej ogłaszanie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 06, 2013 17:46 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Krycha, dopucuj futerko trochę i będziesz git dziewczyna.
Czekamy na wieści po podróży.

Randa, a Śnieżynka i Czarusia do DS-ów pojechały równie pachnące jak Murka do Hani? Czy udało się choć trochę odpicować dziewczyny?

issey32

Post » Nie sty 06, 2013 22:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey-litości....Randa zrobiła zdjęcia..Nie będę pucowac futerka (nawet nie wiem,czy koty się kąpie...nic nie wiem..),żeby Krysi nie wkurzyć..ona taka socjalna..wczoraj dostała obrożę z adresatką...tam jest napis- my home (mój dom).....Jeszce nie wypełniony...
Zresztą,nic nie wiem o kotach..działam doraźnie,ale wiem,że Kryśka zadowlona,bo jak Ja wezmę na ręce to mruczy..na razie (na przetrwanie dostaje trochę puszki,trochę mięsa świeżego ( koszmar,bo ja wegetarianka) i jeszcze suchą karmę kiti-ket ..podobno złej jakości...
ALE: wszystkiego sie dowiem...powoli....
Dziś miałam okazję spotkać Kasję i Olę...powiem tylko tyle- jak się spotka takich ludzi- to żyć się chce...

Pozdrowienia z domu typowo świnkowego od dzikiego Teodorka uratowanego z laboratorium...no cóż,jestem na miau,ale ja wszędzie wszystko zaświnię :)
Obrazek

Issey,ale ta Murka..wytłuk pełną gębą..śmierdząca,a jaka brudna,,ba białym ręczniku w kontenerku sypało się z Nej...masakra..Dzięki Bogu,DT kociasty

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Nie sty 06, 2013 22:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wieści są super :D Koty trafiły do zwierzolubnych fajnych domów, nie było żadnych wątpliwości czy je zostawiać.

Śnieżynka mieszka na Ursynowie z psem, świnkami, jaszczurkami, itp. Od wczoraj nocowała wnuczka czekając na kocicę, w najbliższej rodzinie weci.

Czarusia na Pradze z drugim kotem do towarzystwa, pani zakręcona na punkcie kotów, Czarusia bardzo wyczekana.

I Śnieżynka i Czarusia miały swój ,,zapach", ale Murka dziś przebiła je na głowę, tak śmierdziała i taka brudna była - no ale Hania stwierdziła, że ją dziś umyje :D

Rano Kassja i Ola robiły im przed wyjazdem testy, wszystko ok.

Gandzi też się domek pod W-wą bardzo udał, pani już dzwoniła do mnie zaniepokojona, że Gandzia co prawda się nażarła, ale nie chce zza komody wychodzić i się niepokoi.

A Kryśka pachnie, jest zadowolona i karmę będzie miała lepszej jakości :wink:
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 06, 2013 22:48 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Śledzę wątek od początku, świetną robotę robicie :ok:
ale taka moja mała sugestia, może warto byłoby dać jednak zdjęcia poszczególnych kotów do pierwszego lub drugiego postu i napisać które już mają DS lu DT , szczerze mówiąc ja się już pogubiłam
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie sty 06, 2013 22:49 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

I przyklejam z FB wiadomości o Murce:

,,murka dojechała; odrobaczona, wykąpana, najedzona i śpi wtulona w koc koloru szarego przy kaloryferze .... szalenie zaniedbana kocia, kosteczki jak u kociaka ale piękna do bólu i smutna do bólu ale za to za parę tygodni będzie jak hinduska księżniczka, strojna i dumna i piękna ;-)))

MURKA wygląda dzisiaj znacznie gorzej niz wtedy kiedy było zrobione to zdjęcie powyżej; co się działo w tym czasie, czemu futerko takie żółte, czy chorowała czy co ???"
ObrazekObrazek

Randa

Post » Pon sty 07, 2013 0:50 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:Wieści są super :D Koty trafiły do zwierzolubnych fajnych domów, nie było żadnych wątpliwości czy je zostawiać.

Śnieżynka mieszka na Ursynowie z psem, świnkami, jaszczurkami, itp. Od wczoraj nocowała wnuczka czekając na kocicę, w najbliższej rodzinie weci.

Czarusia na Pradze z drugim kotem do towarzystwa, pani zakręcona na punkcie kotów, Czarusia bardzo wyczekana.

I Śnieżynka i Czarusia miały swój ,,zapach", ale Murka dziś przebiła je na głowę, tak śmierdziała i taka brudna była - no ale Hania stwierdziła, że ją dziś umyje :D

Rano Kassja i Ola robiły im przed wyjazdem testy, wszystko ok.

Gandzi też się domek pod W-wą bardzo udał, pani już dzwoniła do mnie zaniepokojona, że Gandzia co prawda się nażarła, ale nie chce zza komody wychodzić i się niepokoi.

A Kryśka pachnie, jest zadowolona i karmę będzie miała lepszej jakości :wink:

ja polecam karmę suchą JOSERA CULINESSE, JOSERA SENSI CAT (dla kotów wybrednych i na wrażliwy żołądek) ja te karmy kupuję na wagę u swojego weta cena 15-16zł/kg, bardzo się cieszę z takich fajnych domów dla kotek, super wiadomości :piwa: :piwa: :ok: , może nowe domy zechcą przekazywać wieści o kotach tutaj na forum miau.pl
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pon sty 07, 2013 1:21 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Spis kotów
1 Edzia – DS Białystok
2 Pirat
3 Burasek
4 Bury
5 Magda vel Krycha - DT u Evelin Białystok
6 Pieszczoch
7 Śnieżynka - DS Warszawa Ursynów
8 Murka - DT Hania Warszawa
9 Lusia
10 Cwaniak
11 Chytrusia
12 Prączka I
13 Prączka II
14 Prączek
15 Czarusia - DS Warszawa Praga
16 Dżerry
17 Pierścionek
18 Bella
19 Bunia
20 Rumcajs
21 Siwek

Jeśli czegoś nie pokręciłam.

issey32

Post » Pon sty 07, 2013 1:26 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Edzia już w DS czyli zwolniła się jedna klatka w lecznicy, czy kolejny kot trafił do lecznicy na przegląd, jeśli tak to proszę o info i może jakieś fotki, to zrobię świeżą porcję ogłoszeń :D

czy wiadomo coś o tej kotce? Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pon sty 07, 2013 1:34 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Evelin1 pisze:issey-litości....Randa zrobiła zdjęcia..Nie będę pucowac futerka

Evelin, nie Ty masz pucować futerko, tylko Krycha :mrgreen: . Ja w dziewczynę wierzę, że się ogarnie i nas wszystkich zaskoczy
="Evelin1"]Zresztą,nic nie wiem o kotach..działam doraźnie,ale wiem,że Kryśka zadowlona,bo jak Ja wezmę na ręce to mruczy..na razie

Zadeklarowana fanka świnek z kotem na rękach i do tego zadowolonym... może będzie z Ciebie jeszcze kociara :D
="Evelin1"]Issey,ale ta Murka..wytłuk pełną gębą..śmierdząca,a jaka brudna,,ba białym ręczniku w kontenerku sypało się z Nej...masakra..Dzięki Bogu,DT kociasty

Żałuję, że nie mogę pomóc osobiście i poznać walorów zapachowych tej gromady.

Fajne to wszystko zorganizowałyście. Szacun.

issey32

Post » Pon sty 07, 2013 1:42 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32

[poprzednia][następna]