Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 9:32 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Sob sty 05, 2013 9:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze: sama bym się do nich wyadoptowała i to bez PA :mrgreen:

najlepsza rekomendacja :D
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Sob sty 05, 2013 9:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Na FB Hania napisała, że może przetrzymać Edzię z Murką, jakby była potrzeba.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob sty 05, 2013 9:48 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wiecie, może być różnie. Czasem nawet najfajniejszy dom może okazać się niewypałem. Więc poczekajmy kilka dni - tj jeśli Poznań by się skusił na coś bardziej plamistego to super- plamistościom trudniej znaleźć dom...
Natomiast mam nadzieję, że ludzie jednak będą ok - interesowali się Zgredkiem - to taki mały mutancik - kocurek Tricolor 8O 8O 8O . Przyjechał z miejsca gdzie jest ostre krzyżowanie wsobne - oczywiście ustaliłyśmy "widokowo" że dziewuszka. bo jaieś takie malusie i drobniusie. O tu upss. Ma ... siusiaka 8O
Nawet go nie wystawiałam żeby najpierw poobserować. Ale jako że siedział w lecznicy to wpadł w oko innym ludziom i też wczoraj pojechał. Oby był szczęśliwy :ok:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob sty 05, 2013 10:21 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Widziałyście nowe oblicze Tuptusia?
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Sob sty 05, 2013 12:02 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Z Edzią jest mi głupio przed Dużą von Fochą, której zawracałam głowę i przed tymi ludźmi z Poznania, którzy już na nią czekają, H.Roszkowska zaoferowała, że ją przetrzyma w W-wie do czasu wyjazdu do Poznania. Rekomendacje dla domu z Poznania są super.
Skoro od przedwczoraj wiadomo, ze Edzia została oddana, dlaczego nikt o tym nie napisał, przecież tu na watku było pisane, że Duża von Focha robi pa w Poznaniu. A za kilka dni kto będzie Edzię wiózł do W-wy, i co mam tym ludziom z Poznaia powiedzieć, że oddaliśmy, ale niech poczekają...ech
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob sty 05, 2013 12:34 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa, wiem, nabroiłam. Strasznie Cię przepraszam.
Duża von Focha - moja wina :(
Musiałam wczoraj coś wymyśleć - pomyślałam wiec, że kotu lepiej nie jechać taki kawał drogi, zwłaszcza, że ona miała problem kuwetowy :( Dziś będę wiedziała jak się zachowuje w nowym domu...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Sob sty 05, 2013 12:39 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

NA pocieszenie - zobaczcie jakie odpicowane chłopaki lecznicowe. Dorota była je cyknąć.
Myślę hm... Cwaniak i Burasek? Bawiłam sie w "znajdź szczegóły na obrazku i te mi najbardziej pasują..."
Obrazek
Obrazek
Więcej zdjęć na kotkowie w "21 grudnia świat się jednak skończy"
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=33
Można się częstować oczywiście :)
Obrazek 

aga&2

Post » Sob sty 05, 2013 15:49 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wieści od Edzi - narazie jest ok. Tj śpi z rezydentem. Kuwete raz obsłużyła. Do ludzi się przymila...
Obrazek 

aga&2

Post » Sob sty 05, 2013 19:50 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Dziewczyny, która z Was jest osobą decydującą w sprawach adopcji kotów z tego wątku? której z Was przekazywać namiary na osoby zainteresowane adopcją?

czy ktoś będzie robił ogłoszenia dla Buraska z nowymi zdjęciami? ogłoszenia Cwaniaka robiłam ja i zmienię zdjęcia na nowe, skoro Edzia nie jedzie do Poznania, bo znalazła DS w Białymstoku to jej ogłoszenia już usuwać?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob sty 05, 2013 21:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:Dziewczyny, która z Was jest osobą decydującą w sprawach adopcji kotów z tego wątku? której z Was przekazywać namiary na osoby zainteresowane adopcją?

Sorry, ja chciałam tylko pomóc, nie było chętnych do odbierania telefonów w sprawie adopcji, sytuacja z Edzią jest niefajna, pół Polski się o nią dobijało, można było przebierać, wybierać w DS...dom z Poznania wydaje się super.
Nie chcę być tą decydującą, ale chyba jakieś współdziałanie być musi i aga&2 może napisz jak to ma wyglądać tu na wątku, bo szkoda trudzić wiele osób jeśli tak to ma wyglądać jak z Edzią
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob sty 05, 2013 21:16 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:
sylwia1982 pisze:Dziewczyny, która z Was jest osobą decydującą w sprawach adopcji kotów z tego wątku? której z Was przekazywać namiary na osoby zainteresowane adopcją?

Sorry, ja chciałam tylko pomóc, nie było chętnych do odbierania telefonów w sprawie adopcji, sytuacja z Edzią jest niefajna, pół Polski się o nią dobijało, można było przebierać, wybierać w DS...dom z Poznania wydaje się super.
Nie chcę być tą decydującą, ale chyba jakieś współdziałanie być musi i aga&2 może napisz jak to ma wyglądać tu na wątku, bo szkoda trudzić wiele osób jeśli tak to ma wyglądać jak z Edzią

Edzia powinna jechać do Poznania a tym Państwu co Edzię wypatrzyli w lecznicy zaproponować innego kota, kto teraz będzie się tłumaczył tym ludziom z Poznania? wizyta wypadła o.k. a ludzie zostali zrobieni w konia :evil: , w Warszawie też jest osoba zainteresowana adopcją Edzi, ale ta osoba była brana pod uwagę dopiero jak wizyta pa w Poznaniu wypadnie źle, warto by było ustalić jakiś plan działania, jak na razie wyszło zamieszanie :roll: , trochę ludzi się zaangażowało w pomoc na tym wątku i warto by było informować tu na wątku jak sprawy wyglądają, no chyba, że uda się Wam wyadoptować pozostałe koty do domów znajdujących się w Białymstoku, tylko idąc tym tropem to po co np. Murka jedzie na DT do Warszawy, Śnieżynka i Czarusia do potencjalnych DS w Warszawie :roll:, skoro można znaleźć im domy w Białymstoku?

edit: proszę o jasna informacje które koty potrzebują ogloszen na jakie woj., jaki nr. tel. podawać w ogłoszeniach, w ogłoszeniach które robilam 22.12, 23.12. 30.12, 02.01 podawalam nr. do Randy, czy w ogóle potrzebna Wam pomoc z ogłoszeniami?

edit: czy koty przebywające w lecznicy Burasek i Cwaniak mają zrobione szczepienia? bo nie wiem co pisać w ogloszeniach
Ostatnio edytowano Nie sty 06, 2013 3:39 przez sylwia1982, łącznie edytowano 8 razy
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sty 05, 2013 21:53 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

aga&2 pisze:Randa, wiem, nabroiłam. Strasznie Cię przepraszam.
Musiałam wczoraj coś wymyśleć - pomyślałam wiec, że kotu lepiej nie jechać taki kawał drogi, zwłaszcza, że ona miała problem kuwetowy :( Dziś będę wiedziała jak się zachowuje w nowym domu...

Nic juz nie powiem
ALE:
Przestańcie pisać o problemie kuwetkowym...To kompeltnie niewiarygodne..jak kot siedzi w ciasnej klatce - to sorry,ale ma ograniczone mozliwości
Mam pierwszego w zyciu kota- słynnego,bo wpier.....na DT Kryśkę..
Miało być ( sorry za dosłowność) przesrane-i nic...Kryską jest ze mna w nowym miejscu ( przyjechala),wszędzie korzysta z kuwety...
Co możesz napisać o Edzi,po zamknięciu w ciasnej klatce??? NIC.

Tak ogólnie- to kompletnie niepoważnie...bo na miejscu kota- wolałabym sie potłuc na drugi koniec Polski i mieć kociasty dom....

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Sob sty 05, 2013 22:03 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Evelin1 pisze:
aga&2 pisze:Randa, wiem, nabroiłam. Strasznie Cię przepraszam.

Nic juz nie powiem
ALE:
Przestańcie pisać o problemie kuwetkowym...To kompeltnie niewiarygodne..jak kot siedzi w ciasnej klatce - to sorry,ale ma ograniczone mozliwości
Mam pierwszego w zyciu kota- słynnego,bo wpier.....na DT Kryśkę..
Miało być ( sorry za dosłowność) przesrane-i nic...Kryską jest ze mna w nowym miejscu ( przyjechala),wszędzie korzysta z kuwety...
Co możesz napisać o Edzi,po zamknięciu w ciasnej klatce??? NIC.

Tak ogólnie- to kompletnie niepoważnie...bo na miejscu kota- wolałabym sie potłuc na drugi koniec Polski i mieć kociasty dom....

ostatnio gdzieś czytałam, że jak kot nie czuje się pewnie w danym miejscu to kuwetę traktuje jak swój azyl i to by się zgadzało, jakiś czas temu miałam u siebie kotkę na tymczasie i przez pierwsze 2 dni siedziała w klatce, gdzie miała kuwetę i kocyk to zamiast leżeć na kocyku to ona siedziała i spała w kuwecie, po dwóch dniach otworzyłam klatkę i kotka mogła swobodnie wchodzić i wychodzić z klatki i jak się czegoś przestraszyła to migiem wskakiwała do klatki i hop do kuwety, po tym jak mogła swobodnie wchodzić i wychodzić z klatki nie miała ani jednej wpadki z kuwetą a zaznaczę, że była to kotka urodzona na ulicy, która nigdy wcześniej nie widziała kuwety na oczy, kuwetę dopiero poznała u mnie na DT, jestem pewna w 100%, że jak koty będą już swoich nowych domach i będą miały większą powierzchnię do dyspozycji to problemu z kuwetą nie będą miały.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie sty 06, 2013 5:45 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

AGATO JESTEŚ WIELKA fajnie że kicia ma super dom na miejscu oby tak dalej

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

[poprzednia][następna]