Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 13:39 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:ok: za Kocidę i za Ciebie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 03, 2013 13:57 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Za Was Aniu - za Kocidę :ok: za Ciebie :ok: i spóźnione za domek Helenki :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 03, 2013 18:28 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Już po wecie. Zaropiałe, opuchnięte oko, zasłonięte trzecią powieką i bardzo spuchnięty pyszczek z jednej strony. Czegoś takiego u kota wetka jeszcze nie widziała. Najdziwniejsze, że węzły chłonne są niepowiększone. Przy takiej opuchliźnie.
Być może to ropień pod zębem, ale i tak dopóki opuchlizna trochę nie zejdzie, nic nie można zrobić.
Gorączki nie ma.
Jest antybiotyk w zastrzykach, tolfedyna i krople do oczu.
Jeśli do jutra nie będzie trochę lepiej, Franek wypada z kolejki na rzecz Kocidy.
Tak czy siak, w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej będzie miała zabieg.

Maluchy najedzone, śpią słodko.
Szykują się do nocki... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw sty 03, 2013 18:37 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Parę razy miałam podobnie opuchnięte zaropiałe koty wolnożyjące po bójce z innym kotem - może to od kociego pazura?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sty 03, 2013 18:52 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Broszka pisze:Parę razy miałam podobnie opuchnięte zaropiałe koty wolnożyjące po bójce z innym kotem - może to od kociego pazura?

Mój pies Pikuś tak miał.Podobnie znaczy się. Okazało się,że od zęba co psuł się od środka.
Teraz Szyszka od...pazura jakiegoś kota w zabawie oko sobie załatwił.Czerwone mięso zamiast oka, opuchlizna w około oczu i "uszkodzonej" strony pysia.Długo trzeba było zapuszczać krople by coś w środku zobaczyć.Do tej pory łzawi.

Aniu, nie wiem jak dajesz sobie radę.Ale trzymaj się.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 03, 2013 19:14 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Broszka pisze:Parę razy miałam podobnie opuchnięte zaropiałe koty wolnożyjące po bójce z innym kotem - może to od kociego pazura?
Nie ma mowy. To 3 kg permanentnej niechęci do innych kotów, którą to niechęć potrafi wyrazić w krótkich żołnierskich słowach tak dobitnie, że nikt nawet nie próbuje podejść. Zdarzyło jej się kilka razy spać przytuloną do kogoś, kogoś polizać po głowie, ale generalnie do Kocidy się nie podchodzi. I każdy o tym wie.
Zresztą oko było sprawdzane pod kątem urazu.

ASK@ pisze:Mój pies Pikuś tak miał.Podobnie znaczy się. Okazało się,że od zęba co psuł się od środka.
No właśnie wetka powiedziała, że objawy są psie.
Obrazek

hanelka

Post » Czw sty 03, 2013 19:40 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Kocidka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sty 03, 2013 21:32 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:ok: za Kocidę i domek Helenki. I żeby ten rok był choć ciut lepszy od poprzedniego :wink:
Nie wiem hanelkojak dajesz radę, bo ja już nie daję :( A mam tylko 1 tymczasa i 8 swoich. Mru rozlizał się po kastarcji, chodzi w kołnierzu, ale proces gojenia zapowiada się na dłużej. W Nowy Rok zaniemogła seniorka Sonia, za badania krwi i małą paczkę karmy nerkowej zapłaciłam 131 zł. Mimo wielu ogłoszeń i dwóch telefonów od potencjalnych domków nikt nie chce Śnieżki :( A na podwórku czekają, żeby coś z nimi zrobić, dzieci Śnieżki (prawdopodobnie same kociczki gotowe do rozrodu).
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt sty 04, 2013 9:47 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Hanelko, kciuki za Kocidę, to już przecież leciwa kobitka jest, niech gładko przejdzie zabieg. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 04, 2013 23:26 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Amico, też masz niezły kipisz... A te dzieci Śnieżki do ogarnięcia... :strach:

Agneska pisze:Hanelko, kciuki za Kocidę, to już przecież leciwa kobitka jest, niech gładko przejdzie zabieg. :ok:
Bójsięboga Agnieszko! ;) Jaka leciwa! Kocida ma nie więcej niż osiem lat. Pominąwszy ostatnie gówniarstwo, które się w zasadzie nie liczy, Kocida należy u mnie do młodszaków...
Ale fakt, życie jej nie rozpieszczało, nie wygląda młodo. Wygląda dużo „starzej” niż siedemnastoletni Kastor... :(
W poniedziałek zawożę ją do lecznicy, żeby przez noc odpoczęła (bardzo stresują ją przejazdy) i we wtorek rano ma zabieg

Z Barbarki dziś powyciągano sznurki... cały brzuszek... aż nie mogłam patrzeć :(
Była bardzo dzielna i tylko troszkę popiskiwała :love:
Franek przejechał się za free. Badań nie było, bo ma powiększone węzły chłonne, bo... wymienia właśnie zęby :mrgreen:

Natomiast Piotruś jest już właściwie Piotrem 8O i we wtorek się tym zajmiemy. Zabierze się razem z Kocidą.
Zaraz potem, być może w piątek, Paulinka.
Rosną dzieci :roll:

Żeby w tak zwanym międzyczasie nie nudziło mi się za bardzo, Barbarka wyhaftowała glizdami. No to profenderek będzie grany po całości... ech... :roll:

Kciuki za wszelkie zabiegi prosimy trzymać mocno :)
Obrazek

hanelka

Post » Sob sty 05, 2013 8:17 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob sty 05, 2013 9:12 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Dzieńdoberek Hanelko i zwierzyńcu :D
Kciukasy som :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Sob sty 05, 2013 9:36 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:ok: :ok: :ok: za zdrowie całego zwierzyńca i Twoje Hanelko :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 05, 2013 14:21 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

przyłączam się z kciukami :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob sty 05, 2013 14:22 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

zuzzik pisze::ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]