25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 21:58 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

No i faktycznie przez takie traktowanie to wszyscy zaczną się bać wpłacać pieniądze na pomoc zwierzakom to tylko zaszkodzi.

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Pt sty 04, 2013 12:16 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Tak to nieraz wychodzi , jutro jade po odbiór kotów ...Będe miała opłacone sterylki przez dziewczyne z miau i z fb te dwie .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sty 04, 2013 12:21 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Dostałam odpowiedź z KD że karma poszła do Urzędu miasta 8O nie wiem po co tam......i ktos tam jest chory jak wyzdrowieje to karme mi dadzą ..Teraz Urząd bedzie się znów wymigiwał od dania od siebie po co oni tam to wysłali , przeciez to obcy ludzie na to dali pieniądze....

lidka02

Post » Pt sty 04, 2013 12:40 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Z jakiej racji do Urzędu?? Cos tu dziwne. Teraz będzie zasługa urzędu bo dali karmę, przecież to kasa prywatna ludzi dobrej woli, oj ludzie powinni odpowiednio to opisać.

pogoda1053

Post » Pt sty 04, 2013 12:42 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

pogoda1053 pisze:Z jakiej racji do Urzędu?? Cos tu dziwne. Teraz będzie zasługa urzędu bo dali karmę, przecież to kasa prywatna ludzi dobrej woli, oj ludzie powinni odpowiednio to opisać.

To jakiś horror :evil:

lidka02

Post » Pt sty 04, 2013 12:49 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

lidka02 pisze:
pogoda1053 pisze:Z jakiej racji do Urzędu?? Cos tu dziwne. Teraz będzie zasługa urzędu bo dali karmę, przecież to kasa prywatna ludzi dobrej woli, oj ludzie powinni odpowiednio to opisać.

Lidka,przecież jak pisałaś,że nie da się dogadać z niektórymi to wielkie halo robili,co niektórzy że jestes konfliktowa,a ja się wpieprzam w nie swoje sprawy..Że kase dadza na FUNDACJĘ,bo to legal jest i wiadomo na co pójdzie :ok: .No mam nadzieje,ze "koty zrozumieją,że nie ma co żjeść,bo zastoje są w urzędach,bo to,czy tamto,co tam...z głody się nikt nie z..ł" :roll: Trzymaj się Lidka....Szkoda,ze nie mam jak Ci pomóc...chociaz watek podniose
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 04, 2013 12:57 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

BOZENAZWISNIEWA pisze:
lidka02 pisze:

Lidka,przecież jak pisałaś,że nie da się dogadać z niektórymi to wielkie halo robili,co niektórzy że jestes konfliktowa,a ja się wpieprzam w nie swoje sprawy..Że kase dadza na FUNDACJĘ,bo to legal jest i wiadomo na co pójdzie :ok: .No mam nadzieje,ze "koty zrozumieją,że nie ma co żjeść,bo zastoje są w urzędach,bo to,czy tamto,co tam...z głody się nikt nie z..ł" :roll: Trzymaj się Lidka....Szkoda,ze nie mam jak Ci pomóc...chociaz watek podniose

Dzięki Bożenko witaj :1luvu:
A myślałam że juz mnie nic nie zaskoczy a tu KD mnie zaskoczyła... :strach:

lidka02

Post » Pt sty 04, 2013 13:20 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Tak cos czuje ze to KD nic do Urzedu nie wyslala, no moze poza zyczeniami swiatecznymi.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt sty 04, 2013 13:37 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Tak cos czuje ze to KD nic do Urzedu nie wyslala, no moze poza zyczeniami swiatecznymi.

Nie sądzę, żeby Fundacja zdecydowała się na takie oszustwo.
Rzeczywiście najlepiej byłoby, gdyby ktoś, kto wpłacił tam pieniądze, skontaktował się z Fundacją i poprosił o wyjaśnienia, najlepiej na tym wątku.

OT: Zdjęcia zamieszczone na poprzedniej stronie są za dobre - tzn. te kocury za dobrze wyglądają! ;)
Lepiej byłoby wstawić zdjęcia jakichś zabiedzonych stworzeń, bo to bardziej skłania postronne osoby do wspierania karmicieli.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt sty 04, 2013 13:46 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

mapi_ pisze:
OT: Zdjęcia zamieszczone na poprzedniej stronie są za dobre - tzn. te kocury za dobrze wyglądają! ;)
Lepiej byłoby wstawić zdjęcia jakichś zabiedzonych stworzeń, bo to bardziej skłania postronne osoby do wspierania karmicieli.

tak...koty wygladaja dobrze,bo Lidka dba o nie.I zapewniam Ciebie,ze gdyby były chude i z wypływajacymi oczami była by kolejna "jazda" pt:Lidka nie dba o koty,tak jak to było z "pustymi miseczkami"
Mnie to juz nic nie zdziwi :?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 04, 2013 13:50 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

tak...koty wygladaja dobrze,bo Lidka dba o nie.I zapewniam Ciebie,ze gdyby były chude i z wypływajacymi oczami była by kolejna "jazda" pt:Lidka nie dba o koty,tak jak to było z "pustymi miseczkami"

Trochę racji w tym pewnie jest. "Swoi" wiedzą jak się sprawy mają.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt sty 04, 2013 14:38 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

Koty muszą tak wygladać bo inaczej by do wiosny nie przezyły ...nikt nie wie ile tam ich umże pod domkami ..ile małych ślepych nie zdoła wyjść za matką ....tam nie jest tak ładnie jak na zdjęciu tam co dzień rozgrywa się walka o zycie ...Może tego nie widać ale tak jest :(

lidka02

Post » Pt sty 04, 2013 16:10 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

mapi_ pisze:

Nie sądzę, żeby Fundacja zdecydowała się na takie oszustwo.
Rzeczywiście najlepiej byłoby, gdyby ktoś, kto wpłacił tam pieniądze, skontaktował się z Fundacją i poprosił o wyjaśnienia, najlepiej na tym wątku.

Koty po sterylce najczęściej są otyłe, zwłaszcza zimą. Prznajmniej Moje dzikusy podopieczne teraz są tłuściutkie a wiosną tak nie będą wyglądały

pogoda1053

Post » Pt sty 04, 2013 16:19 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

BOZENAZWISNIEWA pisze:
mapi_ pisze:

No to tak by było, że Lidka jeszcze chce zarobić a o koty nie dba. Jeden z mieszkańców już po mojej sprawie sądowej kiedy mi pokazywał kto mu zapłaci bo coś mu tam w oczku wodnym koty zrobiły, (wody trochę wypiły pewnie) zapytałam mu dlaczego nie pomógł mi nikt jak cała podrapana pokaleczona łapałam dzikusy z działek na sterylki to byłoby mniej małych. On mi na to powiedział cytuję" a po co przecież pani dostała pieniądze z gminy". Nic dodać nic ująć, taki bęcwał nie rozumie,że to idzie drogą służbową, papierkową i nikt mi kasy w kopercie nie przynosi.A musiałam wiele swojego czasu poświęcić by wszystko dopiąć, wynegocjować najniższą cenę, znaleźć gdzieś klatki-łapki, terminy przyjęcia i odebrania ze schroniska, uzgodnić z Panią doktór też terminy zabiegu, ilość kotów zawożonych jednorazowo bo to 25 km do Bydgoszczy a zapłata to juz należała do urzędu reszta do mnie.

pogoda1053

Post » Sob sty 05, 2013 0:59 Re: 25 kotów i żadnego pana,Pilny dt dla kotki z naroślą na

wiem,że jedna z osób wpłacających kontaktowała się z KD ale na chwilę obecną zero odpowiedzi otrzymała

pogoda1053

[poprzednia][następna]