Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 19:49 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pomyślałam o tym samym co Ankacom, Julia napisała, że nie ma skąd wziąć piasku bo u nich pada, tej ziemi nie musi być dużo, posypać na wierzch żeby przykryć żwirek, może załapie.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Czw sty 03, 2013 19:57 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Spróbujcie dołożyć siana czy trocin, przecież w schronisku to to sypano do kuwet,

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Czw sty 03, 2013 20:39 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jestem, jestem... przepraszam, że tak dziś z doskoku odpisuję :oops:

Bardzo Wam wszystkim za rady dziękuję! Z tą ziemią, to może być dobry pomysł :ok:
To, że się nabrudzi, to najmniejszy problem, i tak leci kotu z tego cewnika, i wszędzie plamy są (no ale przecież go nie zamknę w transporterze).
Słuchajcie, po powrocie do domu, Rudolf zjadł (rzucił się na jedzenie, jakby rok nie jadł, za dużo mu naraz nie dałam, bo po tym jasiu jest), a potem wszedł do kuwety... i wyszedł.
Ale dalej sobie siedziałam z nim, i rozmawiałam przez telefon, a on sam do kuwety poszedł i strzelił qpala :dance: :dance2:

Pół godziny później wszedł tam znowu, ale już chyba nic nie zrobił. Może przez ten cewnik, wydaje mu się, że cały czas chce mu się siku, tymczasem wszystko i tak przez cewnik wykapuje cały czas.
W każdym razie... trzymajcie kciuki, bo mi to wiarę przywróciło. Ten mocz co mu kapie jest czysty i bez krwi. Myślę, że jutro jednak mu cewnik usuną i będziemy próbować kuwetkować dalej :ok:
Kupiłam relanium, ma dostawać od jutra, ale może też nie będzie potrzebne... zobaczymy.

Małżon go dziś po powrocie wyczochrał całego, aż się kocur cały prężył z zadowolenia i furczał (on nie mruczy, on furczy).
Śmiałam się ukradkiem, bo tak naprawdę, to Małżon kategorycznie zabronił kolejnego kota do domu przyprowadzać, a ponieważ Rudolfa przyniosłam wbrew Jego woli, miał wczoraj focha cały dzień (ale ciiiiiii) :wink:

Po oczyszczeniu uszu też lepiej. Ma jeszcze nadal zatkane, ale już się tak nie drapie w nie. Teraz się myje cały, bo śmierdzi od tego cewnikowania.

Kciuki poproszę :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw sty 03, 2013 20:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Kciuki są, a jakże :ok: za Zuluska także :ok:
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Czw sty 03, 2013 20:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Będziemy trzymać :P :ok: :ok: :ok:

Wiem, że wszyscy zalatani i zapracowani, ale czy są jakieś wiadomości o Maciusiu?
Bardzo chciałabym wiedzieć i myślę , że nie tylko ja, jak się czuje i zachowuje w swoim domku?
meksykanka- napisz nam o nim. Jeśli nie masz teraz czasu na nowy wątek, to chociaż tu.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sty 03, 2013 20:57 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw sty 03, 2013 21:34 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Oj Ci TZ co się nagadają to ich ,ale serducha najczęściej mają na właściwym miejscu i tego się trzymaj. :wink:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 03, 2013 21:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Iwlajn pisze:Pomyślałam o tym samym co Ankacom, Julia napisała, że nie ma skąd wziąć piasku bo u nich pada, tej ziemi nie musi być dużo, posypać na wierzch żeby przykryć żwirek, może załapie.

Nie ma żadnej piaskownicy w okolicy, ani skrzyni z piaskiem na przystanku autobusowym? ;)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 03, 2013 21:41 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Z ogromną radością informuję, że kurier przywiózł dziś nagrodę w konkursie Ja Pacze Sercem, w którym Jerzykowka zgłosiła zdjęcie Lalusia, a na beneficjenta nagrody wskazała naszego schroniskowego Rudolfa :1luvu:

DZIĘKUJEMY!!!

Rudolf bardzo dziękuje za pasztecik, który zjadł ze smakiem zaraz po powrocie od weta i za witaminki, które wieczorem mu podam dla wzmocnienia. A resztę przekazuje na rzecz swoich schroniskowych przyjaciół, z którymi do niedawna dzielił niedolę :1luvu:

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 03, 2013 21:42 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw sty 03, 2013 21:42 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Nie ma żadnej piaskownicy w okolicy, ani skrzyni z piaskiem na przystanku autobusowym? ;)

Piaskownice mam pod blokiem, tylko piasek cały mokry, bo leje od rana :D
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 03, 2013 21:48 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jerzykowa i Laluś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 03, 2013 22:07 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Czymam kciuki za Rudolfa i Zulusa i mam nadzieję, że w pomocnej amosferze jakoś nam się chłopaki naprostują...

A zatem Maciuś - został wywołany do tablicy...

Jestem tylko skromnym pośrednikiem i co widać i słychać nie wypełniłam jeszcze obietnicy... ale streszczę co wiem i jak potrafię...

- Jak wcześniej wspominałam, Kamila (dzikak) ma stały kontakt z panią karmicielką i jeszcze przed świętami wysłałam jej na maila belejakie zdjęcia zrobione telefonem...zdjęcia ciemne i bardziej księgowe... ale tak,aby na razie choć takie wydrukowała dla pani karmicielki. Umówiłyśmy się też, że jak będę miała jakiekolwiek nowe wiadomości o Maciusiu będę Kamili przekazywać, aby pani karmicielka wiedziała, że jest bezpieczny...

- Przyznam szczerze, że rzeczywiście pani karmicielka utrzymała Maciusia w dobrym zdrowiu, pewnie też chłopak ma zdrowy organizm... bo poza tą infekcją kosmacz wrócił do normy i to jakiej normy... Jako Maciuś pełnojajeczny zaczął roznosić typowy smrodziawczy spray... Nie wiem czy wspomniałam, ale wyniki badań Maciusia są OK. Chłop nie ma problemu z nerkami (o co się bałyśmy, nie ma wirusówek, też był strach :oops: ) No jakby tu powiedzieć, zaistniały wszelkie okoliczności żeby Maćkowego pozbawić rzeczonych imponderabiliów jeszcze przed Wielkanocą. Co się niniejszym stało.
Zdrowotnie ma się chłopak dobrze. Futruje aż miło. Je mokre i suche, nie wybrzydza.
Jak wcześniej wspominałam wcześniej dostał antybiotyk, coś na wzmocnienie. Jest też zaszczepiony.

- Co do stanu oswojenia Maciusia.... Najfajniej byłoby ogłosić, że Maciuś rzucił się nowej opiekunce w ramiona i odtąd już żyli długo i szczęśliwie. Niestety stan oswojenia nie ulega gwałtownym postępom. Cusik rzeczywiście Darii trafił się trudny tymczas...
Można usiąść koło niego w odległości pół metra jak je, ale na próby dotknięciaczy też zbliżenia do niego reaguje syczeniem... Na razie niespecjalnie potrzebuje człowieka. Przebywa w towarzystwie 2 innych dooswojeńców... i kociaste mu wcale nie przeszkadzają... on im też nie robi wbrew... i tak sobie funkcjonuje z nadzieją na poprawę (nadzieja jest w nas)....

- co do pani karmicielki, pewnie nikt teraz nie miał czasu nawet myśleć (tyle się dzieje), tak się zastanawiałam, jak następnym razem przyjedziemy do Szczytna po kolejnych partyzantów (pewnikiem szybko) mogłabym przywieźć dla pani karmicielki jakieś czekoladki, karmę (nie mam pomysłu na to co jeszcze, podobno pani nie chciała pieniędzy :roll: )...oczywiście muszę się postarać wcześniej odwiedzić Macintosha i zrobić mu lepsze zdjęcia nie strasząc go za bardzo... No nie wiem co myślicie..? Jakieś podziękowania, dyplom ( :roll: )...
bredzę...

Na razie kończę telegraficzny Macioskrót, pozostając w kontakcie.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 03, 2013 22:12 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana2509 pisze:Julia się nie chwali, to ja to zrobię. :P
W porozumieniu z dziewczynami ogłaszamy kolejne koteczki. Dzięki Monika_Krk mamy piękne teksty do ogłoszeń. Dziękujemy!
Oto koteczki:

1.Lusia _____________________________________ 2. Iskierka
Obrazek Obrazek

Wierszyki Moniki o dziewczynkach:

1. Lusia to jest kotka fajna,
i miziasta i figlarna...
Umie kochać sercem całym
więc jest kotem doskonałym
Oprócz serca , jeszcze kusi
piękne futro - posag Lusi !

2.To Iskierka - jest w kolorach
wprost jak z baśni i we wzorach.
Troszkę dumna, bardzo zgrabna
jest kochana, jest powabna...
Cz ją znacie, czy już wiecie?
Najfajnieszy kot na świecie !

Danusia to jak burza idzie z tymi ogłoszeniami, nie nadążam aktywować ogłoszeń! :wink: :ok: :1luvu:

Danusiu, Moniko, bardzo Wam dziękuję!!! :1luvu:
i Agnieszce też, za zdjęcia i krótką charakterystykę kotek do opisów :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 03, 2013 22:13 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

I o to cho...
Jest szansa, że kociowóz będzie musiał kolejnych partyzantów odbierać :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]