Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Gwałtu, rety, kocięta!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 11:53 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Urodzi od razu takie trzy miesięczne? 8O

Choć u Vanilki ostatnio na USG były dwa, urodziła cztery, to jak i u Was przyrost 100% wyniesie... :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sty 03, 2013 12:39 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Avian pisze:Miś-Ptyś z zamknietym pycholem? Czyżby istniały chwile, kiedy nie gada? 8O
Masz rację, nie zauważyłam 8O ja go z zamkniętym pysiem nie widziałam :lol:

Atka pisze:Ankietę mogę zrobić ... ale D. na USG widziała tylko 4 ;)
To chyba mocno zmutowane będą :ryk: albo się dobrze chowały 8)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw sty 03, 2013 12:45 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

ewkaa pisze:
Avian pisze:Miś-Ptyś z zamknietym pycholem? Czyżby istniały chwile, kiedy nie gada? 8O

Nareszcie! Odwet za zbengalenie miaukunów - zmiaukunione, zmutancone, wagi +10 kg bengale! :1luvu: (pomarzyć dobra rzecz ;) )
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sty 03, 2013 13:13 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

z pędzelkami na uszach i włochatymi ogonami :twisted: :lol: :wink:
(tfu tfu)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sty 03, 2013 13:26 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

MariaD pisze:
ewkaa pisze:

Nareszcie! Odwet za zbengalenie miaukunów - zmiaukunione, zmutancone, wagi +10 kg bengale! :1luvu: (pomarzyć dobra rzecz ;) )
Be careful what you wish for :lol: - parę lat temu widziałyśmy z Atka bencoona (my go tak nazwałyśmy) na wysawie w Salzburgu (oczywsicie wykastowanego i wystawianego w kotach domowych), ale musze przyznać,że widok był niesamowity, a kot urody przecudnej :love:

tajdzi pisze:z pędzelkami na uszach i włochatymi ogonami :twisted: :lol: :wink:
(tfu tfu)
Niee krótkowłosy, oblrzymi, marmurkowy, z giga łapami :love:

ewkaa

Post » Czw sty 03, 2013 13:29 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Albo warchlaczki w ciapki :twisted: :wink:

Zaraz nas Atka pogoni :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sty 03, 2013 13:38 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

O, przegapiłam wiadomości.

7 zmutanconych bengaląt będzie :mrgreen:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 03, 2013 13:47 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Wg mnie lawica na celujaca,czyli 6 :D

W nagrode jak trafie prosze panoramke z bengaletami :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sty 03, 2013 13:52 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Ja wolę nie obstawiać - jeszcze chcę trochę z Atki skorzystać, a jak mi da po kubku, to co? :twisted:

Może nie 10kg, ale ponad 8kg bengala u ciotki lata po mieszkania (no fakt - mieszka z 2x MCO, w tym jeden jest baaardzo duży :mrgreen: )

Zdrówka dla przyszłej mamusi :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 03, 2013 15:12 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

Avian pisze:Może nie 10kg, ale ponad 8kg bengala u ciotki lata po mieszkania (no fakt - mieszka z 2x MCO, w tym jeden jest baaardzo duży :mrgreen: ):
Avian ten z Salzburga nie wiem ile ważył,ale był olbrzymi i dłuuuugi jak kun i to nie futro powodowało jego wielkośc jak u niektórych kunów :) - to był "prawdziwy" bencoon - wpadka hodowlana :wink:

ewkaa

Post » Czw sty 03, 2013 15:28 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

czytam uparcie "bekon" :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sty 03, 2013 15:36 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

tajdzi pisze:czytam uparcie "bekon" :)

Akurat do bekonu mu było daleko :lol: chociaż jak są tunczyki to moze byc i bekonik :ryk:

ewkaa

Post » Czw sty 03, 2013 19:03 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Fotki? Eee, niemożliwe

ewkaa pisze:
tajdzi pisze:czytam uparcie "bekon" :)

Akurat do bekonu mu było daleko :lol: chociaż jak są tunczyki to moze byc i bekonik :ryk:

Sałatka z tuńczyka z chrupkim bekonem? Hm... warte wypróbowania... 8) :wink: :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt sty 04, 2013 8:12 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Mission: Impossible

Mission: Impossible

Szukamy domu dla kota. Szukamy osoby kochającej i rozumiejącej koty, ale nie mającej innych zwierząt i nieplanującej więcej niż jednego kota.

Szukamy domu dla Satini...

No, bo ona nie może do końca życia mieszkać w mojej kuchni, prawda?

Satini jest specyficzna. Jest śliczna i kochana, ale jest też charakterna. Źle żyje z innymi kotami. Jedyny kot, którego toleruje na dłuższą metę, to Filip. Z takim kotem, jak on, mogłaby mieszkać, ale Filip ma bardzo specyficzny charakter i nie mogę ryzykować, że akurat na drugiego takiego trafi.
Nie powinna też mieszkać w domu z małymi dziećmi.
Powinna być oczkiem w głowie swoich państwa albo przynajmniej jednej osoby w domu.

Z drugiej strony - musi trafić w ręce osoby konsekwentnej. Kochającej, ale nie mającej zbyt miękkiego serca.
Problemy Satini polegały na tym, że jej Panie jej ulegały. Ona musi być na diecie (i to pod względem zarówno jakościowym, jak i ilościowym) do końca życia i NIE MOŻNA się dać jej sterroryzować. Ja się nie daję i u mnie ona jest zdrowa. A wracała zawsze sikająca i z kamieniami... Ale ma skłonności do problemów urologicznych, które to problemy na pewno się spotęgują w przypadku a) nieprzestrzegania diety, b) otyłości, c) nadmiernego stresu (a to u niej powodują inne koty i/lub poczucie bycia odsuniętą od człowieka).

Spędziłam właśnie 2 godziny, wrzucając jej ogłoszenia wszędzie, gdzie się da. Ale nie mam wątpliwości, że szukanie jej domu łatwe nie będzie. Dlatego proszę Was - pomóżcie. Miejcie ją zawsze w tyle głowy, gdy ktoś pyta o kota. Jeśli pytający jest właśnie taki, jakiego ona potrzebuje - koniecznie o niej wspomnijcie.

Do trzech razy sztuka... Oby.

Wrzucam dla przypomnienia jeszcze raz zdjęcia Satini z lata ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pt sty 04, 2013 9:52 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Mission: Impossible

Czy przesłać treść ogłoszenia do CatAngel? żeby powystawiała ogłoszenia? Tylko trochę trzeba zmodyfikować treść ogłoszenia - że po prostu do domu bez innych zwierząt. Mogę porobić ogłoszenia.

W ogóle to dziękuję jeszcze raz za Satini i Leona.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]