GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 02, 2013 10:47 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Wszystko było dosyć chaotycznie napisane.
Otóż na działkach była piątka rodzeństwa: dwa rudzielce i trzy szaraczki. Jeden rudzielec już w nowym domu - był całkowicie zdrowy. Drugi rudzielec z jednym chorym oczkiem, również został adoptowany, mieli iść z nim do weta, ale nie wiem czy cokolwiek zrobili. Trzeci jest Gucio, czwarty niedawno złapany - dziewczynka, oczka zdrowe, swatowa go oswaja i trzeba mu szukać domu. I piąty, to ten który jeszcze został na działkach. Wczoraj też była swatowa łapać go, ale nie udało się. Jest tam jeszcze jeden, 7-8 miesięczny kotek z wiosennego miotu i ich matka.
Tak, że na działkach pozostały w sumie trzy koty do złapania, dwa małe i matka do sterylizacji i wypuszczenia z powrotem.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro sty 02, 2013 12:28 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Dzisiaj Gucio pojedzie z Karoliną do dr. Kostrzewskiego. Zobaczymy co powie i co z jego kichaniem. Mam nadzieję, że kk się nie rozwinie i skończy się na kichaniu.

iwoo1

Post » Śro sty 02, 2013 15:22 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

:ok: :ok: :ok: kciuki i czekamy na relację po wizycie
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro sty 02, 2013 16:31 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Sama jestem również bardzo ciekawa, co powie dr. Jak tylko będę coś wiedziała, zaraz napiszę.

iwoo1

Post » Śro sty 02, 2013 19:04 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

nie jest dobrze:(....Iwonka wszystko napisze:(...co robic:( :?: :?: :?: :?:
agula76

Post » Śro sty 02, 2013 19:57 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Wiadomości są niezbyt pomyślne. Guciowi ponownie zarosły oczka i wet nie daje żadnej gwarancji, że ponowny zabieg przywróci mu wzrok. Wirus, który jest w oczkach jest nie do wyleczenia i jest duże prawdopodobieństwo, że nie będzie widział, a oczka pokryją się całkowicie tą białą błonką. Biedny kocio, za miesiąc do kontroli, i trzeba bedzie podjąć decyzję o ponownym zabiegu.
Karollina była teraz z nim u mnie, widziałam go dokładnie, oczka są takie jak u ślepaczka :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Tak strasznie mi go żal, a taki kochany, od razu przytulił się do mnie i tak pięknie mruczał.........
Musimy walczyć dalej, nie zostawimy go tak, choćby jechać z nim na drugi koniec Polski, dać mu jeszcze szansę, on MUSI WIDZIEĆ.
Nie widzieliście go, on jest śliczny i taki nieszczęśliwy, serce mi pęka z żalu.

iwoo1

Post » Śro sty 02, 2013 19:59 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

iwoo1 pisze:Wiadomości są niezbyt pomyślne. Guciowi ponownie zarosły oczka i wet nie daje żadnej gwarancji, że ponowny zabieg przywróci mu wzrok. Wirus, który jest w oczkach jest nie do wyleczenia i jest duże prawdopodobieństwo, że nie będzie widział, a oczka pokryją się całkowicie tą białą błonką. Biedny kocio, za miesiąc do kontroli, i trzeba bedzie podjąć decyzję o ponownym zabiegu.
Karollina była teraz z nim u mnie, widziałam go dokładnie, oczka są takie jak u ślepaczka :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Tak strasznie mi go żal, a taki kochany, od razu przytulił się do mnie i tak pięknie mruczał.........
Musimy walczyć dalej, nie zostawimy go tak, choćby jechać z nim na drugi koniec Polski, dać mu jeszcze szansę, on MUSI WIDZIEĆ.
Nie widzieliście go, on jest śliczny i taki nieszczęśliwy, serce mi pęka z żalu.

Iwonko niepokoi mnie to bo lekarz mowił ze na jedno oczko bedzie wiedział na 100 % ...:(:(:( ..w związku z tym ysle ze powinien go skonsultowac inny wet okulista ...ile wetów tyle metod leczenia ...

czy ktos nam moze cos doradzic?? nie takie przypadki leczono
agula76

Post » Śro sty 02, 2013 20:12 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Wg mnie powinien go skonsultować dr Garncarz-jest najlepszy w Polsce
Obrazek

Goyka

Post » Śro sty 02, 2013 20:21 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Goyka pisze:Wg mnie powinien go skonsultować dr Garncarz-jest najlepszy w Polsce

słyszałam ze tak...ale ...wysłałam do niego maila jeszcze przed operacja ze zdjeciami Gucia ...i kazał kropic oczka tobrexem:(...byc moze myslal ze skoro bezdomniaczek to nie bedzie mial kto sfinansowac operacji..a pozniej byla juz umówiona wizyta u dr....
agula76

Post » Śro sty 02, 2013 20:39 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Próbowałam zrobić Guciowi zdjęcia, ale za każdym razem zamyka oczka i nie widać jak wglądają.

Obrazek

Obrazek

iwoo1

Post » Śro sty 02, 2013 21:10 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

nie można się poddawać :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro sty 02, 2013 21:14 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

patrzac na jego oczka z pierwszej strony wydawało mi sie ze to bedzie o wiele prosciej....teraz skoro on jest w trakcie kk zastanawiam sie czy ta operacj awogole powinna byc przeprowadzona czy to nie za wczesnie..to by tlumaczylo dlaczego dr Garncarz kazał zakrapiac oczy Tobrexem..podleczyc i po jakim s czasie do operacji...sama juz nie wiem
agula76

Post » Śro sty 02, 2013 21:22 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

No właśnie. Doktor napewno nie zbyl Was dlatego że to bezdomniak. Wg mnie należałoby jak najszybciej umówić sie na konsultację, albo chociaż napisz do niego maila, opisz cala sytuację i niech coś doradzi....
Obrazek

Goyka

Post » Śro sty 02, 2013 21:26 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

to nie takie proste..i znow wszystko od poczatku...skad kasa dojazdy wizyty pooperacyjne ... :cry:
agula76

Post » Śro sty 02, 2013 21:46 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

kasę się zorganizuje, kasa zawsze daje się organizować ! Już tyle dla niego zrobiłyście, że szkoda teraz się poddać :cry:
jo.anna

[poprzednia][następna]