Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 14:44 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Kochani, mam dobry domek chętny na kicię :)
Ludzie mieli już wcześniej "wredo-kotkę" :twisted: , mieszkali z dziewczyną która miała koty, a teraz mieszkają sami i szukają kota, najlepiej puchacza do adopcji. Przewaliłam miliony zdjęć i ogłoszeń, ale ogólnie zakochali się w tej kici ;)
Domek sprawdzony, bo to moi znajomi i moja siostra bywa u nich prawie codziennie, więc kontrola nad kociczką by była.
Trzeba tylko byłoby ją ciachnąć, ale w Wawie to mogę zrobić po kosztach, więc to nie problem :ok:

Monika_Krk pisze:Draugia :mrgreen: jutro powiem mojej mamie, że ma plaskatego persa .
I na tym zakończę karierę.
Persica mojej mamy to wcielona gburia-furia skrzyżowana z kobrą.
No ale plaskata jest - to fakt :mrgreen:
Kocham tą plaskatość jednak, tak jest bezpieczniej :wink:

Ja też miałam takiego plaskacza, który miał być na DT a został na stałe 8)
Niestety już jest za TM...i bardzo za nim tęsknię, mimo że mam jeszcze 2 koty... był najcudowniejszym brzydalkiem na świecie i choć nie znosiłam persów do tej pory, uważam że on był piękny :1luvu:
Z resztą zobacz sama jaki to cudak był:
Obrazek
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie gru 30, 2012 15:43 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

:1luvu: Cudny był Twój plaskuś - jaki biszkopcik z guziczkowymi oczami.

Ja uważam, że każda stwora ma swojego amatora. Koty, ludzie - wsio rawno.
Najbardziej ekstremalne dla mnie są sfinksy 8O , a plaskate :mrgreen: persy przy nich to bułka z masłem.
Mnie się najbardziej na świecie podobają orientalne :oops: za ich głos , taki chryp demoniczny i sylwetkę kociej pantery,
za uszy , oczy i wszystko .
A ogólnie to każdy inny kot jest dla mnie piękny, tylko tyci, tyci, tycieńko mniej, od orienta.

Jakieś mam różowe okulary zamontowane w standardzie do paczania na koty.

Cieszę się jak dziki trznadel z powodzenia Aurelii, bo to jest kocica z wyższej półki, stworzona do prezentowania się na
salonach, kolor ma dla mnie przecudowny, pysio jak marzenie. :1luvu:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 30, 2012 16:29 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

kassja pisze:Wołanie o ratunek
viewtopic.php?f=1&p=9499499#p9499499

Obrazek

Przepraszam, że się wcinam, ale mamy tragiczną sytuację z której na razie nie widać wyjścia.
Szukamy w trybie natychmiastowym domów dla 21 kotów. Przecież nie pozwolimy, aby znalazły się na mrozie.
Kochani, porozsyłajcie ten apel, gdzie tylko możecie. Pomóżmy tym biedakom :ok:

Kassja-wszystkie chwyty dozwolone, jeśli chodzi o ratowanie takich bied-dołączyłam do wydarzenia na FB, niestety inaczej pomóc nie jestem w stanie :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie gru 30, 2012 19:12 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Draugia a skąd Ci znajomi? Bo jeśli z Warszawy to mogą poznać małą osobiście i mnie po 2.01.2013 r. wtedy wracam do stolicy. Aurelka nie jest wredo kotem ! :) kocha ludzi baardzo :1luvu: , koty też toleruje (nie rzuca się, normalnie je mija) po prostu przez nie jest spięta i siedzi głównie w jednym miejscu (wychodzi na jedzenie i do kuwety). Ale już zaczyna pojmować że piórka na patyku to zabawka a nie wróg i nie trzeba na nie fukać :D otwiera się coraz bardziej. Jeżeli chodzi o ludzi to lubi siedzieć na kolanach i być miziana wręcz uwielbia ! daje sie tez bez problemu brać na ręce. Po prostu uważam że na razie powinna być jedynym kotem. Z czasem Państwo na pewno zechcą się dokocić :D (nie znam takich ludzi którzy poprzestali na jednym) i wtedy ona z pewnością go pokocha :D ale musi być pewna swojego miejsca na ziemi i człowieka. Po za tym Aurela jest najgrzeczniejszym kotem jakiego miałam ! nie zniszczyła NIC ! Jej futro nie wymaga też częstego czesania. Jeżeli chodzi o sterylizację to oczywiście mogą ją zrobić sami, ale wtedy muszę dostać potwierdzenie od weta że rzeczywiście to zrobili. Aha i jeszcze jedno kocica raczej nie nadaje się do dzieci (tzn jest przyjazna) ale czasem potrafi ugryźć jeśli ktoś niepewnie wyciąga do niej rękę. Choć wcześniej ostrzega zawsze :) po za tym zdarza się jej to już coraz rzadziej (ja wiem już jak ją dotykać żeby mi ufała więc praktycznie mnie już nie kąsa ale obcych zdarza się). Na pewno będzie cudownym towarzyszem spokojnej bezkotnej rodziny ;) do adopcji od zaraz (bo chyba im szybciej znajdzie sie w domu bez kotów tym lepiej). Póki co nie ma żadnych ogłoszeń więc można o nią walczyć ;) bo potem będzie tłok ! :ryk:

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Pon gru 31, 2012 1:09 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Ci znajomi mieszkają w Poznaniu, ale ja mieszkam w Warszawie i oni wybór kota zostawili mi i mojej siostrze, która mieszka w Poznaniu, ale często przyjeżdża do Warszawy.
Jeśli chodzi o sterylkę - oni by woleli kota już wyciachanego, ale chodzi o koszty - mogę załatwić zabieg taniej, a nie chcę od razu ich obciążać dużymi kosztami "na dzień dobry" :roll:

Draugia

Post » Pon gru 31, 2012 17:45 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Szczęśliwego Nowego Roku!!!
Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia.
Aurelio- wznoszę toast za twój domek, ten tymczasowy i stały! Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon gru 31, 2012 17:49 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Szczęśliwego Nowego Roku :1luvu: :piwa:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon gru 31, 2012 17:54 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Obrazek

Dla wszystkich czarodziejek z wątku i nie tylko sylwestrowe fajerwerki, niech będzie wystrzałowo w 2013 roku :!:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon gru 31, 2012 18:42 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Tylko się nie zapominać w czarowaniu
Oby nam się jeszcze wszystkim chciało chcieć pomagać i czarować :ok:
Uściski dla wszystkich.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 31, 2012 18:55 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Dokładnie Zosiu!
Nich nam sie chce czarowac do końca świata !!!!!!!

Wam wszystkim spełnienia marzeń, kotom domów-dobrych domów!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 02, 2013 14:56 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Jakieś nowe wieści u cudnej Aurelii ???
Ciekawa jestem co tam się wykluło w jej sprawie, w końcu jako ciotka mam prawo wiedzieć chyba :wink: :D :twisted:

Monika_Krk

Post » Śro sty 02, 2013 17:53 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Tak tak :) masz prawo... tylko ze ja niestety nie mam czasu pisać ostatnio i tylko dzwonię do Kasi z informacjami. Właśnie jesteśmy w drodze do warszawy. Całe siedzenie zajęte przez koty ;d 3 transportery! Trochę się tego boję jak to teraz będzie-3 koty, jede
n pokój :( no ale przystosowany dość dobrze :) jest 2-metrowy drapak i półki także chyba jakoś się podziela. Postaram sie wrzucic jutro jakies zdjecia a Sprawami adopcyjnymi jeszcze się nie zajelam
. Mam zamiar zacząć jutro po zajęciach :). Ps Draugia jeśli Ci znajomi sa zainteresowani adopcja to muszą się kontaktować osobiście :)

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Śro sty 02, 2013 19:54 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

kiniasz :D adopcja nie zając , nie ucieknie takiemu kotu :wink:
Ważne, że ma dom.
Dziękuję Ci ja też, bo Aurelia mnie ujęła .
Dzięki Tobie lepiej śpię :wink:
Kasia :1luvu: buziak.

Monika_Krk

Post » Śro sty 02, 2013 22:57 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Oni na pewno skontaktują się osobiście ;) tylko poprosili mnie o znalezienie kota, więc się za to wzięłam...a jak się za to biorę, to sama muszę wiedzieć, że to taki a nie inny kot, żeby potem nie było nieporozumień itp :wink:

Draugia

Post » Czw sty 03, 2013 18:03 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Halo, halo! mogę prosić nr telefonu?
W weekend przyjeżdża do Wawy moja siostra i mogłaby kociczkę zabrać do nowego domku, bo potem przez styczeń i luty nie będzie mogła przyjechać...

Draugia

[poprzednia][następna]