Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 9:29 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Fiu fiu fiu....
Jesteśmy.
Poranny obrządek wykonany z opóźnieniem :oops:
Bezdomniaki w ilości 2 tyż zjadły.
Renifer jeszcze śpi... to ja nie będę się głośno zachowywać...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie gru 30, 2012 9:35 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

horacy 7 pisze:...Mam nadzieję,ze Gazzy nie płacze :wink: ...

Ja po Zulusku.... No coś Ty :kotek:
Super, że Zulcio szczęśliwie dojechał i nie zwiał :) Mam nadzieję, że od swojej właścicielki nie będzie uciekał tak jak od nas :mrgreen:

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Nie gru 30, 2012 11:04 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

meksykanka pisze:Jesteśmy.
Wszyscy w komplecie.
Można spokojnie odtajać (nerwy precz). Cieszę się, że udało się Zuluskowi.
Renifer idzie spać, ja jeszcze oporządzę kociarstwo...
I od jutra (właściwie od dzisiaj) cza się zająć innemi kociastemi, c'nie.

Ku chwale kociastych :kotek: :ok:

Jestem pełna podziwu dla Was. Masz super TŻ, który by się zgodził na takie eskapady :roll: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie gru 30, 2012 11:05 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

gazzy pisze:

Super, że Zulcio szczęśliwie dojechał i nie zwiał :) Mam nadzieję, że od swojej właścicielki nie będzie uciekał tak jak od nas :mrgreen:

Aga, nie masz ochoty wypełnić tej pustki po Zulusie :?: 8)
Obrazek

alab108

Post » Nie gru 30, 2012 11:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

alab108 pisze:
meksykanka pisze:Jesteśmy.
Wszyscy w komplecie.
Można spokojnie odtajać (nerwy precz). Cieszę się, że udało się Zuluskowi.
Renifer idzie spać, ja jeszcze oporządzę kociarstwo...
I od jutra (właściwie od dzisiaj) cza się zająć innemi kociastemi, c'nie.

Ku chwale kociastych :kotek: :ok:

Jestem pełna podziwu dla Was. Masz super TŻ, który by się zgodził na takie eskapady :roll: :1luvu:

Meksykanko, też podziwiam Wasze niesamowite zaangażowanie :1luvu: to cudowne, że jeszcze są tacy ludzie, którzy nie patrząc na nic potrafią wsiąść w auto i przejechać pół Polski po to, by uratować kolejnego kota! Jesteście wspaniali!! :1luvu: (i zazdroszczę takiego TŻ-a :lol: )
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie gru 30, 2012 11:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ja również jeszcze raz dziękuję WSZYSTKIM za zaangażowanie przy całej sprawie adopcyjnej Zulka :1luvu:

Pozwolę sobie wkleić nocnego maila od Eweliny, mam nadzieję, że nie będzie na mnie za to zła :wink:

Witam. Zulus najedzony (...) obczaja nowe srodowisko. Pierwsze uciekl za kaloryfer, a potem do koszyka. Transporterek wybral jako kuwete niestety... Ma swoje osobiste nie pachnace nikim pudelko w ktorym spal. Teraz podoba mu sie telewizor. Zulus (...) to przepiekny kot !!! Inaczej na zdjeciach wygladal a inaczej na zywo :-) Jest piekny. Ma juz pierwsze zdjecie do foto galerii mojej (kociej) rodzinki. (...) Bardzo, naprawde bardzo sie ciesze !!!!!!! Duzy BUZIAK !

...sie wzruszyłam normalnie...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie gru 30, 2012 12:55 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

alab108 pisze:
gazzy pisze:

Aga, nie masz ochoty wypełnić tej pustki po Zulusie :?: 8)

Nie :mrgreen:

gazzy

Post » Nie gru 30, 2012 13:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Hurrraaa

Szanowni Państwo, tu nasz udział jest niewielką cegiełką w wielkiej budowli... i o to chodzi...
Ja chciałabym niniejszym pochwalić suuuuper sprzężenie i organizację w realizacji trudnego zadania kocioszansy i kocioewakuacji...
To jest niesamowite... :ok:
Że udało się doorganizować takiej rzeszy osób mimo naszych problemów, ułomności (mówię o sobie) i przeciwności zewnętrznych...
A sam trasnsport dopiął się na najdelikatniejszy guzik.
Lidka zadzwoniła do nas i podała z nawigacji, o której będzie pod swoim domem. Wyruszyliśmy w drogę i prawie równocześnie dojechaliśmy pod dom Lidki, tak że Zulus nawet chwili nie czekał...
Dalej telefony się grzały, bo umówiliśmy się na "płynne" przekazanie kociastego (nie,nie nie skropliliśmy go :roll: ) i zdzwanialiśmy się na bieżąco... nie było czasu na pogawędki :oops: i znowu w drogę...
Ja jestem starym panikarzem i chaotykiem, ale mimo stresu... jakoś się udało. Zulus zachował się koncertowo (a obawy były, oj były). Żaden z "uspokajaczy" zabranych na drogę nie znalazł na szczęscie zastosowania...

Tak, że w tym długim łańcuszku KWS (kolejny wielki sukces :wink: ) może się ustawić cała rzesza kociopomagaczy, aby nabrać sił do dalszych działań. JA PACZĘ SERCEM z FB i ewexoxo znalazły domek dla kolejnego kociastego
Hippp Hip.......

Dzięki ciężkiej pracy duuuuużej grupy ludzi oraz wsparciu jeszcze większej.... wzajemnej tolerancji... coś się czasem może udać.

Dziękuję wszystkim za tę szansę.

A teraz do roboty.
Gazzy nie płacze nad Zuluskiem, bo wie, że trzeba zakasać rękawy i dalej, dalej do roboty... :mrgreen:
Ku chwale kociastych
oczywiście
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie gru 30, 2012 13:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

No wiem to, wiem. Ale już się do Zulcia przyzwyczaiłam przez te 3 tygodnie :1luvu:
Może niedługo kolejnego weźmiemy - cały czas pracuję nad rodzicami :D

gazzy

Post » Nie gru 30, 2012 13:50 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

ankacom pisze:Meksykanka jestem pełna podziwu dla Was.

Ja też. Jesteście wspaniałymi Ludźmi :1luvu:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie gru 30, 2012 14:37 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jak to dobrze, że Zulus już w domku :ok: wczoraj nie siedziałam przed komputerem, więc dzisiaj odrabiam zaległości i widze cudne wieści :D

Zosiu - wielki ukłon w strone Twoją i Renifera :piwa: Zrobiliście kawał dobrej roboty!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie gru 30, 2012 20:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wklejam na prośbę
kassja pisze:Wołanie o ratunek
viewtopic.php?f=1&p=9499499#p9499499

Obrazek

Przepraszam, że się wcinam, ale mamy tragiczną sytuację z której na razie nie widać wyjścia.
Szukamy w trybie natychmiastowym domów dla 21 kotów. Przecież nie pozwolimy, aby znalazły się na mrozie.
Kochani, porozsyłajcie ten apel, gdzie tylko możecie. Pomóżmy tym biedakom :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon gru 31, 2012 12:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wszystkiego najlepszego !

Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon gru 31, 2012 14:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Gratulacje wszystkim włączonym w "Akcję Zulus"!
I wszystkim zaglądającym na ten wątek życzenia zdrowia i pomyślności w nadchodzacym 2013!

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pon gru 31, 2012 14:23 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Życzenia z Bydgoszczy

Obrazek

Dużo sukcesów, mało nieporozumień i dobrej wspólnej roboty :1luvu:
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]