Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 13:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jeśli ta biało-czarna persica jest w ciąży, to on to przelicza na butelki z alkoholem... na 98% tak jest.
:( :( :(
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 30, 2012 13:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

W mordę, synek chce sobie zostawić bo pewnie będzie "hodował" nowe.? Jeśli tak to jedyna nadzieją w tym całym panu Heniu,że je w pijackim widzie wyda? Oby się okazało że ta biało-czarna
jest po sterylizacji :|
Jesteście niesamowite,ze udało wam się wyrwać te futrzaki.
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Nie gru 30, 2012 13:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To co było dalej opisać będzie raczej trudno. Każda z nas ma chyba własną wersję wydarzeń........W kazdym razie kiedy dotarło do mnie, że pan wszystkich kotów oddać nie chce.........zaczęłam przygotowywać ( przynajmniej w moim odczuciu ) grunt pod ich przyszłe wyciąganie. A mianowicie zaczęłam panu wmawiać, ze wszyscy ( nie wyłączając niego ) mają tutaj tufus. O czym świadczyć miał obsrany dom. Miałam świadomośc, ze dziewczyny mogą nie zrozumiec moich intencji - modliłam się w duchu, by nie były zbyt prawdomówne.......ganiałam po domu opowiadajac straszne brednie.......dziewczyny w międzyczasie pakowały resztę.....

Nagle doznałam olśnienia "kurcze nie wyjdziemy na raz ze wszystkimi transporterami.........w samochodzie został jeszcze jeden duży i wiklinowy pseudo transportem z popsutym zamknieciem, który miał jechać do Kasi i robić za domek.....". Nie bardzo tłumacząc co robię rzuciłam sie do kuchni, wykorzystujac moment nieuwagi pana - wrzuciłam do transportera leżacą na krzesle pod stołem Balbinę ( dlaczego ja? bo identycznie ubarwiona jak moja Persona - po prostu....) złapałam dwa transportery i wybiegałam. Do mieszkania prowadził rodzaj hmm korytarzyka - wychodzę tam - widzę drzwi, biorę za klamke..........zamknięte.........próbuję barkiem.......nic. Pierwsza mysl? Zamknął nas s........! No to co robi bohaterska i bezkompromisowa Neigh? Ano daje drzwiom solidnego kopa...........potem jeszcze jednego..........postanawiam wrocić i żądać wypuszczenia. Otwracam się i co? Ano kolejne drzwi........tym razem na klatkę:-) Chyba kopałam do zamkniętego mieszkania p. Henia.......
( po całej akcji miałyśmy z tego niezły ubaw. Swoją drogą normalna to ja nie jestem.........albo tak działa adrenalina). Koty wyniosłam - wróciłam jeszcze szybciej - mając w tyle głowy myśl ze jak się Synek całkiem obudzi to na raz już stamtąd zwijemy......

Wracam - w drzwiach kleczy Kasia pokrzykująca "szybciej, szybciej" - nie bardzo wiedziałam co szybciej - ale widząc p. Henia z wijacym się Baltazarem zrozumiałam, ze mam szybciej otwierać transporter, jednoczesnie szybciej wejsc do domu i szybciej zamknać za sobą drzwi. No niestety wszystkiego mi się na raz nie udało. Ale ostatecznie Baltazar ląduje w podwójnym transporterze.
Wiem, ze bez sensu, bo już nikogo do niego nie dołożymy.........

Bardzo przytomnie mówię do Kasi: Przełoż trupa ( przepraszam Stefanko!) do koszyka ( zabrałam też z samochodu, podejrzewam, ze gdybym miała solidny worek to też bym wzięła.....)

Przełoż trupa do koszyka i tak się nie rusza!

kasia zrozumiała w lot - chodziło o to, zeby Stefanke dać do koszyka, Baltazara do transportera Stefanki, a do podwójnego dwa koty......

Tak też to się skończyło.......W międzyczasie podnoc obudził się Synek - czego jakoś w ferworze walki i chwilowej nieobecności nie zauwazyłam. Tak naprawdę to w budzeniu nieco mu pomógł Kotkins - przesuwając meble ( w tym chyba łożko wraz z Synkiem) celem wydobycia kota się za nim ukrywającego. Dziewczyny twierdzą, że miał ręce do kolan.........

Wyszyłyśmy stamtąd b.szybko - ze swiadomością że zostawiamy tam koty.......bardzo zła świadomośc.

A wiecie co jest w tym wszystkim najciekawsze? Ano to, ze z osłupieniem stwierdziłyśmy, ze cała ta tak długo tu opisywana akcja zajęła nam niecałe 15 min..........serio.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie gru 30, 2012 13:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kurde, właśnie :!: Tyfus - jakby skłamać :oops: , że w lecznicy przebadali koty i to zaraźliwe nawet dla ludzi, to Pan Henio sam by może wynosił pierwszy - te któ®e pozostały.
Skoro mieszka obok, może by się wystraszył.
:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie gru 30, 2012 13:35 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Acha dodać należy, ze liczbę zabranych kotów usiłowałyśmy ustalic dopiero w aucie.......Bo ni diabła nie wiedziałyśmy, ile nam się udało w ferworze walki do tych transporterów upchnąć

Tak własnie zakładamy: w domu został niekastrowany kocur ( ktoś Balbinę pokryc musiał i chyba jednak nie był to Synek......), oraz biało - czarna kotka. Niewykluczone, ze cięzarna i stad niechęc do jej oddania........

Tak nie mamy dla nich miejsca - ale tam ani na razie ani nie na razie nie zostaną. Po moim trupie.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 13:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wpadłam na wątek przez perski sentyment ...

Kurde :mrgreen: przepraszam Cię Neigh - ale zaczynam się Ciebie bać :mrgreen:

:ok: :ok: :ok:

Monika_Krk

Post » Nie gru 30, 2012 13:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh,masz pisane :ok:
Sytuacja kotów tragiczna,ale Ciebie czyta się z zapartym tchem.
Pomogę ale tylko finansowo,mam koty białaczkowe,więc nie mogę być DT.
Dziewczyny jesteście niesamowite
.

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Nie gru 30, 2012 13:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:Wpadłam na wątek przez perski sentyment ...

Kurde :mrgreen: przepraszam Cię Neigh - ale zaczynam się Ciebie bać :mrgreen:

:ok: :ok: :ok:

Nie Ty pierwsza nie ostatnia:-) Bardzo dbam o zszarganą opinię;) Nie bez powodu mam taki podpis jaki mam........to czarne to mój ten noo noo ten z niebieską twarzą.........AVATAR!

Potem byla lecznica, do której wpadłyśmy 15.40. Pani Wet miała wyjść punkt 16.00, bo się spieszyła na urodziny.......

My wyszłyśmy po 19......Ale starałyśmy pazury ciąć, oczy czyścić, uszy, kubki pomyłam, narzędzia do sterylizacji wyniosłyśmy, posprzątałyśmy co umiałyśmy itp....

Stan kotów jest różny - nie napisałyśmy szczegółów - bo tak naprawdę to się non stop zmienia. Na pewno to wiemy, ze Balbina jest w ciąży i Stefanka wyglada najgorzej. Wygląda.....Ale się wygrzebie!.

Zdjęciami to się nie ma co kierować - są jakie są. To nie są zdjęcia adopcyjne, tylko pointerwencyjne. Dobra na razie mam dość.......

Wieczorem jeszcze o norwegach będzie........

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 13:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dziewczyny, jesteście WIELKIE, co za akcja !!

Pogratulować inicjatywy, refleksu no i odwagi.
Wierzę, że pozostałe tez uda wam się wyciagnąć. Pomysł z jakimś zakaźnym, wrednym choróbskiem bardzo dobry. Takie tłuki mogą sie przestraszyć - szczególnie ten starszy, bo podkołdernik to raczej tylko do utylizacji, bo na 100% niereformowalny. Może skombinować jakiś "papierek" od weta, ze to choroba taka a taka - oczywiście po łacinie ...
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 30, 2012 14:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mam pytanie - czy pani "właścicielka" kotów, która opuściła padół rozpaczy, napisała na karteczce, że Kasia ma się zająć wszystkimi kotami?
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie gru 30, 2012 14:09 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

vivien pisze:Mam pytanie - czy pani "właścicielka" kotów, która opuściła padół rozpaczy, napisała na karteczce, że Kasia ma się zająć wszystkimi kotami?

Z tego co mi wiadomo tak. Też o tym myślałyśmy.......żeby spróbowac potraktować jako rodzaj testamentu. Problem w tym, ze my kartki nie mamy. Należałoby założyć sprawę..........sprawa potrwa kilka miesięcy........wynik wątpliwy itp.

Myślę, ze wariant "machniom" kot za flaszkę bardziej przemówimy do praskich gentelmenów.......

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 14:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Cholera, Neigh... 8O

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 30, 2012 14:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Świetna akcja, dziewczyny!
Służby mundurowe mogą się od Was uczyć, jak przeprowadzić udaną akcję odbicia zakładników.
Chylę czoła!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 30, 2012 14:15 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:
vivien pisze:Mam pytanie - czy pani "właścicielka" kotów, która opuściła padół rozpaczy, napisała na karteczce, że Kasia ma się zająć wszystkimi kotami?

Z tego co mi wiadomo tak. Też o tym myślałyśmy.......żeby spróbowac potraktować jako rodzaj testamentu. Problem w tym, ze my kartki nie mamy. Należałoby założyć sprawę..........sprawa potrwa kilka miesięcy........wynik wątpliwy itp.

Myślę, ze wariant "machniom" kot za flaszkę bardziej przemówimy do praskich gentelmenów.......

Pod warunkiem, że nie przeliczą na flaszki domniemanych miotów :?
Ale argumentem jest też pamięć mamusi i jej ostatnia wola.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie gru 30, 2012 14:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

OKI pisze:Cholera, Neigh... 8O

No co? :-) Jak szaleć to szaleć nie? Idę spac.............szukałyśmy rozwiązania do 1.30 w towarzystwie 2 butelek wina. Jak Kotkins dojedzie to niech opowiada swoją cześć.......

DO ZO BA CZE NIA

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]